Dr. Geert Vanden Bossche

Geert Vanden Bossche is een Belgische dierenarts, viroloog en onafhankelijk onderzoeker en adviseur op het gebied van vaccins.

Kritiek op coronavaccins

Vanden Bossche is bij het publiek bekend vanwege zijn kritiek op het coronabeleid van overheden. Hierbij vertegenwoordigt hij standpunten die slechts door een heel kleine minderheid van wetenschappelijke experts wordt gedeeld. Hij waarschuwt met name voor de risico’s van het vaccineren van kinderen met mRNA-vaccins. Hij pleit daartegen, in de eerste plaats omdat deze vaccins volgens hem de natuurlijke immuniteit, die bescherming biedt tegen een veel breder spectrum van pathogenen dan het vaccin, kan verdringen. Dit standpunt is niet onomstreden. Het probleem is volgens Vanden Bossche dat de specifieke antistoffen van het vaccin (dat gebaseerd is op de oorspronkelijke Wuhan-variant) steeds minder werkzaam zullen zijn. Omdat het coronavirus zal blijven rondwaren, zullen volgens hem de specifieke antistoffen steeds worden opgeroepen zodra het lichaam opnieuw met het virus wordt geconfronteerd.
In de tweede plaats stelt hij dat deze vaccinaties op termijn wellicht auto-immuunziekten zouden kunnen veroorzaken. Hij benoemt dat als een mogelijk risico. Ten derde wijst hij erop dat de gezondheidsrisico’s van Covid-19 voor gezonde kinderen, zoals ziekenhuisopname, verwaarloosbaar klein zijn en dat vaccinatie vanuit dat oogpunt voor die groep geen enkele zin heeft. Dat laatste standpunt wordt ook door een klein deel van de wetenschappelijke experts gehuldigd.

De besluitvormers in de WHO zullen verantwoordelijk en aansprakelijk worden gesteld voor de dramatische gevolgen die deze biologische experimenten op mensen kunnen hebben.
Geert Vanden Bossche

Ik hoop dat hij ongelijk heeft, maar ik vrees van niet… geert vanden bossche…
1e vid is erg tech: highwire interview. LAYMAN termen vid: rumble – mariazeee
GEERT VANDEN BOSSCHE: meer en meer ziektes (korte versie)
GEERT VANDEN BOSSCHE: “MY FINAL CALL” Lockdowns breiden uit in China; details over nieuwe “desinformatiestsaar
Dr. Geert Vanden Bossche – ADE, evolutie van het virus en verwachte buitensporige sterfte klik op de link naar de zoom
Geert Vanden Bossche waarschuwt gevaccineerden voor ontsnappingsvarianten van het immuunsysteem

Scientific Team
Geert Vanden Bossche behaalde zijn DVM aan de Universiteit van Gent, België, en zijn doctoraat in de Virologie aan de Universiteit van Hohenheim, Duitsland. Hij bekleedde adjunct-faculteitsmandaten aan universiteiten in België en Duitsland. Na zijn loopbaan in de academische wereld trad Geert in dienst bij verschillende vaccinbedrijven (GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals) waar hij verschillende functies bekleedde in R&D van vaccins en in de ontwikkeling van late vaccins.
Daarna ging Geert aan de slag bij het Global Health Discovery-team van de Bill & Melinda Gates Foundation in Seattle (VS) als Senior Program Officer; daarna werkte hij bij de Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI) in Genève als Senior Ebola Program Manager. Bij GAVI volgde hij de inspanningen om een ebolavaccin te ontwikkelen. Hij vertegenwoordigde GAVI ook in fora met andere partners, waaronder de WHO, om de vooruitgang in de strijd tegen ebola te evalueren en plannen op te stellen voor een wereldwijde paraatheid voor pandemieën.
In 2015 heeft Geert de veiligheid van het ebolavaccin dat werd gebruikt bij ringvaccinatieproeven van de WHO in Guinee onder de loep genomen en ter discussie gesteld. Zijn kritische wetenschappelijke analyse en rapport over de gegevens die in 2015 door de WHO in de Lancet werden gepubliceerd, werd naar alle internationale gezondheids- en regelgevingsautoriteiten gestuurd die betrokken waren bij het ebolavaccinatieprogramma. Na zijn werk voor GAVI trad Geert in dienst bij het German Center for Infection Research in Keulen als hoofd van het Vaccine Development Office. Momenteel is hij voornamelijk werkzaam als Biotech / Vaccin consultant terwijl hij ook zijn eigen onderzoek uitvoert naar Natural Killer cel-gebaseerde vaccins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s