Aardse medicijnen.

Hoop dat jullie een beetje gekeken hebben wat er zoal om jullie heen groeit, in de nabijheid van jullie huis. De een woont op het platteland, de ander in een stad, maar er is altijd iets van leven. Bij sommigen staan brandnetels, of een berkeboom, of heermoes. Elk van deze kruiden en de boom hebben hun geneeskrachtige werking, zo zit de brandnetel vol goede vitamines, en de berk kan gebruikt worden vanaf maart om berkensap te tappen. En de heermoes zit weer vol met mineralen. Zo is er altijd wel iets in je omgeving wat je kunt gaan proberen. Gewoon doen. Veel mensen vinden veel planten onkruid, maar we hebben ze echt nodig. Als je weet wat ze kunnen, ga je er voorzichtiger mee om. Vroeger groeiden veel geneeskrachtige kruiden overal , langs waterkanten, sloten, vijvers. Nog voor dat de mensen ze tegenwoordig kunnen plukken en oogsten, heeft de gemeente ze al weer weggehaald, de gemeentes beginnen steeds vroeger met slotten van sloten, en meertjes en vijvers. Wat ze eerst eind oktober deden, doen ze nu in september. Veel planten hebben zo geen kans meer om uit te zaaien, met het gevolg dat er steeds minder te vinden zijn. Waar vroeger een bepaalde plant groeide kan hij dus met dit beleid wel uitgeroeit zijn. De beschrijving van heermoes is te vinden op het telegram kanaal van Aardse medicijnen. https://t.me/fr0201

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s