ICE-9 (bevriezing) lockdown

ZE ZULLEN DE BANKEN SLUITEN EN JE DAN EEN GESCHENK GEVEN OM DE NIEUWE MUNT TE STARTEN… CBCD’s zullen een doodvonnis voor ons zijn… TIJD OM WAKKER TE WORDEN!

Resetting The Financial System – ICE 9 Freeze, IMF, Digital SDR & CBDC Control System
Het financiële systeem resetten – ICE 9 Freeze, IMF, Digitale SDR & CBDC Controlesysteem

Mij wordt vaak gevraagd: “Loopt goud door Ice-Nine het risico op vergrendeling of inbeslagname?

Ten eerste, Ice-Nine is een uitdrukking geleend van auteur Kurt Vonnegut. Vonnegut schreef begin jaren zestig een boek genaamd Cat’s Cradle, en het is een doemscenario.

In Cat’s Cradle wordt een doemsdagmachine gecreëerd. Wetenschappers ontdekten een molecuul genaamd Ice-Nine, dat erg lijkt op water (H₂O), met twee verschillen.

Ten eerste heeft het een smeltpunt van 45 graden Celsius, wat betekent dat het bevroren is bij kamertemperatuur. Het andere kenmerk is dat als een molecuul Ice-Nine in contact komt met een molecuul water, het water verandert in Ice-Nine. Met andere woorden, het verandert in een vorm van ijs.

De plot van het boek was dat er slechts een kleine hoeveelheid van dit Ice-Nine was, en de wetenschapper gaf het aan zijn drie kinderen in flesjes. Zolang de flesjes verzegeld waren, was alles goed. Als je het flesje opende en de Ice-Nine in een beek goot, zou de beek bevriezen, dan zou het meer bevriezen, een rivier zou bevriezen, een oceaan zou bevriezen – de hele planeet zou bevriezen. We zouden in een nieuwe ijstijd belanden en het leven op aarde zou worden uitgeroeid.

Het is een doemsdagmachine.
Ik nam dat als een metafoor om uit te leggen wat er gaat gebeuren in het financiële systeem en de volgende financiële crisis. Dit is waar mijn boek, De Weg naar Ruin over gaat.

Fysiek goud en zilver zijn het antwoord op Ice-Nine. Ik denk niet dat ze in gevaar zijn in een Ice-Nine scenario. Ik denk dat goud en zilver één van de manieren zijn om Ice-Nine te overleven.

In 1998 zagen we Wall Street bijeenkomen en het hedgefonds Long-Term Capital Management redden. Toen, in 2008, kwamen de centrale banken samen en redden Wall Street. In de volgende crisis, 2018 – misschien eerder, misschien morgen – wie gaat de centrale banken redden?

Elke reddingsoperatie wordt groter dan de vorige. Elke crisis wordt groter dan de vorige. We zijn nu op het punt dat het vermogen van de centrale banken om het systeem te redden in twijfel wordt getrokken, omdat ze zwaar onder druk staan. De balansen van de centrale banken zijn extreem opgeblazen.

Centrale banken hebben al zoveel geld gedrukt, dat het niet voor de hand ligt dat ze dat vanaf het huidige niveau nog eens kunnen doen zonder het vertrouwen in de dollar en alle belangrijke valuta’s te vernietigen.

De vraag is, waar zal de liquiditeit vandaan komen in de volgende financiële crisis, als het niet van de centrale banken kan komen?

Het Internationale Monetaire Fonds.
Het antwoord is het IMF. Het Internationaal Monetair Fonds heeft de enige schone balans van alle grote financiële instellingen. Het kan geld drukken. Ze noemen het de SDR – de speciale trekkingsrechten. Ik noem het nieuw wereldgeld.

Het IMF kan de markt, en de wereld, overspoelen met biljoenen SDR’s die gelijk staan aan meer dan biljoenen dollars. Er is echter een probleem met dit model bij het IMF. Het heeft een 24 leden tellend uitvoerend comité dat 24 landen, of groepen van landen vertegenwoordigt. Elke vijf jaar verandert het stemrecht.

