Leven van Prana (energie)

In de oosterse filosofie is prana een woord voor levensadem of gebonden energie

18-mrt-2014 Waarom vasten de hersenen sterker maakt:
Mark Mattson is het huidige hoofd van het laboratorium voor neurowetenschappen van het National Institute on Aging. Hij is tevens professor in de neurowetenschappen aan de Johns Hopkins University. Mattson is een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van cellulaire en moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en amyotrofe laterale sclerose.
Nikola Tesla: “Mijn idee is dat de ontwikkeling van het leven moet leiden tot vormen van bestaan die mogelijk zullen zijn zonder voeding en die niet geketend zullen zijn door daaruit voortvloeiende beperkingen. Waarom zou een levend wezen niet in staat zijn om alle energie die het nodig heeft voor het uitvoeren van zijn levensfuncties te verkrijgen uit de omgeving, in plaats van door consumptie van voedsel, en door een ingewikkeld proces de energie van chemische combinaties om te zetten in levensondersteunende energie?”
Omdat we hebben geleerd dat we “normaal” voedsel nodig hebben om ons lichaam te voorzien van alle benodigde nutrienten is het concept te kunnen leven van Prana of Breatharian zijn voor velen niet te begrijpen. Maar de realiteit is dat duizenden mensen op de aarde leven van prana (in verschillende variaties) en zij zijn zeer gezond, in feite gezonder dan degenen die “normaal” eten omdat de hedendaagse voedselvoorziening van zo’n slechte kwaliteit is. We nemen vaak de verkeerde beslissingen; zijn verslaafd aan suiker en fast food en laten we de genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen en giftige bestrijdingsmiddelen niet vergeten…… Wij willen je voorzien van zoveel informatie over het leven van Prana (breatharian), met inbegrip van hoe onze reis begon, onze persoonlijke ervaringen en natuurlijk het programma dat we hebben ontwikkeld zodat ook jij je roeping kan volgen op een veilige, verantwoorde manier. Het is van het grootste belang dat je echt voelt en innerlijk weet dat dit de juiste weg voor je is. Zonder twijfels, in volledige overgave…….

Leven van Prana betekent dat je jouw lichaam voedt met Prana, dat is de levensenergie die overal om ons heen is en in alles zit. Je kan het absorberen door het in te ademen, maar je neemt het ook op via de huid (ons grootste orgaan). Degenen onder ons die van Prana leven worden ook breatharian, inedia of sungazers genoemd, maar het is niet zo simpel om ze allemaal  in één categorie onder te brengen.

De verschillende variaties in leven van Prana zijn:

 1-Geen water en geen voedsel. We weten slechts van een paar mensen op aarde dat ze op deze manier leven en sommigen    noemen dit de echte breatharians

2-Geen voedsel maar wel water/thee

3-Geen vast voedsel maar wel water en sappen (meestal maximaal 500 cal per dag)

4-Water/vruchtensappen en soms een lichte maaltijd, vooral met sociale gelegenheden

5-Water/vruchtensappen en een of twee keer per week een lichte maaltijd en daarnaast zijn er nog meer variaties mogelijk

Ze leven allemaal van Prana, maar vullen het allemaal anders in. Wat ze gemeen hebben is dat ze geen voedsel nodig hebben om hun lichaam te voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen om te kunnen functioneren, ze halen dit uit Prana. Ze hebben nooit honger, dus wanneer ze een lichte maaltijd nemen het is meestal in een sociale setting, omdat in onze samenleving samen eten natuurlijk een echte sociale activiteit is. Het leven van Prana zal voor velen nog onbegrijpelijk zijn, iets dat niet mogelijk is omdat we geleerd hebben dat ons lichaam  alleen kan overleven wanneer je eet. Maar wat als je deze voedingsstoffen door de adem en huid kan absorberen? Alleen wanneer je echt weet en voelt dat het mogelijk is om te leven van Prana, ben je klaar voor de volgende stap op de evolutionaire ladder.

