Werkgelegenheid & ziekteverzuim

Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en overheid is in het eerste kwartaal van 2022 gestegen tot 6,3 procent, het hoogste percentage dat het CBS ooit heeft gemeten. Het betekent dat van de duizend te werken dagen 63 werden verzuimd wegens ziekte. In dezelfde periode van 2021 was het verzuim 4,8 procent.
juni 2021 De hoger geplaatsten weten wat er komt
Zo’n acht jaar geleden verloor ik mijn baby tijdens de zwangerschap, wat de reden was dat ik eigenlijk de gezondheidszorg verliet, omdat ik voornamelijk met zwangere vrouwen werkte. Voortplanting en endocrinologie en ik vond het gewoon een beetje te moeilijk voor mij om kwaliteit van zorg te leveren, gezien mijn recente verlies, dus ging ik terug fulltime werken in de gas & olie en recruitment sector en tot op de dag van vandaag leid ik een wereldwijd gas en olie recruitment bedrijf.
En de reden dat dit belangrijk is, is vanwege wat ik als leidinggevende in deze industrie nu zie gebeuren als gevolg van het covid-vaccin en het is iets dat opvolgingsplanning heet
en als je niet weet wat het is, zoek het dan op, maar in principe is het zo dat bedrijven moeten plannen wat er gaat gebeuren in hun personeel verloop, als ze verder gaan, met pensioen gaan, enzovoort, enzovoort en opvolgingsplanning is iets waar ik bedrijven professioneel mee help door hen rekruteringsdiensten aan te bieden, dus ze komen naar me toe en zeggen: we hebben 100 man nodig om deze installatie te bemannen
en wij zullen hen die dienst verlenen.
Welnu, wat echt interessant is wat er nu gebeurt, het is eigenlijk vernederend, niet alleen interessant, is dat leidinggevenden hun HR-personeel, managers, opzichters, vloerpersoneel enz. laten doorlichten en kijken naar het personeel dat hun vaccins heeft gekregen en dat ze van plan zijn om ze allemaal binnen de komende drie jaar te moeten vervangen… wat zegt dat u?
Dit is iets dat sommige van deze jongens in tranen heeft, als ze door het bedrijf gaan en al deze mensen controleren die het vaccin hebben genomen, wetende dat ze waarschijnlijk in de komende 3 jaar moeten plannen om die persoon te vervangen. Wat zegt dat u?
en dit is echt een groot ding in de industrie waarin ik werk, en veel gepraat om ons heen op dit moment, omdat deze enorme bedrijven, gas en oliemaatschappijen zijn op zoek naar duizenden personeel te vervangen en ik ben in die lijn van het werk, dat doet het personeel voor deze grote gas-en oliemaatschappijen en ze zijn behoorlijk versteend, voor wat er gaat gebeuren met hun personeel, maar ook hun bedrijven, omdat ze projecteren dat ze gaan ruwweg de helft van hun personeel te verliezen
Intussen op de werkvloer
Hoe de media er mee omgaat: Ik vraag me af wat de mainstream media ons proberen te vertellen, of liever, proberen te verdoezelen ….
De Canadese komiek Nick Nemeroff is op maandag 27 juni 2022 op 32-jarige leeftijd plotseling overleden. Terwijl fans rouwen om de ster, is een van zijn oude tweets waarin hij sprak over het krijgen van het vaccin, weer opgedoken op sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s