Gazprom

Gazprom of Gasprom is het grootste bedrijf in Rusland en het grootste aardgasbedrijf ter wereld. Het levert aardgas aan veel landen in Europa, met name aan ex-Sovjetstaten en landen in Centraal- en Oost-Europa. De Russische federale overheid verkreeg in 2005 een meerderheidsbelang in het bedrijf en had per ultimo 2020 nog 50,23% van de aandelen in handen.

Gazprom heeft een nieuwe stap gezet op weg naar mogelijk de grootste aardgasleveringsovereenkomst ooit met China, nu landen over de hele wereld de economische en politieke banden met Rusland verbreken
28-feb-2022 UPDATE
▪️De ontploffing van een gaspijpleiding vlakbij Charkov, de tweede stad van Oekraïne, heeft vooralsnog geen gevolgen voor de doorvoer van Russisch gas naar Europa. Dat meldt het Oekraïense netwerkbedrijf GTSOU zondag.
▪️Ook het Russische Gazprom ziet geen verstoring.
25-feb-2022 Gazprom en de website van het Russische ruimte agentschap is offline gehaald ter ondersteuning van de mensen die in Oekraïne wonen door Anonymous.
Daarnaast beweert Anonymous dat het de database van de website van het Russische ministerie van Defensie heeft gekraakt en online heeft gelekt.
Naar verluidt gaat het om persoonlijke gegevens, zoals privételefoonnummers en e-mails.
25-feb-2022 Topmanager schatkist Gazprom dood aangetroffen in monopolies “nest” in Leninsky
De omstandigheden van de dood van de adjunct-directeur-generaal van Gazprom’s Unified Settlement Centre for Corporate Security, wiens lichaam werd gevonden in het prestigieuze dorp Leninskoye in het district Vyborg van de regio Leningrad, worden onderzocht. Een briefje werd naast het lichaam gevonden, vertelde de politie aan 47news. Een maand eerder werd in hetzelfde dorp het lichaam gevonden van een topmanager van een andere afdeling in de baan van Gazprom. Beiden zijn nu overleden en werkten voorheen voor Gazprom Transgaz.
Zoals 47news heeft vernomen, kreeg de politie in de vroege uren van 25 februari een melding van de dood van een man in de Rubinova-straat in een chique cottage-gemeenschap in Leninsky.
Ter plaatse aangekomen troffen agenten de overledene aan in een strop in een bijgebouw van een garage met een briefje naast hem. De overledene werd geïdentificeerd als de 61-jarige Aleksandr Tyulyakov, adjunct-directeur-generaal van Gazprom’s Unified Settlement Centre (USC) voor bedrijfsbeveiliging. Deze eenheid fungeert als schatkist voor het hele monopolie.
Voor zijn aanstelling bij het URC werkte Alexander Tyulyakov sinds maart 2014 als adjunct-directeur-generaal voor bedrijfsbeveiliging en human resources bij Gazprom Transgaz St. Petersburg, een 100 procent dochteronderneming van Gazprom, die brandstof exporteerde en vervoerde naar negen Russische regio’s.
Het Lenoblast-onderzoekscomité stelt de omstandigheden van het incident vast.
Gazprom URC kon op het moment van schrijven nog geen commentaar geven op het incident.
Er zij aan herinnerd dat een maand eerder Leonid Shulman, het 60-jarige hoofd van de transportdienst van Gazprom Invest, dood werd aangetroffen in een herenhuis in de Zhemchuzhnaya-straat in dezelfde nederzetting Leninskoye. Een intrekbaar bouwmes werd gevonden op de rand van de badkuip. Er is ook een briefje gevonden. Shulman had eerder ook gewerkt voor Gazprom Transgaz.
Volgens 47news woonden veel topmanagers van het gasmonopolie in het dorp Leninskoye. Vanwege een cluster van beroemde namen, wordt het “Gazprom’s nest” genoemd.
Gemeenten: stop met onnodig spekken van de Russische oorlogskas via Gazprom #StopGazprom

Gazprom is toch lid van Energie Nederland Diemenstraat 10 te Den Haag, waar geldgier en Nomenclatoera lid Cora van Nieuwenhuizen gedropt is?