Toevallig vindt in 2017 een van die vijfjaarlijkse herzieningen plaats, waarbij het IMF de stemrechten van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (BRICS) verhoogt. De zogenaamde BRICS krijgen meer stemmen en potentieel vetorecht binnen het IMF-model.

Als het IMF wereldgeld (SDR’s) gaat uitgeven om de wereld te ontlasten, komt er een onderhandelingsperiode. Dat zal maanden duren. Tijdens de laatste crisis duurde dit 11 maanden. Toen de crisis in september 2008 toesloeg, zagen we Lehman Brothers een muur raken. Het IMF begon pas in augustus 2009 SDR’s uit te geven.

Ook al reageert het IMF van geval tot geval, het duurt naar schatting drie of vier maanden – minstens – om SDR’s uitgegeven te krijgen. In die tussenperiode tussen de crisis en het moment waarop het IMF kan reageren, zullen de centrale banken verlamd zijn. Ze zullen waarschijnlijk het systeem blokkeren.

Als ik zeg afsluiten, beginnen ze met geldmarktfondsen. Ik kan geen grotere fout bedenken dan de geldmarktfondsen. Mensen denken dat geldmarktfondsen geld zijn. Het is geen geld; het zijn beleggingsfondsen gereguleerd door de SEC. Mensen denken dat ze gewoon hun makelaar kunnen bellen, verkopen aan het geldmarktfonds, en het geld staat de volgende dag op de bank.

Dat zal niet waar zijn in deze crisis, omdat iedereen hetzelfde zal doen. Dat is wat er gebeurde in 2008 toen Ben Bernanke en Hank Paulson de president vertelden dat het systeem instortte en hij in actie moest komen.

Dat was toen zo’n schok dat, als het weer gebeurt, ze je je geld niet gaan geven. Ze gaan het blokkeren. Het probleem – en dit is waar de Ice-Nine metafoor om de hoek komt kijken – is dat wanneer het zich uitbreidt, je niet zomaar een deel van het systeem kunt afsluiten.

Als je de geldmarktfondsen blokkeert, zullen mensen hun geld bij de banken weghalen. Dan moet je de banken sluiten. Dan gaan mensen hun aandelen verkopen. Dan moeten ze de beurs sluiten. Telkens als je een pad naar liquiditeit afsluit, gaan mensen naar een ander pad.

De metafoor van Ice-Nine is dat het zich verspreidt van molecuul tot molecuul, instelling tot instelling, waardoor het hele systeem moet worden bevroren.

Het gebeurde gedeeltelijk in 1914, 1931 en 1933, en met goud in 1971. Er is geen precedent voor een totale bevriezing, maar we komen dichter bij dat punt.

De vraag is, hoe bescherm je jezelf daartegen? Je kunt maar zoveel doen.

Ik raad niet aan om naar de bank te rennen en al je geld op te nemen. De Australische regering garandeert deposito’s tot $250.000. Om uw risico te beperken, kunt u het spreiden over uw geselecteerde banken, zodat elke bank tot de limiet gedekt en verzekerd is.

Het punt met goud en zilver is dat het in fysieke vorm moet zijn, in veilige opslag, en in een niet-bank. Het in een bankkluisje stoppen is lastig, want tegen de tijd dat je het het meest nodig hebt, zijn de banken gesloten.

Dat is Ice-Nine. In de beschreven wereld zal de Amerikaanse dollarprijs van goud het niveau van 10.000 dollar naderen, zo niet veel hoger. Wacht niet op goud. Want als dit allemaal begint uit te spelen, zul je geen goud meer kunnen krijgen.

Ice-Nine is een bevriezing van het financiële systeem. Het is al eerder gebeurd, en het zal bij de volgende crisis weer gebeuren. Fysiek goud en zilver is het antwoord op Ice-Nine, en dat moet je hebben nu het nog kan.

Het beste,
Jim Rickards

Vervloekt is hij boven alle anderen die door de liefde voor het geld in slavernij is gebracht. Geld neemt de plaats in van broeders, geld neemt de plaats in van ouders. Geld brengt ons oorlog en… slachting bloedbad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s