Nitric Oxide – stikstofmonoxide

11-mei-2017 Er zijn veel calisthenische oefeningen die kunnen worden gebruikt om de productie van stikstofmonoxide op gang te helpen brengen
Boost stikstofmonoxide om het cardiovasculaire risico te verminderen

Stikstofmonoxide (stikstofoxide of stikstofmonoxide) is een kleurloos gas met de formule NO. Het is een van de belangrijkste stikstofoxiden. Stikstofmonoxide is een vrije radicaal: het heeft een ongepaard elektron, dat soms wordt aangeduid met een punt in zijn chemische formule (-N=O of -NO). Stikstofmonoxide is ook een heteronucleair diatomisch molecuul, een klasse van moleculen waarvan de studie aan de wieg stond van de vroegmoderne theorieën over chemische bindingen.
Een belangrijk tussenproduct in de industriële chemie, stikstofmonoxide vormt zich in verbrandingssystemen en kan worden opgewekt door bliksem in onweersbuien. Bij zoogdieren, waaronder de mens, is stikstofmonoxide een signaalmolecuul in vele fysiologische en pathologische processen. Het werd in 1992 uitgeroepen tot “Molecuul van het Jaar”. De Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde van 1998 werd toegekend voor de ontdekking van de rol van stikstofmonoxide als signaalmolecuul voor hart en bloedvaten.
Stikstofmonoxide mag niet worden verward met stikstofdioxide (NO2), een bruin gas en een belangrijke luchtvervuiler, noch met distikstofmonoxide (N2O), een anestheticum.

De 10 beste voedingsmiddelen om het stikstofoxide niveau te verhogen
Bieten, knoflook, vlees, donkere chocolade, bladgroenten, citrusvruchten, granaatappel, noten & zaden, watermeloen, rode wijn.
Stikstofmonoxide is een cruciale stof die betrokken is bij vele aspecten van de gezondheid, waaronder de bloeddrukregeling, sportprestaties en hersenfunctie. Een paar eenvoudige veranderingen in uw eetpatroon kunnen een eenvoudige en effectieve manier zijn om uw stikstofmonoxideniveaus op natuurlijke wijze te verhogen.
Door veel fruit, groenten, noten, zaden en gezonde eiwitten te eten, kunt u het stikstofmonoxidegehalte optimaliseren en tegelijkertijd een betere algehele gezondheid bevorderen.

Omdat stikstofmonoxide (N.O.) een vaatverwijdend middel is, helpt het uw bloedvaten uitzetten en ontspant het uw slagaders. Stikstofmonoxide speelt ook een essentiële rol bij:

  • Gezonde bloeddruk
  • Een betere bloeddoorstroming in het hele lichaam
  • Hogere energieniveaus (dankzij een betere zuurstoftoevoer)
  • Betere sportprestaties en herstel
  • Gezonde hersenfunctie (waar het werkt als een neurotransmitter)
    Dus als u uw hart wilt beschermen, uw sportprestaties wilt verbeteren of meer natuurlijke energie wilt hebben, dan moet u uw stikstofmonoxide-niveaus verhogen. Vooral omdat onze stikstofmonoxide productie afneemt naarmate we ouder worden.
Vaccine Police

De Four Minute Workout is een nieuw concept van training dat draait om het vermogen van het lichaam om stikstofmonoxide te gebruiken voor spiergroei. Dit is een efficiënte anaerobe training die meerdere keren per dag kan worden gedaan. Hoe vaker u het doet, hoe beter de resultaten.
Stikstofmonoxide is een molecuul dat door het menselijk lichaam wordt aangemaakt en dat uw spieren voedt. Wanneer je begint te trainen en geen zuurstof meer krijgt (je voelt je spieren pijn doen), komt er stikstofmonoxide vrij. Terwijl het zich stroomafwaarts beweegt, verwijden de bloedvaten zich waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen voor de spiergroei vrijkomen.
Onze bloedvaten slaan slechts ongeveer 90 seconden stikstofmonoxide op voordat ze meer moeten aanmaken, dus als u elke grote spiergroep 90 seconden traint, krijgt u de meest efficiënte training om uw spieren te versterken en op te bouwen.
Het lichaam heeft de mogelijkheid om stikstofmonoxide elke paar uur te regenereren, waardoor u de mogelijkheid heeft om het meerdere keren per dag vrij te geven. Wat dat betekent is dat de meest effectieve manier om je spierfunctie te verhogen is om te trainen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s