 Als je nog steeds twijfelt, zal je het 8 daagse programma zeker volhouden maar daarna zal je terugvallen in het eten van vast voedsel. Als er nog teveel oude beperkende overtuigingen en trauma’s in je cel-geheugen zit opgeslagen zal je weer honger krijgen. Daarom is het belangrijk om eerst je lichaam op te schonen, dit kan door middel van een scala aan technieken waarin wij je kunnen adviseren, maar doe vooral wat goed voelt voor jou. Als je woonachtig bent in Nederland kun je deelnemen aan onze andere activiteiten om jouw lichaam te ontdoen van oude overtuigingen en trauma’s.  Daarnaast moet je erop voorbereid zijn dat je sociale omgeving (vrienden en familie) het misschien niet kunnen accepteren. Zij zullen hun angst en ongeloof met je delen en pas als je dit naast je neer kan leggen ben je klaar voor deze nieuwe stap op weg naar het leven in een hogere vibratie. Dit zal resulteren in een gezonder lichaam, kunnen ziekten en aandoeningen genezen of verzachten, zal je intuïtie versterken en de helderheid en rust toenemen en daarnaast zullen er nog veel meer andere positieve veranderingen in je lichaam plaatsvinden

Bewustwording
Het leven van Prana of Breatharian zijn  is zeker veel beter voor onze moeder aarde, je produceert  minder afval, hoe bewust je nu al leeft  het gebruik van plastics is helaas bijna onvermijdelijk. Laten we de natuur een handje helpen door het verminderen of minimaliseren van veeteelt en geen  genetisch gemanipuleerde gewassen en pesticiden meer gebruiken. Voor ons is het voortbestaan van moeder aarde en al haar inwoners (dier, mens en plant) een belangrijke stimulans om meer mensen kennis te laten maken met de mogelijkheid om te leven van Prana, in welke vorm dan ook.

– Onze veestapel is verantwoordelijk voor ongeveer 50% van het broeikaseffect. Dacht je dat het wereldwijde vervoer het grote probleem was? Alle vervoersmiddelen (auto’s, bussen, vrachtwagens, boten, vliegtuigen enz.) dragen voor slechts 13% bij aan het broeikaseffect.
 – Voor de productie van 100 gram van rundvlees, is 2500 liter water nodig. Je kunt ongeveer 2 maanden douchen in vergelijking met het water dat nodig is voor de productie van 1 hamburger!
-30% van het waterverbruik wordt gebruikt voor veeteelt. Niet alleen voor de dieren zelf maar ook voor de productie van hun voedsel. En wij maar geloven dat we ons best doen voor de aarde door minder tijd door te brengen in de douche, het nemen van zonnepanelen, het scheiden van afval en elektrisch rijden. Maar al deze (zeer goede) aanpassingen betekenen niets als  je je realiseert hoe groot het effect van de veestapel is op onze planeet.
 Onze veestapel zorgt voor meer dan 90% van de vernietiging van de Amazone. Het gaat hierbij om onontgonnen land dat nodig is voor de teelt van gewassen, voor hun voedsel.

  • Onze veestapel zorgt voor meer dan 90% van de vernietiging van de Amazone. Het gaat hierbij om onontgonnen land dat nodig is voor de teelt van gewassen, voor veevoeder.
  • Veeteelt draagt bij tot de vernietiging van de oceanen. De reden is dat mest in de watervoorziening komt en zo de oceanen bereikt.
  • Veeteelt is verantwoordelijk voor het verdwijnen van meer dan 100 soorten dieren/planten/insect iedere dag!
  • Wereldwijd gaat 50% van al het geproduceerde graan naar het vee. 80% van hongerende mensen in de wereld leeft in landen waar veel van dit diervoeder wordt geproduceerd. Deze voeding kan worden gegeven aan mensen in plaats van dieren.
  • Koeien produceren ongeveer 550 miljard liter van methaan per dag (Ja, dit zijn scheten). Methaan is 80 keer meer schadelijk als CO2.

