Schone energie

Het bos. De zee. Onze weilanden.
De toekomst volgens VVD, D66, GroenLinks, PvdA en het CDA.

Windmolens zijn molens die de bewegingsenergie van de lucht omzetten in rotatie-energie van de wieken, die dan nuttig kan worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het opwekken van elektriciteit, het persen van olie uit oliehoudende zaden, het malen van graan, het zagen van hout of het verplaatsen van water.

Het idee dat een natie kan draaien op zonneschijn en wind is erger dan waanvoorstellingen.
Mensen zouden kunnen vallen voor het idee dat we vrolijk kunnen rennen op zonneschijn en wind, alleen, maar met een paar biljoen dollar aan mythische megabatterijen die een paar minuten back-up bieden als de zon ondergaat en de wind stopt met waaien.
Een windmolen van twee megawatt bestaat uit 260 ton staal waarvoor 300 ton ijzererts en 170 ton cokeskolen nodig waren, allemaal gewonnen, vervoerd en geproduceerd door koolwaterstoffen.
Een windmolen kan draaien totdat hij uit elkaar valt en nooit zoveel energie opwekken als er in de bouw is geïnvesteerd
Windpark mogelijke oorzaak aangespoelde bruinvissen Waddeneilanden: ‘Dergelijke activiteiten kunnen nadelig effect hebben’. De laatste dagen spoelen er opvallend veel dode bruinvissen aan op de Waddeneilanden. Sinds vorige week zijn er al tientallen karkassen aangespoeld. Reden voor flink wat zorgen dus. De organisatie SOSDolfijn vreest dat onder meer de aanleg van een nieuw windpark de oorzaak is van de grote sterfte van bruinvissen. Welke dieren of insecten zijn wel veilig voor windmolens?
Het was flink schrikken de afgelopen dagen voor de bewoners op de Waddeneilanden.
1) hoe we de groene generatoren netjes uit de grond halen
2) hoe we ze na gebruik weer netjes opbergen.

Ik wil degenen die enthousiast zijn over elektrische auto’s als onderdeel van een groene revolutie graag uitnodigen om batterijen, windmolens en zonnepanelen eens van wat naderbij te bekijken.
𝗕𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿𝗶𝗷𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗹𝗲𝗸𝘁𝗿𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼’𝘀
Een elektrische auto is geen emissievrije auto. Batterijen maken geen elektriciteit – ze slaan elektriciteit op die elders is geproduceerd, voornamelijk door kolen, uranium, aardgasgestookte centrales of dieselgeneratoren. En aangezien 60% van de elektriciteit in Nederland fossiel wordt opgewekt, volgt hieruit dat 60% procent van de elektrische auto’s op de weg door fossiele brandstof wordt aangedreven. Maar het wordt nog erger.
Een typische batterij voor elektrische voertuigen weegt 500 kilo en is ongeveer zo groot als een reiskoffer. Hij bevat 12,5 kilo lithium, 30 kilo nikkel, 22 kilo mangaan, 15 kilo kobalt, 100 kilo koper en 200 kilo aluminium, staal en plastic. Binnenin bevinden zich meer dan 6.000 individuele lithium-ioncellen. Om elke autobatterij te produceren, moet je 12.500 kilo pekel voor lithium, 15.000 kilo erts voor kobalt, 2500 kilo erts voor nikkel en 12.500 kilo erts voor koper verwerken. Alles bij elkaar graaf je 250.000 kilo van de aardkorst op voor één batterij.

𝗦𝗶𝗹𝗶𝗰𝗶𝘂𝗺 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘇𝗼𝗻𝗻𝗲𝗽𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲𝗻
Het grootste probleem met zonnepanelen zijn de chemicaliën die nodig zijn om silicaat te verwerken tot het silicium dat in de panelen wordt gebruikt. Om voldoende zuiver silicium te maken, moet het worden verwerkt met zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur, waterstoffluoride, trichloorethaan en aceton. Daarnaast hebben ze ook gallium, arsenide, koper-indium-gallium-diselenide en cadmium-telluride nodig, die ook zeer giftig zijn. Siliciumstof is een gevaar voor de werknemers en de panelen kunnen niet worden gerecycled.

𝗪𝗶𝗻𝗱𝗺𝗼𝗹𝗲𝗻𝘀
Windmolens zijn het summum van ingebedde kosten en vernietiging van het milieu. Elke windmolen weegt 1688 ton (het equivalent van 23 huizen) en bevat 1300 ton beton, 295 ton staal, 48 ton ijzer, 24 ton glasvezel en de moeilijk te winnen zeldzame aarden neodymium, praseodymium en dysprosium. Elke wiek weegt 40.500 kilo en gaat 15 tot 20 jaar mee en moet dan vervangen worden.
We kunnen gebruikte wieken niet recyclen.

