Twitter

Twitter is een sociaalnetwerksite. Gebruikers kunnen korte berichtjes van maximaal 280 tekens publiceren. Men kan ook op elkaar reageren en elkaar volgen. Een bericht op Twitter wordt een tweet genoemd. De service wordt geleverd door Twitter Inc., een bedrijf in San Francisco, California, het heeft meer dan 25 kantoren over de hele wereld.

14-apr-2022 Elon Musk doet buitengewoon bod om Twitter in zijn geheel te kopen
De miljardair biedt iets minder dan 40 miljard dollar voor het beursgenoteerde bedrijf, en wil het privaat nemen. De aankondiging van de heer Musk kwam nadat hij iets minder dan 10 procent van Twitter had gekocht, waardoor hij de grootste aandeelhouder werd.
Elon Musk koopt belang van $3 miljard (9,2%) in Twitter en is nu de grootste aandeelhouder van het platform. Hij bezit nu 4x zoveel aandelen in Twitter als voormalig CEO Jack Dorsey. Elon Musk benoemd tot lid van de raad van bestuur van Twitter.
Hij kan niet meer dan 14,9% van de aandelen bezitten.
De onthulling zorgde voor een stijging van 23% in de aandelen van Twitter.

When does a bird Sing … ?

Jack Dorsey is vorig jaar opgestapt als CEO van Twitter.
In zijn recente tweet zei de voormalige CEO dat hij “deels schuldig” is aan de huidige staat van ons internet en beweerde dat hij er spijt van heeft.
“De dagen van usenet, irc, het web…zelfs e-mail (met PGP)…waren geweldig. Het centraliseren van ontdekking en identiteit in bedrijven heeft het internet echt beschadigd. Ik realiseer me dat ik deels schuldig ben, en heb er spijt van,”
Jack Dorsey heeft president Trump verbannen van het social media platform naar verluidt voor het “aanzetten tot geweld” maar niet de Taliban en Iraanse leiders.
twitter helpt perverse seksuele fetisjen te adverteren
Twitter-insider neemt in het geheim CEO Jack Dorsey op die agenda uitwerkt voor verdere politieke censuur
“We richten ons nu op één account [@realDonaldTrump], maar dit wordt veel groter dan één account, en het gaat veel langer duren dan alleen deze dag, deze week, en de komende weken, en gaat verder dan de inauguratie,” zei Dorsey in een video opgenomen op 8 januari 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s