Robbert Dijkgraaf

Robertus Henricus Dijkgraaf is een Nederlands natuurkundige en politicus die sinds 10 januari 2022 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is in het kabinet-Rutte IV. Dijkgraaf is universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam; zijn vakgebied is de theoretische natuurkunde. Hij was van 2012 tot 2022 directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton.

Robbert Dijkgraaf in 2012 aanwezig bij International Consultative Workshop: Gain of function research on highly pathogenic Avian influenza H5N1 viruses


Steeds meer mensen geloven in fake news en complottheorieën. Volgens Robbert Dijkgraaf is de wetenschap de oplossing

“Niet iedereen die vragen stelt is een complotdenker. Ik begrijp dat mensen vragen stellen. De beste manier om antwoorden te krijgen is de wetenschap.”

String Theory and the End of Space and Time with Robbert Dijkgraaf

In the framework of the largest string theory conference in the world, Strings 2019, Science and Cocktails organized a special event at Flagey in Brussels. We were sipping cocktails in the art-deco building with string theorist and science superstar Robbert Dijkgraaf as he told us all about the fundamental laws of Nature. Afterwards, cellist and composer Benjamin Glorieux performed a musical piece together with invited guests especially commissioned for the occasion, while live-video artist Klaas Verpoest accompanied them with his visual magic. What is string theory? What happens to stuff that falls inside a black hole? What are the fundamental building blocks of space and time? Did Nature have any choice in picking the fundamental laws of physics? What is the role of mathematics in physics?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s