Marnix van Rij

Marnix Leonard Alexander van Rij is een Nederlands politicus. Hij is sinds 10 januari 2022 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte IV. Eerder was hij van 1999 tot 2001 voorzitter van het Christen-Democratisch Appèl en van 2015 tot 2019 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, waar hij onder meer het woord voerde over fiscale zaken

06-01-2022 Van ’s werelds 100 grootste bedrijven ontwijken er 55 belasting via Nederland.

‘Nee, Nederland is geen belastingparadijs en zal dat ook nooit worden.’ Aldus Marnix van Rij, beoogd staatssecretaris Fiscaliteit, eerder deze week na zijn gesprek met formateur Rutte. Het nieuwe kabinet is ambitieus in het bestrijden van belastingontwijking door multinationals. Dat zal nog een hele klus worden. Uit een inventarisatie van Follow the Money blijkt dat 55 van de honderd grootste bedrijven van de wereld om fiscale redenen in Nederland zitten.

Na Unilever en Shell verdwijnt ook Walmart uit Nederland.

Filmpje! CDA-voorzitter krijgt Gouden Dolk voor meest achterbakse streek binnen politieke partij.

Bij het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1 wordt eens in de zoveel tijd de ‘gouden dolk’ uitgereikt, een cynische prijs voor smerige politieke spelletjes en doortrapte streken van politici. Dit keer werd de prijs uitgereikt door Tijs van den Brink en politiek eindredacteur Peter Kee. De pechvogel die hem in ontvangst mag nemen is CDA-voorzitter Marnix van Rij.
De gouden dolk wordt deze keer uitgereikt aan Van Rij, vanwege de vieze….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s