Covid-19 nasaal vaccin van Bharat Biotech fase III-studies voltooid

In een exclusief interview met ANI zei Dr Ella: “We hebben net een klinische proef afgerond, de analyse van de gegevens is aan de gang. Volgende maand zullen we de gegevens voorleggen aan de regelgevende instantie. Als alles in orde is, krijgen we toestemming om het vaccin te lanceren en zal het ’s werelds eerste klinisch bewezen nasale Covid-19-vaccin zijn”.

Krishna Ella is een Indiase wetenschapper en ondernemer. Hij is de oprichter en voorzitter van Bharat Biotech, waar hij tevens algemeen directeur is. Ella en zijn bedrijf waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van India’s eigen COVID-19-vaccin, Covaxin.
Nasale Vaccin Klinische Proeven Voltooid, Zegt Bharat Biotech MD Krishna Ella | V6 News

Dr. Krishna Ella, voorzitter en algemeen directeur van Bharat Biotech, zei zaterdag dat de klinische fase III-proeven met het neusvaccin Covid-19 zijn afgerond en dat het bedrijf de gegevens volgende maand zal voorleggen aan de Drugs Controller General of India (DCGI).

Krishna was in Parijs als spreker op Viva Technology 2022, waar India werd uitgeroepen tot land van het jaar.
De Indiase geneesmiddelencontroleur had in januari van dit jaar Bharat Biotech toestemming gegeven om op zichzelf staande fase III-proeven uit te voeren met zijn neusvaccin Covid-19.
Over de boosterdosis van Covid-19 zei Krishna dat degenen die de tweede dosis hebben genomen, de boosterdosis moeten nemen.

De boosterdosis van het vaccin geeft immuniteit. Ik zeg altijd dat de boosterdosis een wonderdosis is voor elke vaccinatie. Zelfs bij kinderen geven de eerste twee doses niet veel immuniteit, maar de derde dosis geeft een verbazingwekkende reactie bij het kind. Hetzelfde geldt ook voor volwassenen. De derde dosis is zeer belangrijk voor volwassenen. Covid-19 kan niet 100 procent uitgeroeid worden. Het zal er zijn en we moeten ermee leven en ermee omgaan en het op een intelligentere manier onder controle houden,” zei hij.
Sprekend over de Vivatech 2022, zei Krishna dat dit echt een grote prestatie is voor India, het bouwen van een merknaam in Frankrijk.
“Ik ben blij te kunnen zeggen dat 65 startups uit India, onder NITI Aayog zijn ze allemaal gekomen, die technologie aan een heleboel mensen laten zien, wat India kan doen, hoe India kan innoveren voor de wereld. Ze zijn levendig omdat ik in 1997 een startup was.”
Hij zei dat vroeger de Verenigde Staten het centrum van de startups was, maar dat nu voor het eerst Indiërs in Frankrijk aan bod komen.
Ik ben zo blij te kunnen zeggen dat de Franse regering zeer praktisch is. Zij moedigen India echt aan en met een waarachtig goed hart. Nogmaals, ze zijn echt aan het pushen hoe meer de overheid kan samenwerken. Hoe kunnen de startups van het land samenwerken? Hoe overheidsbeleid kan een ecosysteem dat schaalbaar is te creëren, zelfs de Franse president Macron sprak over hoe het op te schalen tussen de twee partnerschappen, hoe op te schalen voor de hele wereld en de digitalisering van al dat is het overinfrastructuur, digitalisering, dat alles is waar ze over praten en dat is een goed teken tussen de twee landen en de eerste keer dat Frankrijk dichter bij India komt,” voegde hij eraan toe.

Covaxin is een volledig geïnactiveerd virus-gebaseerd COVID-19 vaccin ontwikkeld door Bharat Biotech in samenwerking met de Indian Council of Medical Research – National Institute of Virology. Vanaf oktober 2021 hebben 110,6 miljoen mensen in India Covaxin gekregen.

23-okt-2021 Phase 2 trial for Nasal vaccine on verge of completion, shows good results: Bharat Biotech
24-jun-2016 Een regeringspanel van deskundigen zegt dat het nasale griepvaccin er de afgelopen drie jaar niet in is geslaagd kinderen tegen het virus te beschermen en dringt er bij mensen op aan in plaats daarvan de griepprik te gebruiken. CBSN’s Josh Elliott sprak met CBS medisch medewerker Dr. Holly Phillips over de gebreken van FluMist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s