Picnic werd in 2015 opgericht door ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Bas Verheijen. Later kwam ook Gerard Scheij aan boord.
In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1000 autootjes rond in zo’n 120 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland.
Het idee achter Picnic
Boodschappen doen hoort erbij, maar er zijn leukere dingen om te doen. Toch zijn we vaak in de supermarkt en doen we steeds meer zelf. We vullen de kar, zoeken de mooiste groenten uit met de beste datum. We scannen zelf, wegen fruit, sjouwen met tassen en wachten in de rij voor de kassa. Picnic denkt dat het anders kan: sneller, makkelijker en goedkoper. Het idee is simpel. Wij regelen de boodschappen, zodat jij meer tijd hebt voor leukere dingen. Bij Picnic bestel je binnen een paar minuten alle boodschappen. Dus wc-papier, fris, chips en ijs, maar ook biologische eitjes, malse biefstuk en verse groente.
En dat allemaal voor de laagste prijs én gratis thuisbezorgd. Hoe dat kan? Alles gaat direct naar jou, dus zonder dure winkels op dure locaties. Je bestelt gewoon op je telefoon en wij bezorgen alle boodschappen voor de laagste prijs, gratis thuis. Elke dag zijn we op vaste tijden in je straat, net als de melkboer vroeger.
Ook bezorgen we niet kriskras door de stad, maar rijden we elke dag volgens een slimme route door de straten. Zo nemen we de boodschappen voor de hele buurt in één keer mee, houden we de bezorging gratis en besparen we een hoop ritjes naar de supermarkt.

Ze zegt echter dat de minister die de “stikstofcrisis” in Nederland promoot, een zwager heeft die eigenaar is van een online supermarktbedrijf genaamd Picnic, dat €600m heeft ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation. Mark Rutte is de premier van Nederland en Christianne van der Wal is de minister voor Natuur en Stikstofbeleid in het kabinet Rutte.


Picnic koopt rechtstreeks in bij een bestaande supermarktketen (Boni), wat hen de operationele kosten aan die kant bespaart. Het ontbreken van winkels bespaart hen veel tijd op distributie en huur, die ze kunnen gebruiken om de consument ten goede te komen: Retail Intelligence Lab
Dus of je nu koopt bij Boni of Picnic, je koopt bij de Nederlandse Stikstof Minister.


Minister van Natuur en Stikstofbeleid, Christianne van der Wal-Zeggelink, van de superrijke familie van der Wal.
Haar man, Piet van der Wal is erfgenaam van Okke van de Wal en broer van Bouke van der Wal.
Miljonair Bouke van der Wal, directeur eigenaar van Boni, is ook bestuurder bij Picnic BV. De vier investeerders krijgen een aanzienlijk minderheidsbelang in Picnic van ‘tientallen procenten’.