US Patent 8506968 SARS

SARS-virus nucleotide- en aminozuursequenties en toepassingen daarvan

28 dec, 2009 – Eli Lilly and Company

Beschreven is een samenstelling en methode voor het verminderen van het optreden en de ernst van infectieziekten, met name infectieziekten zoals SARS, waarbij lipide-bevattende infectieuze virale organismen worden aangetroffen in biologische vloeistoffen, zoals bloed. De onderhavige uitvinding maakt gebruik van oplosmiddelen die nuttig zijn voor het extraheren van lipiden uit het lipide-bevattende besmettelijke virale organisme, waardoor immunogene gemodificeerde, gedeeltelijk gedelipideerde virale deeltjes met verminderde besmettelijkheid worden gecreëerd. De onderhavige uitvinding voorziet in gedelipideerde virale vaccinsamenstellingen, zoals therapeutische vaccinsamenstellingen, die deze gemodificeerde, gedeeltelijk gedelipideerde virale deeltjes met verminderde infectiviteit bevatten, naar keuze gecombineerd met een farmaceutisch aanvaardbare drager of een immunostimulans. De vaccinsamenstelling wordt aan een patiënt toegediend om bescherming te bieden tegen het lipidebevattende infectieuze virale organisme of, in het geval van een therapeutisch vaccin, om een infectie met het lipidebevattende infectieuze virale organisme te behandelen of te verlichten. De vaccinsamenstellingen van de onderhavige uitvinding omvatten combinatievaccins van gemodificeerde virusdeeltjes verkregen uit een of meer virusstammen en/of een of meer virustypen.

voor meer info klik op de link: https://patents.justia.com/patent/8506968

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s