Stop de mensenhandel

ENDHUMANTRAFFICKING op deze pagina is steeds te zien wanneer er weer slachtoffers zijn gered en dealers zijn opgepakt
05 jan 2022 Spaanse nationale politie arresteert 37 verdachten van seksuele uitbuiting van minderjarigen De slachtoffers zijn 10 meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Ze werden benaderd via sociale netwerken.

30-dec-2021 De politie van Haryana heeft in 2021 10.868 vermiste kinderen en volwassenen opgespoord en herenigd met hun familie.
Onder de opgespoorde kinderen bevinden zich 3.839 jongens en 7.029 meisjes die al lange tijd vermist waren, zei de directeur-generaal van de politie (DGP) Haryana, PK Agrawal op woensdag. Hij zei dat de politie ook 1.813 bedelaartjes en 2021 kinderarbeiders heeft opgespoord en bevrijd die vreemd werk deden om in hun levensonderhoud te voorzien.
Het opsporen en herenigen van vermiste kinderen, vermiste vrouwen en kinderen die zorg en bescherming nodig hebben, behoorden tot de topprioriteiten van de politie tijdens de tweede golf van de Covid-19 pandemie, zei de DGP.
Van het totaal werden 9.372 vermiste personen opgespoord door de politie-eenheden in het veld, terwijl de overige 1496 vermiste personen werden gevonden tijdens de zoekoperaties die met grote belangstelling en toewijding werden uitgevoerd door de anti-mensenhandel-eenheden (AHTU) van de Haryana-politie, voegde hij eraan toe.
Agrawal beschreef het hoofddoel van deze nobele zaak en zei dat het ook de taak van de politie was om zorg en bescherming te bieden aan kinderen en volwassenen die vermist waren en niet onmiddellijk konden worden geïdentificeerd.
Deze personen werden ondergebracht in opvangtehuizen nadat zij waren voorgeleid aan de respectieve commissie voor kinderwelzijn. Dit hielp ons bij het voorkomen van kinderhandel en het redden van onschuldige levens van ongelukken zoals bedelen, gedwongen huwelijken, dwangarbeid, huishoudelijk personeel, enz.
“Onze politieteams bezoeken openbare plaatsen zoals bushaltes, treinstations en verschillende religieuze plaatsen, naast instellingen zoals opvangtehuizen om vermiste kinderen of personen op te sporen. Deze acties worden meestal uitgevoerd in samenwerking met kinderwelzijnsraden, niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) en andere betrokken departementen,” zei de DGP.
Hij noemde in het bijzonder AHTU’s assistent-subinspecteur Rajesh Kumar, die met deze nobele zaak honderden gezinnen weer een glimlach op het gezicht tovert. Politiepersoneel zoals Rajesh geeft een voorbeeld van proactief politiewerk door verder te gaan dan hun plicht en de mensen te dienen, voegde hij eraan toe.
De DGP drong er bij de gewone mensen op aan waakzaam te blijven en actief deel te nemen aan activiteiten, waaronder het zoeken naar vermiste personen.
Hij legde verder uit dat media zoals sociale media een zeer krachtig instrument kunnen zijn bij het vinden van personen over de hele wereld. Het kost ons maar een paar seconden om de foto van die posters met vermiste personen aan te klikken en te verspreiden.

De Inter-Agency Council Against Trafficking (IACAT) zei dat er in 2021 657 slachtoffers van mensenhandel zijn gered.
“Het aantal door de taskforces geassisteerde operaties is verdubbeld ten opzichte van de voorgaande jaren, wat heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal geredde slachtoffers”, aldus de raad in zijn verslag over de resultaten van 2021.
De IACAT zei dat antimensenhandel taskforces assisteerden bij het onderzoek van 66 succesvolle operaties in 2021. “De operaties resulteerden in de redding van 657 slachtoffers en de arrestatie van 41 verdachten,” aldus de IACAT.
De IACAT merkte op dat er in 2020 317 operaties werden uitgevoerd die resulteerden in de redding van 30 slachtoffers en de arrestatie van 40 personen.
Het toonde ook aan dat er in 2019 210 operaties waren die resulteerden in de redding van 40 slachtoffers en de arrestatie van 62 personen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s