13 miljoen gevriesdroogde apenpokken – pokkenvaccins besteld …

Het in Denemarken gevestigde Bavarian Nordic A/S heeft vandaag aangekondigd dat de U.S. Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) de eerste opties heeft uitgeoefend onder een bestaand contract voor de levering van een gevriesdroogde versie van het pokkenvaccin JYNNEOS®.

De eerste doses van deze vaccinversie zullen in 2023 en 2024 worden geproduceerd en gefactureerd.

Indien uitgeoefend, ondersteunen bijkomende opties op het BARDA-contract de conversie van tot een totaal van ongeveer 13 miljoen gevriesdroogde doses van JYNNEOS pokkenvaccin die naar verwachting in 2024 en 2025 zullen worden geproduceerd.

Het grootste deel van het bulkvaccin voor deze doses is reeds geproduceerd.

Er zal een aanvulling op de bestaande vloeibaar ingevroren JYNNEOS U.S. FDA BLA worden gemaakt met klinische studiegegevens van fase 3, die al zijn voltooid en gerapporteerd, samen met de productiegegevens ter ondersteuning van de goedkeuring van de gevriesdroogde versie van JYNNEOS in 2024.

Paul Chaplin, President en CEO van Bavarian Nordic, zei in het persbericht van vandaag: “We zijn verheugd om de uitoefening aan te kondigen van de eerste opties onder ons contract met de Amerikaanse overheid voor de levering van een gevriesdroogde versie van het pokkenvaccin met een verbeterde houdbaarheid, die zal worden geproduceerd in onze nieuwe vul- en afwerkingsfaciliteit.”

“Dit is een belangrijke mijlpaal in ons langdurige partnerschap met de Amerikaanse overheid om de beschikbaarheid van levensreddende vaccins voor de hele bevolking te garanderen.”

Jynneos is gebaseerd op een levend, verzwakt vacciniavirus (Modified Vaccinia Ankara, MVA-BN), dat niet in staat is zich in het menselijk lichaam te vermenigvuldigen, maar wel een krachtige immuunrespons kan opwekken.

Om mensen tegen monkeypox te beschermen, is het vaccin Jynneos in 2019 door de Amerikaanse FDA goedgekeurd.

Jynneos (Imvamune of Imvanex) is in 2013 ook goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau en is geïndiceerd voor het voorkomen van pokken en monkeypokkenziekte bij volwassenen.

Meer nieuws over de uitbraak van monkeypox is te vinden op Vax-Before-Travel.

Poxvirusvectoren die coderen voor hiv-antigenen, en methoden om deze te gebruiken
Amerikaans octrooinummer 11.229.693 [aanvraagnummer 16/620.669] is op 2022-01-25 door het octrooibureau verleend voor poxvirusvectoren die coderen voor hiv-antigenen, en methoden voor het gebruik daarvan. Deze octrooiverlening is momenteel toegewezen aan Bavarian Nordic A/S, Janssen Vaccines & Prevention B.V.. De gemachtigde die voor dit octrooi is vermeld, is Bavarian Nordic A/S, Janssen Vaccines & Prevention B.V.. De uitvinding is opgedragen aan Viki Bockstal, Jerome Hubertina Henricus Victor Custers, Markus Kalla, Johannes Petrus Maria Langedijk, Frank Wegmann.
VK legt voorraden aan van “duizenden” monkeypoxvaccins en -medicijnen omdat deskundigen vrezen dat tientallen besmettingen onder de radar blijven

Monkeypox uitbraak (2022 Trailer): Bill Gates voorspelt de volgende grote plaag – alweer
zullen we de bijwerkingen van een vaccin massaal zien en zullen ze het op apenpokken wijten?

Methode voor de behandeling van pokken en monkeypokken

18-mei-2022 🚨Gezondheidswaarschuwing in Spanje vanwege apenpokken
In Madrid werd een waarschuwingssysteem ingevoerd nadat bij acht mensen apenpokken waren vastgesteld.
De ziekte wordt overgedragen via direct lichamelijk contact en druppelinfectie en wordt voornamelijk verspreid in Afrika, waar het vooral kinderen treft.
De incubatietijd is vijf tot 21 dagen, de symptomen zijn koorts, rug- en spierpijn, koude rillingen en vermoeidheid. Het sterftecijfer ligt tussen de vier en 22%.
Spanje is het derde Europese land dat gevallen van apenpokken heeft geregistreerd, na Groot-Brittannië en Portugal.

from afrika…

Eén gedachte over “13 miljoen gevriesdroogde apenpokken – pokkenvaccins besteld …”

Plaats een reactie