Videogames & privacy

Videogames bespioneren je: Altijd al… en voor altijd

China maakt zich steeds meer zorgen over het feit dat game-ontwikkelaars spelers moeten volgen met gezichtsherkenning in een poging om schermverslaving bij minderjarigen tegen te gaan, maar een nieuw artikel suggereert dat de industrie altijd al uit was op jouw gegevens – over de hele wereld. (Wired)

“Omdat videospelletjes systemen zijn die menselijke input vertalen in machineleesbare gegevens, hebben ze een belangrijke status gekregen als motor van de zogenaamde Silicon Valley-innovatie,” betoogt Ben Egliston van de Queensland University of Technology. “In het bijzonder zijn we getuige geweest van een soort ‘gamificatie’ van de handel, met gelikte apps die ontworpen zijn om het uitgeven van geld bevredigend te maken,

In de toekomst kunnen bedrijven met virtual reality-technologie misschien rechtstreeks de emoties van gebruikers volgen, zoals droefheid of vreugde, en de respons op stimuli bestuderen.

Het is allemaal leuk en aardig, totdat iemands diepste gedachten handelswaar worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s