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘃𝗮𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴
Er is misschien ergens een plek voor deze technologieën, maar je moet verder kijken dan de mythe van nul-emissies. “Groen gaan” klinkt misschien als het utopische ideaal, maar als je de verborgen en ingebedde kosten realistisch en met een open geest bekijkt, kun je zien dat “Groen gaan” destructiever is voor het milieu van de aarde dan op het eerste gezicht lijkt.
Ik ben niet tegen mijnbouw, elektrische voertuigen, wind of zonne-energie, zeker niet op kleine schaal. Maar dit is wel de realiteit van de huidige groene ideologie.
Mijn conclusie, en ik ben de ‘ongelukken’ niet vergeten, is dat nucleaire energie en waterstof een milieuvriendelijkere, schonere, groenere, veiligere kortom meer duurzame optie is dan de bovengenoemde alternatieven.
𝗔𝗻𝘁𝗼𝗻 𝗧𝗵𝗲𝘂𝗻𝗶𝘀𝘀𝗲𝗻

Elektriciteitsbedrijven lichten ons op, met woekerrekeningen, zelfs als je de stroom uitschakelt, wordt er nog geladen. Ik betaal zeker voor de elektriciteitsrekening van iemand anders
Voor wie het nog niet wist ; Tesla Towers staan door Heel Nederland. Het zijn de hoogste gebouwen tussen de 100 en 200 ++ meter.
Ze trekken al jaren gratis energy uit de lucht en de Energy Centrales doen de cover up.
Zonnepanelen & Windmolens zijn een smokescreen om de burgers op het verkeerde been te zetten en de subsidies hierop zijn crimineel.
Wij worden voor niks leeg gemolken met peper dure rekeningen.
Wie zal dit allemaal officieel gaan vertellen ?
Gemeenten en investeerders experimenteren met ‘slimme laadpleinen’ voor elektrische auto’s. Omdat er binnen de komende tien jaar bijna twee miljoen elektrische auto’s rond zullen rijden in Nederland, zijn er natuurlijk ook veel laadpleinen nodig. Gemeenten en investeerders experimenteren daarom met plannen voor duurzame ‘slimme laadpleinen’, waar vooral investeerders van gaan profiteren.
Doordat de vraag naar elektriciteit stijgt en het elektriciteitsnet overbelast raakt, wordt er gezocht naar oplossingen om elektrische auto’s duurzaam op te kunnen laden. Windmolens, zonnepanelen en accu’s aansluiten op laadpleinen lijkt daarvoor de oplossing te zijn…..
Zonnepanelen Nederland ‘tikkende milieutijdbom’: ‘Flink wat problemen als we er niet goed mee omgaan’. Van windmolens weten de meeste mensen inmiddels wel dat ze niet bepaald milieuvriendelijk zijn – en ook niet voor de gezondheid van mensen. Maar daarbovenop lijkt er een nieuw probleem te ontstaan: de zonnepanelen in ons land. Naar verwachting zullen de bijna 80 miljoen zonnepanelen die in 2024 op Nederlandse daken liggen een “tikkende milieutijdbom” worden. Naar schatting zullen er ongeveer 80 miljoen zonnepanelen liggen op Nederlandse daken in 2024.
Zonnepanelen en windmolens zijn het tegenovergestelde van “duurzaam”. In hun korte levensduur verdienen ze zichzelf nooit terug, om vervolgens voor eeuwig op de schroothoop te eindigen. stop met de absurde kapitaal- en natuurvernietiging die “energietransitie” heet.
De “stikstofcrisis” bestaat niet en boeren gedwongen onteigenen is communistisch. we willen niet dat Nederland één grote stad wordt en ons boerenland ingenomen door windmolens en azc’s.
CDA werkt keihard om The Great Reset te implementeren. Het verraadt daarvoor wéér de traditionele achterban: boerenland zal worden gebruikt voor de realisering van een multiculturele stadstaat vol met windmolens.
Ongeveer 70% van de kleding die tegenwoordig wordt gedragen, is van plastic gemaakt. Dit heeft talloze andere gezondheidsproblemen voor ons. Het probleem van het lage aantal zaadcellen is nog maar het topje van de ijsberg.
Telkens wanneer je synthetische materialen wast, komen er minuscule stukjes microplastic in het watersysteem terecht, die naar de oceanen stromen, worden opgegeten door vissen, die vervolgens door ons worden opgegeten.
Vermijd polyester, nylon, acryl en polyamide. Draag in plaats daarvan katoen, zijde, wol, enz. Het is duurder, maar oneindig veel beter voor je.
Voor de meeste mensen is het niet mogelijk om het grootste deel van je kleding in één keer te vervangen. Dat kost een hoop geld. Sinds een jaar doe ik het volgende:
*Weg met al het synthetische ondergoed.
*Koop geen plastic kleding meer.
*Als je nieuwe kleren koopt, zorg er dan voor dat het 100% natuurlijke materialen zijn.
*Plastic kleding langzaam uitfaseren en vervangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s