Heb je het Hoge Prana Dieet al geprobeerd?
Onderzoekers hebben Kirlian fotografie gebruikt om de aura van mensen, bomen, planten en ook levenloze objecten te bekijken! En zij ontdekten dat alles een aura heeft, ook uw voedsel. Wetenschappers noemen de aura Bio-plasma en meten de invloedssfeer ervan; net zoals ze een krachtveld zouden meten.
Prana is de energie die het hele universum creëert en vormt. Het is alomtegenwoordig. We worden omringd door voedseltrends en diëten. Maar, hebben we een Hoog Prana Dieet overwogen?
Manieren om een Hoog Prana Dieet te volgen
1) Eet lokale verse producten
Op het moment dat voedsel van de boom wordt geplukt, begint het prana te verliezen. Dus, het eten van lokaal geteelde, biologische producten, zorgt ervoor dat je energie niet uitgeput raakt. En daarmee, het verhogen van je prana.
2) Vermijd overkoken
Er is voedsel dat we koken, bakken, sauteren of invriezen. Tegen de tijd dat het onze tafel bereikt, heeft het prana niveau zijn dieptepunt bereikt. Dus, vermijd overkoken.
3) Sla het opwarmen van voedsel in de magnetron over
Voedsel dat een tijd in de magnetron heeft gestaan, heeft geen prana meer. Zo, uitputting van hun voedingswaarde.
4) Vermijd het eten van dood of onintelligent voedsel
Voedsel dat oud, dood of zwaar bewerkt is bevat heel weinig levenskracht. Bevroren, ingeblikte, verpakte, bewerkte, gebottelde, gefermenteerde of overgebleven voedingsmiddelen zijn ofwel te oud om gezond te zijn. Of nog erger, ze zijn veranderd met chemische conserveringsmiddelen en smaakstoffen. Dit soort onintelligent, dood voedsel is moeilijk te verteren en creëert ama. Wat de kanalen van het lichaam verstopt en vermoeidheid veroorzaakt.
5) Eet met een ontspannen geest
Voedsel dat wordt gegeten in een boze of stressvolle toestand doet meer kwaad dan goed. Het veroorzaakt spijsverteringsproblemen. Dus, zeg een klein gebed of wees gewoon dankbaar voor de maaltijd, voordat je eet. Zo wordt het vat (je lichaam) dat het voedsel binnenkrijgt bevorderlijk.
6) Mindful eten
Als je tijdens de lunch telefoneert, TV kijkt of een zakelijke bespreking hebt, zal je eten niet goed verteren. Het zal resulteren in dufheid en vermoeidheid. Eten terwijl je staat, loopt of rijdt creëert ama in plaats van prana. Dus, mindful eten is heilzaam voor lichaam en ziel.
Waarom een Hoog Prana Dieet
Voeding kan je stemming veranderen en hoe je je voelt over jezelf. Als je prana hoog is, zul je gezond, dynamisch en energiek zijn. Hoge prana voeding is over het algemeen alkaliserend of niet-zuur. Dus mensen die aan het genezen zijn van een ziekte zouden voedsel met een hoge prana waarde moeten eten. Integendeel, voedsel met een lage prana is dat bedrieglijke comfort voedsel. Dat wil zeggen, cafeïne, suiker en vet; die ons snel oppeppen. En ons dan meer down achterlaten, dan we waren, voordat we ze consumeerden.
Prana is de onzichtbare kracht die voor alle voedingsstoffen en calorieën komt. Prana bezielt de voedingsstoffen. Dus, laten we het hoge prana dieet proberen voor algeheel welzijn.

Positieve en Negatieve Pranic Voedingsmiddelen
“Je bent wat je eet – heel letterlijk. Ons lichaam bestaat uit voedsel. Letterlijk, onze cellen, onze beenderen, onze weefsels en organen zijn opgebouwd uit de voeding die we ons lichaam geven via het voedsel dat we eten. Voedsel wordt misschien gezien als iets externs, maar op het moment dat het onze mond binnenkomt, wordt het het weefsel van ons fysieke, energetische en emotionele lichaam: ons individuele zelf”. Met dit in gedachten, is het gemakkelijk om het belang van goede voeding in te zien.
De meeste mensen denken dat voedsel los staat van henzelf – een externe substantie die vreemd is aan het lichaam, maar dat is niet het geval. Voedsel is essentieel voor het leven, uw leven, en het soort voedsel dat u eet houdt rechtstreeks verband met de intelligentie van uw lichaam, met uw vermogen om hogere staten van bewustzijn te ervaren, en om God-Realisatie te handhaven.
Hieronder staan drie lijsten met enkele algemene richtlijnen over welke voedingsmiddelen negatief, nul (neutraal) en positief zijn wanneer ze geconsumeerd worden.

[Je kunt niet goed denken, liefhebben, slapen, als je niet goed gegeten hebt.]

Negatief Pranic Voedsel:
Knoflook
Ui
Chilly
Asafoetida
Brinjal [aubergine]
Koffie en thee
Andere zenuwprikkels en drugs

Nul Pranisch Voedsel:
Tomaat
Aardappel

Positief Pranisch Voedsel:
As kalebas (zeer positief)
Honing
Gemalen noot
Kokosnoot
Groenten
Kruiden

As kalebas: As pompoen is het belangrijkste van alle positieve prana voedingsmiddelen. Mensen die de neiging hebben het vaak koud te krijgen, kunnen aspompoen met peper en honing nemen.

