Zwemdiploma’s

kwartslag draaien…

Benno L.: de ontuchtige zwemleraar

De regio Den Bosch wordt in de zomer van 2009 opgeschrikt door een omvangrijke zedenzaak. Begin juni wordt de destijds 59-jarige zwemleraar Benno L. gearresteerd, nadat op zijn computer kinderporno was gevonden.
Benno L. loopt tegen de lamp als hij zijn pc ter reparatie aanbiedt en oplettende medewerkers verdachte foto’ s en filmpjes vinden. In eerste instantie denkt de politie dat het om bijna honderd meisjes gaat van tussen de 6 en 16 jaar oud. Uiteindelijk wordt dat aantal bijgesteld naar 57 slachtoffertjes. De in Duitsland geboren Benno L. is eigenaar van een particuliere zwemschool in Den Bosch. Hij geeft al jaren zwemles in de regio, zoals in Vught en in Vlijmen. Hij was getrouwd en heeft kinderen.

‘Pedofiel Benno L. woont vlakbij kinderen’

19-sept-2015 Benno L., de voormalige zwemleraar uit Den Bosch die werd veroordeeld voor ontucht met tientallen kinderen, is na zijn vrijlating begin deze maand naar een kinderrijke buurt in Duitsland verhuisd. Zijn huis staat op honderd meter afstand van een kinderdagverblijf en kijkt uit op een wooncomplex met jonge gezinnen, schrijft De Telegraaf.
Reclassering Nederland kan niets doen. ,,In heel veel straten wonen zedendelinquenten, overvallers en verkrachters. Daar verander je niets aan. Zo kunnen we ook niet voorkomen dat pedofielen voor het hek van een speeltuin gaan staan.”
De zwemleraar kreeg 6 jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen meisjes tijdens de zwemles die hij gaf. Veel slachtoffertjes waren zwakbegaafd.
De komst van de gewezen zwemleraar naar Leiden-Zuidwest in februari vorig jaar leidde tot veel ophef. Herhaaldelijk verzamelden zich mensen voor zijn huis om te demonstreren. De politie was daar nadrukkelijk aanwezig om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. De gemeente stelde een samenscholingsverbod in op de Apollolaan waar L. woonde. In augustus vertrok hij uit Leiden.

Plaats een reactie