Karin Bloemen

Karin Bloemen is een Nederlands cabaretière, zangeres en actrice. Met haar Nederlandstalige liedjes en opvallende theaterkostuums staat ze bekend als Neerlands diva.

Karin Bloemen in zilver & goud, waar en wanneer ? Tip: koop een zwemvest.

Ik vermoed dat het hierboven gaat om een privé optreden Een optreden bij u? Bijzonder en op maat, gemaakt voor uw gelegenheid!

Karin Bloemen
2 weken terug 09-03-2022

Wat was het een bijzondere dag afgelopen maandag. Samen met Jeangu Macrooy heb ik het nummer ‘Hou Vol, Hou Vast’ gezongen om geld op te halen voor de slachtoffers van Oekraïne. Het was een eer om samen te mogen zingen met de getalenteerde Jeangu!☺️ We hebben met elkaar inmiddels een waanzinnig bedrag van 106 miljoen euro opgehaald!! Doneren kan natuurlijk nog steeds via www.giro555.nl!💋

https://www.telegraaf.nl/video/1357907/karin-bloemen-bizar-dat-regisseur-liegt-over-seksueel-wangedrag

Karin Bloemen: mijn ware verhaal
In haar boek beschrijft Karin Bloemen dat ze meer dan duizend keer door haar stiefvader werd misbruikt vanaf haar achtste jaar. Zo werden Karin en haar zussen misbruikt door haar stiefvader.

In haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst.
In haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Karin Bloemen laat echter ook zien hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.
Mijn ware verhaal is een hartverscheurende ode aan het leven; een boek dat je de adem beneemt en dat je in één ruk uitleest.
‘Vanuit een diepgewortelde schaamte wordt alles ontkend en doodgezwegen. Met die schaamte wil ik afrekenen. Schaamteloos zijn, eerlijk zijn. Schaamteloos eerlijk.’

08-08-2019 StopSexueelGeweld Het is lang geleden dat ik binnen drie dagen een boek uitlas. Het boek van Karin Bloemen is heftig, eerlijk, confronterend en ook goed leesbaar. Ze schrijft heel beeldend over haar jeugd.

Haar biologische vader Jan Bloemen verdwijnt uit het gezin als Karin nog jong is. Haar moeder denkt in Ben Kuijt een nieuwe partner gevonden te hebben. Het karakter van haar stiefvader Ben Kuijt is oneindig wreed. Seksueel misbruik, lichamelijk en psychisch geweld doen met tegelijk met hem intrede in het gezin Bloemen. Karin omschrijft haar dissociëren en andere gevolgen van het misbruik op haar functioneren. Zowel in de tijd waarin het gebeurde als ook later in haar leven (in het laatste hoofdstuk).
Af en toe moest ik het boek even wegleggen omdat het me wat teveel werd. Ik heb diep respect voor haar. Dat ze dit verhaal zo eerlijk en rauw heeft verteld. En dat ze als winnaar uit de strijd is gekomen.
Koop dit boek en lees het.
“Verkracht worden is een soort doodgaan. Alsof je in een zwart gat valt. Het licht gaat pas weer aan als het ophoudt. Ben Kuijt heeft zijn broek weer omhoog gedaan en is zonder iets te zeggen naar de badkamer gelopen. Ik lig nog even op het matras op de grond. Er ruist iets in mijn hoofd, als een slecht afgestelde radiozender. Het duurt even voor ik besef dat het het geluid van de waterkraan is. Eerst concentreer ik me op iets concreets. De echte, zachte dekens onder me. Het echte schilderijtje aan de muur. Iets tastbaars. Zo kom ik langzaam weer terug in mijn lichaam. Als ik tien minuten later beneden kom, liggen er drie roze-gele spekkies op de keukentafel.”

Karin Bloemen met partner Marnix Bustra

tot zover…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s