Honing: Het is op een bepaalde manier vergelijkbaar met de chemische structuur van menselijk bloed. Het is de beste vervanger voor suiker. Voor mensen die aan bloedarmoede lijden, is honing een goed medicijn.

Gemalen noot: Wanneer het 6 tot 8 uur in water geweekt wordt, is gemalen noot een gezond voedingsmiddel. Voor mensen die aan astma lijden, is dit een uitstekend middel. We kunnen goed leven door alleen geweekte gemalen noten en vruchten te nemen.

Kokosnoot: Het is een positief prana voedsel. Mensen die lijden aan astma moeten kokos vermijden omdat het slijm creëert.

Groenten: Groenten zijn goed, maar we moeten het koken en eten.

Specerijen: Specerijen zijn rijk aan prana; het moet echter met mate worden gebruikt. Bij overmatig gebruik verslechtert het de geestelijke omstandigheden.

Suiker: In plaats van witte suiker kunnen we ook jaggery gebruiken. Als we jaggery kopen, let er dan op dat het niet gemengd is met superfosfaat. Palmsuiker is echt goed van allemaal.

Nul prana voedsel verhoogt of verlaagt onze prana energie niet. Het wordt alleen voor de smaak genomen. Het bevat tomaat en aardappel. Mensen die last hebben van maagproblemen moeten aardappel vermijden. Als je te veel van zero prana voedsel neemt, zal het je lui maken.

positieve pranische voeding
Fruit en groenten zijn de basis van een gezond dieet. Ze zijn laag in calorieën en nutriëntdicht, wat betekent dat ze boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, en vezels zitten.

Probeer elke dag en bij elke maaltijd een regenboog aan groenten en fruit te eten – hoe feller, hoe beter. Kleurrijk, diepgekleurd fruit en groenten bevatten hogere concentraties vitaminen, mineralen en antioxidanten – en verschillende kleuren bieden verschillende voordelen, dus eet gevarieerd. Streef naar een minimum van vijf porties per dag.
Enkele goede keuzes zijn:

Groenten. Ga verder dan heldere en donkergroene sla. Boerenkool, mosterdgroenten, broccoli en Chinese kool zijn slechts een paar van de opties-allemaal vol met calcium, magnesium, ijzer, kalium, zink, en vitamine A, C, E, en K.
Zoete groenten. Van nature zoete groenten, zoals maïs, wortelen, bieten, zoete aardappelen, yamswortel, uien en pompoen voegen een gezonde zoetheid toe aan uw maaltijden en verminderen uw trek in andere zoetigheden.
Fruit. Fruit is een smakelijke, bevredigende manier om vezels, vitaminen en antioxidanten binnen te krijgen. Bessen zijn kankerbestrijdend, appels leveren vezels, sinaasappels en mango's bieden vitamine C, enzovoort.

Het belang van vitamines uit voedsel – niet uit pillen
De antioxidanten en andere voedingsstoffen in fruit en groenten helpen beschermen tegen bepaalde vormen van kanker en andere ziekten. En hoewel er veel reclame wordt gemaakt voor supplementen die beloven de voedingsvoordelen van groenten en fruit in pil- of poedervorm te leveren, suggereert onderzoek dat dit gewoon niet hetzelfde is.
Een dagelijks regime van voedingssupplementen zal niet hetzelfde effect hebben als goed eten. Dat komt omdat de voordelen van groenten en fruit niet afkomstig zijn van een enkele vitamine of een geïsoleerde antioxidant.

De gezondheidsvoordelen van groenten en fruit komen van talrijke vitaminen, mineralen en fytochemicaliën die synergetisch samenwerken. Ze kunnen niet worden opgesplitst in de som van hun delen of worden gerepliceerd in pilvorm.

Eet meer gezonde koolhydraten en volle granen
Kies gezonde koolhydraten en vezelbronnen, vooral volle granen, voor langdurige energie. Volle granen zijn niet alleen lekker en bevredigend, ze zijn ook rijk aan fytochemicaliën en antioxidanten, die helpen beschermen tegen coronaire hartziekten, bepaalde vormen van kanker en diabetes. Studies hebben aangetoond dat mensen die meer volle granen eten over het algemeen een gezonder hart hebben.

