John MacAfee


John McAfee found dead (june-23rd 2021) in Spanish prison after his extradition to the US was approved

John McAfee, de omstreden antivirussoftwaremagnaat die de laatste tijd meerdere malen in aanvaring kwam met de Amerikaanse wet, is op 75-jarige leeftijd overleden. McAfee wachtte op uitlevering in een Spaanse gevangenis nadat hij vorig jaar in de Verenigde Staten was aangeklaagd wegens belastingontduiking.
McAfee werd dood aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in de buurt van Barcelona op woensdag rond 13:00 ET en een medisch onderzoeker ging naar de scène, een woordvoerster van het Superior Court van Catalonië vertelde CNN. Ze zei dat de doodsoorzaak wordt onderzocht.
In een verklaring van het Departement van Justitie van de regionale regering van Catalonië, die de gevangenissen daar beheert, stond dat medisch personeel en bewakers van de gevangenis geprobeerd hadden levensreddende procedures uit te voeren nadat ze McAfee hadden gevonden, maar dat dit niet gelukt was. Volgens de verklaring “wijst alles erop” dat McAfee door zelfmoord om het leven zou kunnen zijn gekomen.

Zijn dood kwam na een uitspraak van drie rechters van het Spaanse Nationale Gerechtshof in Madrid deze week dat McAfee kon worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten om daar te worden aangeklaagd. Tegen die beslissing kon nog beroep worden aangetekend bij een groter panel van rechters van dezelfde rechtbank, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

McAfee had een celgenoot in de gevangenis, maar die persoon was niet in de cel rond de tijd dat McAfee dood werd aangetroffen, vertelde een gevangenisfunctionaris, die vroeg om niet bij naam genoemd te worden, aan CNN. De ambtenaar voegde eraan toe dat de andere persoon bezig was met andere normale activiteiten in de gevangenis. Op de vraag of de autoriteiten speciale controlemaatregelen hadden opgelegd aan McAfee in zijn cel, zei de ambtenaar: “Daar ben ik niet van op de hoogte.”
McAfee werd in oktober in Spanje gearresteerd nadat hij maanden eerder in de Verenigde Staten in staat van beschuldiging was gesteld wegens belastingontduiking. Hij zou vier jaar lang hebben nagelaten belasting in te dienen, ondanks dat hij tussen 2014 en 2018 miljoenen aan inkomsten heeft verdiend met het promoten van cryptocurrencies, advieswerk, spreekbeurten en het verkopen van de rechten op zijn levensverhaal voor een documentaire, aldus rechtbankdocumenten. Het bedrag dat hij verschuldigd was, werd niet gespecificeerd in de aanklacht.
De Spaanse rechters keurden zijn uitlevering goed om te worden aangeklaagd voor de belastingjaren 2016, 2017 en 2018.
Tijdens een virtuele hoorzitting in de Spaanse rechtbank eerder deze maand, betoogde McAfee dat de Amerikaanse aanklachten voor belastingontduiking tegen hem politiek gemotiveerd waren, meldde de Associated Press.
John McAfee wordt aangeklaagd voor vermeende “pump and dump”-regeling met cryptocurrency op Twitter
McAfee – oprichter van het gelijknamige antivirussoftwarebedrijf, waaraan hij niet langer verbonden is – werd in maart ook aangeklaagd wegens afzonderlijke fraude en witwaspraktijken. Het Amerikaanse ministerie van Justitie beweerde dat hij en een zakenpartner deelnamen aan een regeling waarmee meer dan 13 miljoen dollar werd verdiend door cryptocurrencies valselijk aan te prijzen bij onwetende investeerders.
De laatste twee decennia van McAfee’s leven omvatten een enigszins bizarre reeks gebeurtenissen.
In 2012 verdween McAfee kort nadat hij zijn huis in Belize was ontvlucht omdat de lokale politie hem wilde ondervragen over de dood van zijn buurman. (Hij heeft betrokkenheid bij de dood ontkend en beweerde dat hij vluchtte omdat hij vreesde voor zijn leven).

Hij bracht tijd door in Guatemala en verhuisde vervolgens naar Montreal, Canada, waar hij werkte aan een documentaire over zijn leven. In 2016 stelde hij zich kandidaat voor het presidentschap van de VS als Libertariër, en lanceerde hij een nieuw beveiligingsproduct dat hij “a f—ing game changer” noemde.

Did John McAfee Hide Files at Collapsed Miami Building?
Some social media users attempted to use McAfee’s death to turn the tragic collapse of a Florida building into a conspiracy theory.

WATCH! Miami Florida Surfside building collapse is a planned professional demolition and NOTHING natural. You can see again that Fake News medias are colluding with criminal organization and doing propaganda fake news.

Champlain towers
demolition

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s