Smart City – bewaking over de wereld

Een slimme stad is een technologisch modern stedelijk gebied dat gebruik maakt van verschillende soorten elektronische methoden, stemactiveringsmethoden en sensoren om specifieke gegevens te verzamelen. Informatie uit die gegevens wordt gebruikt om activa, middelen en diensten efficiënt te beheren; in ruil daarvoor worden die gegevens gebruikt om de activiteiten in de hele stad te “verbeteren”.

22-apr-2022 Met al het gepraat over smart cities van de afgelopen dagen, herplaats ik mijn laatste Uncensored show met details over enkele Australische projecten, voor het geval u die gemist hebt. Ik zal blijven graven in dit onderwerp.
Australië slimme stad – een bewakingsstaat test site voor de rest van de wereld
CLARA is het meest ambitieuze stedenbouwkundige project van Australië: acht compacte, slimme steden in Victoria en NSW die met Melbourne, Canberra en Sydney zijn verbonden via een hogesnelheidstrein. Het wordt het eerste netwerk van steden ter wereld dat is ontworpen rond mensen, niet rond privé-auto’s, in 100 jaar. De eerste te ontwikkelen CLARA-stad (CV2 genoemd) wordt voorgesteld in de buurt van Shepparton in het noorden van Victoria.
Smart Cities all over the world
21-apr-2022 Het in Q posts genoemde Chongqing gaat over Bio Labs, maar nog belangrijker is dat het over AI gaat!
Het project genaamd Cloud Valley, is van plan om sensoren en wifi-verbonden apparaten te gebruiken om gegevens te verzamelen over alles van het weer en vervuiling tot de eetgewoonten van mensen om automatisch te voldoen aan de behoeften van de bewoners, zei Terminus oprichter Victor Ai.
“Het is bijna een terugkeer naar het idee om in een dorp te wonen waar, als je er voor het eerst bent, de barkeeper je favoriete drankje kent,” zei BIG-oprichter Bjarke Ingels.
“Wanneer onze omgeving sensitief en gevoelig wordt… kunnen we echt dat soort naadloosheid openen omdat de AI mensen kan herkennen die komen. Dus kan het de deur openen, zodat ze niet naar hun sleutelkaart hoeven te zoeken.”
Steden over de hele wereld racen om technologie te omarmen in een poging het stadsleven te verbeteren door gegevens te verzamelen om problemen zoals verkeersopstoppingen en criminaliteit aan te pakken.
In China worden meer dan 500 slimme steden gebouwd
Niet alleen Apeldoorn maar ook Enschede is een “WEF smart city”. In het kader van “gebiedsmonitoring” worden in de binnenstad talloze wifi-sensoren geplaatst zodat iedereen netjes “geteld” kan worden:
Infographic: Hoe ’s werelds slimste steden worden gebouwd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s