Een snelle definitie van gezonde koolhydraten en ongezonde koolhydraten

Gezonde koolhydraten: (ook wel bekend als goede koolhydraten) omvatten volle granen, bonen, fruit en groenten. Gezonde koolhydraten worden langzaam verteerd, waardoor je langer een vol gevoel hebt en de bloedsuikerspiegel en insulinespiegel stabiel blijven.

Ongezonde koolhydraten (of slechte koolhydraten) zijn voedingsmiddelen zoals witte bloem, geraffineerde suiker, en witte rijst die zijn ontdaan van alle zemelen, vezels, en voedingsstoffen. Ongezonde koolhydraten verteren snel en veroorzaken pieken in de bloedsuikerspiegel en energie.

Tips voor het eten van meer gezonde koolhydraten
Neem een verscheidenheid aan volle granen op in je gezonde dieet, waaronder volkoren, bruine rijst, gierst, quinoa, en gerst. Experimenteer met verschillende granen om uw favorieten te vinden.
Zorg ervoor dat je echt hele granen binnenkrijgt. Wees je ervan bewust dat de woorden “gemalen”, “meergranen”, “100% tarwe” of “zemelen” bedrieglijk kunnen zijn. Zoek naar de woorden “volkoren” of “100% volkoren” aan het begin van de ingrediëntenlijst. In de V.S., Canada, en sommige andere landen, controleer de Whole Grain Stamps die onderscheid maken tussen gedeeltelijk volkoren en 100% volkoren.
Probeer granen te mengen als een eerste stap om over te schakelen op volle granen. Als volle granen zoals bruine rijst en volkoren pasta in eerste instantie niet goed klinken, begin dan met het mengen van wat je normaal gebruikt met de volle granen. Geleidelijk kun je het aandeel volle granen verhogen tot 100%.

Vermijden: Geraffineerde voedingsmiddelen zoals brood, pasta’s, en ontbijtgranen die niet volkoren zijn.

Geniet van gezonde vetten en vermijd ongezonde vetten
Goede bronnen van gezonde vetten zijn nodig om uw hersenen, hart en cellen te voeden, evenals uw haar, huid en nagels. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan bepaalde omega-3 vetten, EPA en DHA genaamd, zijn bijzonder belangrijk en kunnen hart- en vaatziekten verminderen, uw stemming verbeteren en dementie helpen voorkomen.

Toevoegen aan uw gezonde voeding:

Enkelvoudig onverzadigde vetten, uit plantaardige oliën zoals canola-olie, pinda-olie en olijfolie, maar ook avocado's, noten (zoals amandelen, hazelnoten en pecannoten), en zaden (zoals pompoen, sesam).
Meervoudig onverzadigde vetten, waaronder Omega-3 en Omega-6 vetzuren, die voorkomen in vette vis zoals zalm, haring, makreel, ansjovis, sardines, en sommige koudwater visoliesupplementen. Andere bronnen van meervoudig onverzadigde vetten zijn onverhitte zonnebloem-, maïs-, soja- en lijnzaadolie, en walnoten.

Verminder of Elimineer uit uw dieet:

Verzadigde vetten, voornamelijk te vinden in dierlijke bronnen, waaronder rood vlees en volle melk zuivelproducten.
Transvetten, zitten in plantaardige bakvet, sommige margarines, crackers, snoep, koekjes, snacks, gefrituurd voedsel, gebakken goederen, en andere bewerkte voedingsmiddelen gemaakt met gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën.

Niet-vegetarisch voedsel is niet geschikt voor het menselijk lichaam. Het is niet op basis van mededogen. Als we de structuur van de mens zien, past vegetarisch voedsel beter dan niet-vegetarisch voedsel. Nu aanvaarden zelfs medici deze mening. Niet-vegetarisch voedsel tast niet alleen het menselijk lichaam aan, maar ook de geest. Nu, wetenschappers zijn het eens met dit punt.

Je moet het voedsel nemen waar je lichaam de voorkeur aan geeft en niet het voedsel waar je geest of tong de voorkeur aan geeft. Als u uw lichaam niet in een goede conditie houdt, zal het u op allerlei manieren parten spelen. Dus, neem alsjeblieft voedsel dat je prana energie verhoogt. Als je je lichaam bewust maakt, zul je gemakkelijk vinden wat te eten en wat niet te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s