DEFCON

De defensieve staat van paraatheid is een alarmtoestand die door de strijdkrachten van de Verenigde Staten wordt gebruikt. Het DEFCON-systeem is ontwikkeld door de Joint Chiefs of Staff en unified en specified combatant commands. Het schrijft vijf graduele niveaus van paraatheid voor het Amerikaanse leger voor.

DEFCON Warning System – Update 2/27/22
11-feb-2022 DEFCON NIVEAU WAARSCHUWING IS VERHOOGD NAAR NIVEAU 2 IN EUROPESE COMMANDO Eén niveau verwijderd van nucleaire dreiging.
https://www.defconlevel.com/current-alerts.php
04-feb-2022 Defcon niveau waarschuwingssysteem vanaf vandaag in Europa op niveau 2
DEFCON 2, of Fast Pace, is een rood gekleurd conditieniveau, vergelijkbaar met een “Red Alert” waarschuwingsniveau status. Defcon 2 betekent dat we ons op de volgende stap naar oorlog of een nucleaire dreiging bevinden. Tijdens dit alarmniveau zijn de strijdkrachten van de Verenigde Staten klaar en voorbereid om binnen 6 uur of minder te worden ingezet, vandaar de naam “Fast Pace”.
Defcon 2 of Fast Pace is het op één na hoogste staatsniveau in het waarschuwingssysteem, waarbij alleen Alert Level 1 hoger is. De alarmstatus kan in dit niveau worden gewijzigd nadat uit inlichtingenresultaten blijkt dat er een risico op een op handen zijnde aanval bestaat, zoals in het geval van de Cubaanse Raketcrisis in 1962, toen de alarmstatus voor Strategic Air Command werd gewijzigd in Fast Pace.
https://www.defconlevel.com/european-command-news.php

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s