Zonnebloem lijkt centraal te staan.

De zonnebloem is een tot 3 meter hoge, eenjarige plant uit de composietenfamilie. De zonnebloem kan gezaaid worden van april tot half juni.

Zonnebloem Betekenissen, Symboliek en Mythologie
Een minder bekend feit over zonnebloemen is dat ze symbool staan voor nucleaire ontwapening. Vandaar dat de betekenis van zonnebloemen ook vrede inhoudt.
Toen de Sovjet-Unie in 1991 uiteenviel, bezat de nieuwe natie Oekraïne het op twee na grootste arsenaal aan kernwapens. In 1996 verbond Oekraïne zich tot volledige nucleaire ontwapening. Ter ere daarvan plantten vertegenwoordigers van de VS, Oekraïne en Rusland zonnebloemen op de plaatsen waar zich vroeger kernraket silo’s bevonden.
Waarom zonnebloemen?
Maar waarom plantten ze zonnebloemen? Niet alleen zijn de felgele bloemen symbolen van optimisme, ze bezitten ook een speciale eigenschap: ze absorberen radioactieve isotopen uit de omgeving. Zonnebloemen zijn zelfs geplant op de plaatsen van de kernrampen in Tsjernobyl en Fukushima, omdat ze helpen radioactieve gifstoffen uit het milieu te verwijderen.
Bewondering en toewijding
Terwijl ze hun heldere gezichten naar de zon wenden, zijn zonnebloemen ook symbolen van bewondering en standvastig geloof.
Mensen uit verschillende culturen en geloofsovertuigingen associëren de betekenis van zonnebloemen met toewijding en onwrikbare toewijding. Bewondering en toewijding kunnen verder gaan dan religieus geloof. Zo kan de betekenis van zonnebloem ook staan voor loyaliteit en toewijding aan een ander persoon, een groep mensen, kinderen, dieren, of een zaak. Het kan ook toewijding aan een professionele roeping of hobby betekenen.

🔺Oorlogscrimineel en massamoord, hypocrieten en cynici bij uitstek
De voormalige Amerikaanse presidenten Bill Clinton en George W. Bush legden zonnebloemen bij een Oekraïense kerk in Chicago als teken van steun aan Oekraïne.
Waarom ze geen bloemen hebben gelegd bij Iraakse, Syrische en Jemenitische moskeeën is nog onduidelijk.

Duizenden en duizenden Zonnebloemen zijn gelegd bij de MH 17 monument Niet alleen in Nederland, maar ook in de Oekraïene en in Australie zijn Zonnebloemen gelegd.

19-mrt-2022 Gedeelde pijn bij het MH17-monument

Het monument ter herdenking van de MH17-ramp verbindt de pijn van Nederlanders en Oekraïners. Zaterdag kwamen ze er bij elkaar.
Tientallen Oekraïners staan in een halve cirkel op het parkeerterrein van DHL tegenover het bescheiden monument bij de ingang van Vliegbasis Eindhoven. Sommigen hebben de nationale blauw-gele vlag om hun schouders geslagen, anderen dragen hem tussen hen in. Ze zingen het volkslied. Trots. Hun woede, zorgen en verontwaardiging spreken uit de protestborden die ze omhooghouden. ‘Stop Putin’. Een foto van de Russische president ofwel ‘Terrorist Number 1’. ‘Willing toe help? Shelter our sky.’ Later blijkt het een oproep aan de NAVO om een no-fly-zone boven Oekraïne in te stellen.
Ons verdriet. Namens het Eindhovense gemeentebestuur biedt wethouder Monique List ondersteuning aan. ,,Hoe kunnen we jullie helpen?” vraagt ze. ,,We hebben de beelden gezien, die doen ons verdriet. En gehoord over een bevalling in een schuilkelder. Vreselijk moet dat zijn geweest.” Een van de initiatiefnemers bedankt de wethouder en roept de 300 landgenoten die in Eindhoven wonen op maandag naar een landelijke demonstratie in Den Haag te gaan. ,,Samen tegen terrorisme. Want niemand is veilig in Oekraïne.”
De waarheid achterhalen
Aan de zijkant staat een jonge in het zwart geklede vrouw. Met een bord vraagt ze Poetin te stoppen. Haar naam vindt ze niet belangrijk. Wel dat ze half Oekraïens, half Russisch is. En geld inzamelt om de slachtoffers van de oorlog te steunen. En dat de Russen gebrainwashed zijn door de informatie vanuit het Kremlin. ,,Maar zolang er internet is, kunnen ze ook de waarheid achterhalen als ze willen. En die is dat Poetin niet te vertrouwen is. Hij is een moordenaar.”
vraag: ED zijn jullie onafhankelijk, wie betaald jullie?
Zonnebloemolie het vloeibare goud! Toch? Waarom zonnebloemolie zeer slecht is voor je gezondheid. Gebruik jij het weleens?

Nationale Vereniging de Zonnebloem is een Nederlandse landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap.
Het salaris van directeur Marc Damen bedroeg in 2020 € 136.494 (inclusief vakantiegeld). De beloning blijft daarmee onder de maximumgrens van functiegroep I.

gesponsord door:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s