Senomyx: levensmiddelenadditieven in voedsel en vaccins

Senomyx was een Amerikaans biotechnologiebedrijf dat levensmiddelenadditieven ontwikkelde. De onderneming beweerde menselijke smaak- en aromareceptoren te hebben “reverse engineered”. Op 17 september 2018 heeft de Zwitserse privéonderneming Firmenich de overname van Senomyx afgerond

Producten van geaborteerde foetuscellen in ons eten en drinken – Senomyx

Geschiedenis
Senomyx werd in 1999 opgericht door de vooraanstaande biochemicus Lubert Stryer. In mei 2001 keerde Stryer terug naar zijn professoraat aan de Stanford University en nam hij ontslag bij Senomyx, maar hij blijft de voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad.
Rond het jaar 2001 patenteerde Senomyx verschillende smaakversterkers door gebruik te maken van “eigen smaakreceptor-gebaseerde assay systemen”, die eerder tot expressie zijn gebracht in menselijke celkweek, in HEK293 cellen.
HEK293 cellen zijn een cellijn die op grote schaal wordt gebruikt in biologisch en medisch onderzoek, geïmmortaliseerd door middel van een genetische modificatie verwijderd uit de oorspronkelijke menselijke embryonale niercellen genomen van een gezonde, geaborteerde menselijke foetus in het begin van de jaren 1970.
De aandelen van het bedrijf daalden nadat PepsiCo in 2016 een proefuitrol van Senomyx-ingrediënten in hun frisdranken terugdraaide.

Producten
De producten van Senomyx werken door de intensiteit van smaken te versterken. Omdat er zeer kleine hoeveelheden van het additief worden gebruikt (naar verluidt minder dan één deel per miljoen) heeft Senomyx geen verplichting om hun ingrediënten aan de consument te melden. Senomyx producten vallen onder de brede categorie van “kunstmatige smaakstoffen”. Om dezelfde reden hebben de chemische producten van de onderneming niet de veiligheidsgoedkeuring van de FDA ondergaan[citation needed]. De MSG-verrijker van Senomyx kreeg van de Flavor and Extract Manufacturers Association, een door de industrie gefinancierde organisatie, in minder dan 18 maanden de status “Generally Recognized as Safe” (GRAS), “kreeg een positieve beoordeling van het Gezamenlijk Comité van deskundigen voor levensmiddelenadditieven van de FAO/WHO, dat vaststelde dat er geen veiligheidsproblemen waren met het gebruik van de hartige smaakstoffen van de onderneming in levensmiddelen. De positieve beoordeling door het JECFA zal naar verwachting de reglementaire goedkeuringen in een aantal landen bespoedigen, vooral in landen die geen onafhankelijke reglementaire goedkeuringssystemen hebben.”

21-jan-2022 HEK293 = Human Embryonic Kidney 293
Menselijke embryonale nier 293-cellen, zijn een specifieke geïmmortaliseerde cellijn die is afgeleid van een spontaan misgeboorte of geaborteerde foetus of menselijke embryonale niercellen die in weefselcultuur zijn gekweekt uit een vrouwelijke foetus uit 1973
04-jan-2022 WARNING; HEK293 in pfizer, stamcel from aborted phoetus, must be alive, no way on deseased,
We moeten de voedselindustrie 100% opschonen.
De voedselindustrie en veel bedrijven stoppen
“conserveringsmiddelen” in voedsel die kankerverwekkend en giftig zijn
kunstmatige smaakstoffen erin die neurotoxinen zijn die zenuwcellen overprikkelen, vooral die welke betrokken zijn bij smaak (zodat nu natuurlijk niet-gearomatiseerd voedsel minder lekker smaakt)
kleurstoffen voor levensmiddelen die allemaal kankerverwekkend zijn
“natuurlijke smaakstoffen” in hun voedsel, waaronder “Senomyx”, wat foetale cellen zijn, en anaalklierafscheidingen van bevers (ik zweer het je niet – zoek het op)
Chick Fil A (zegen hun christelijke harten) gebruiken ook mononatriumglutamaat aka MSG in al hun voedsel.
LEES UW ETIKETTEN.
Eet ook voedsel (biologisch) dat geen etiketten heeft ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s