Schaakmat, Poetin: Afsluiten gas naar Europa voor oorlog Oekraïne zou Rusland £170m per dag kosten
De aandelenmarkt gaat een duikvlucht maken – tot de bodem – binnenkort!

22-dec-2021 Gazprom stopt gasdoorvoer naar Duitsland via Yamal-pijpleiding

De leveringen van Russisch aardgas aan Duitsland via de Yamal-Europa-pijpleiding zijn volledig stopgezet, zo hebben gegevens van de transporteur van het land, Gascade, dinsdagochtend bekendgemaakt.

De stopzetting van de stroom komt na een weekend waarin het volume dat via het netwerk wordt verzonden aanzienlijk daalde, net toen de vraag naar energie in zowel Rusland als de rest van Europa zijn winterpiek bereikte. Maandag werd gemeld dat het staatsbedrijf Gazprom, de beheerder van het systeem in Rusland en Wit-Rusland, dinsdag helemaal geen capaciteit had gereserveerd voor de doorvoer van aardgas.

De transnationale gaspijpleiding Yamal-Europa loopt van Noordwest-Siberië naar Frankfurt-an-der-Oder in Oost-Duitsland via Wit-Rusland en Polen. Vorig jaar ging ongeveer een vijfde van al het aardgas dat naar West-Europa werd gestuurd via Wit-Rusland. De energievoorziening via het systeem varieert op basis van het verbruik, ook binnen Rusland, wat Gazprom voorrang geeft boven het verzenden van brandstof naar het buitenland. De temperaturen zijn deze week in Moskou en andere grote Russische steden sterk gedaald.

De stroom door de pijpleiding daalde tot 6% van de capaciteit op zaterdag en 5% op zondag, om uiteindelijk dinsdagochtend tot nul te dalen. Door de winterse kou en het beperkte aanbod zijn de Europese energieprijzen enorm gestegen.

De gasprijzen in Europa stijgen naar een nieuw record, vandaag een stijging van 11%.
De pijpleiding Yamal-Europe is gestopt met het leveren van Russisch gas, blijkt uit gegevens van de Duitse netwerkbeheerder Gascade. Via de pijplijn kwam sinds zaterdag al steeds minder gas naar Europa. Het Russische Gazprom, dat het monopolie op de Russische gasexport heeft, heeft voor dinsdag geen capaciteit gereserveerd.
“Schumer, samen met een aantal andere top-Democraten, is een begunstigde van campagnebijdragen van top-Democratische fondsenwerver Vincent Roberti, wiens lobbybedrijf meer dan 8,5 miljoen dollar kreeg betaald door Nord Stream 2, dat eigendom is van Poetins door de staat geleide energiemonopolie Gazprom.”
De regering Poetin vernietigt het ds-plan voor een koude winter in Europa
Vladimir Poetin geeft opdracht tot meer gasleveranties aan Europa – gasprijzen dalen
Duitsland #europa #gas #gazprom #handel #pol #rusland #economie #vladimirputin #oostenrijk #internationaal Om de energiecrisis in Europa aan te pakken, heeft de Russische president Vladimir Poetin Gazprom Group opgedragen om in november meer gas aan Europa te leveren․ De markt reageert prompt op de aankondiging: De brandstofprijzen voor november dalen licht.
05-oct-2021 Gazprom heeft de gasstroom naar Europa
via Wit-Rusland en Polen met 70% en via Oekraïne met 20% sinds vorige week.
(Officiële openbare gegevens Gazprom)
https://www.gazprom.com/investors/disclosure/actual-supplies/2021/
06-aug-2021 Brand in Gazprom-fabriek in Novy Urengoy zal gevolgen hebben voor aardgascondensaatproductie – daling tot 8 bcm
Complottheorie? Russian #gas Company #Gazprom lost European #energy #crisis op door meer gas te pompen ……. en onmiddellijk daarna een gazprom-gasfaciliteit die gas aan #china levert, brandt. Ik bedoel maar’………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s