Ukraine en de EU

Vraag: Als Ukraine (die in oorlog verkeert), toetreed tot de EU…
verkeert de EU daardoor dan niet ook in die status ???

17-jun-2022 Den Haag – De oorlog in Oekraïne is ook onze oorlog. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Volgens de minister-president moeten we het daar ’eens over worden’ en moet de Nederlandse bevolking bereid zijn de gevolgen daarvan -ook in de portemonnee- te dragen.
Rutte kreeg de vraag of we niet langzaam maar zeker steeds meer in een oorlog gerommeld worden die niet perse de onze is. „Die oorlog daar is de onze. Laten we het daar nou wel even met elkaar eens over worden”, aldus Rutte.
Hij wees erop dat we er ’alles aan doen’ om ervoor te zorgen dat ’Oekraïne de overwinning kan boeken’. Volgens Rutte is de ’rode lijn’ dat de NAVO niet in rechtstreeks conflict komt met Rusland. „Maar verder doen we alles wat we kunnen met financiële steun, militaire steun maar ook met hele zware wapensystemen. Nederland loopt daar redelijk in voorop. Dat is ook van de week weer bevestigd”, aldus de premier.
Hij wees erop dat Nederland samen met de Duitsers Pantserhouwitsers naar Oekraïne stuurt. „Veel zwaardere systemen zijn er niet. Dat doen we omdat dit onze oorlog is. Als dit fout gaat en wij zouden laten gebeuren dat Poetin Oekraïne kan bezetten, wat is het volgende? Eigenlijk is dat dus een directe bedreiging voor onze veiligheid”, zegt Rutte. Hij stelde dat het belangrijk is dat we bereid zijn „de gevolgen daarvan te dragen. Die gevolgen zijn er ook in onze portemonnee. Maar dat moeten we doen voor onze veiligheid en onze vrijheid.”
Later tijdens de persconferentie kwam Rutte overigens deels op zijn woorden terug. „Het is niet formeel dat wij in oorlog met Rusland zijn, dat zijn we niet. Maar het is praktisch ook onze oorlog. Oekraïne moet winnen, dat is echt van groot belang. In ieder geval moeten wij ervoor zorgen dat we er alles aan doen om voor hen die overwinning dichterbij te brengen”, aldus de premier.

09-apr-2022 EU-baas Ursula von der Leyen heeft Oekraïne opnieuw een versneld proces rond toetreding tot de EU beloofd. Oekraïne wordt door oorlog verscheurd, er is sympathie en de Europese Unie wil iets doen. Maar Oekraïne bij de EU, is dat slim? Het land staat bekend om wijdverspreide corruptie. Ook nu nog.

Sinds 2014 hebben de EU en de Europese financiële instituten verschillende subsidies en leningen aan Oekraïne verstrekt. (MH17?) Deze financiering moet Oekraïne helpen om zijn economie en bestuur te hervormen. Prioriteiten zijn de aanpak van corruptie en het hervormen van de rechterlijke en de bestuurlijke macht, de grondwet en het kiesstelsel.
Daarnaast diende Oekraïne zijn bedrijfs- en investeringsklimaat en energie-efficiëntie te verbeteren. Behalve leningen heeft de EU ook geld verstrekt aan humanitaire hulp in Oost-Oekraïne.
Ook stuurde de Europese Unie op 1 december 2014 een adviesmissie naar Oekraïne om het land te adviseren op het gebied van politie en justitie. Het doel van de commissie was om de rechtsstaat in Oekraïne te versterken en corruptie terug te dringen. De missie is meermaals verlengd en loopt tot en met 31 mei 2024.

01-jul-2022 Sean Penn is weer in Oekraïne geweest om te praten over zijn documentaire over de oorlog in Oekraïne.
Zelensky zegt:
“De hele wereld zal binnenkort in staat zijn om de hele waarheid over de oorlog te zien dankzij zijn film. Sean, bedankt voor de steun aan onze staat en ons volk!”
Pedowood is in paniek. Hun propaganda werkt niet op ons.
Hoeveel acteurs zullen er door die deuren paraderen tegen de tijd dat dit voorbij is?
Het enige wat ik kan doen is lachen om de absurditeit.
29-jun-2022 Richard Branson van Virgin group in Oekraine
DIT ZIET ER BELACHELIJK UIT! ZO SLECHT GEACTEERD! Dus nu gaat Ben Stiller naar Oekraïne…. IN HET MIDDEN VAN EEN HETE OORLOG! Dat maakt
Ben Stiller,
Angelina Jolie
Adam Schiff,
Nancy Pelosi,
Sean Penn
John Cornyn,
Mitchy Mc,
Susan Collins,
John Barrasso
Wie nog meer? Heb ik al gezegd DAT HET EEN OORLOGSGEBIED ZOU MOETEN ZIJN?
Doorziet men dit niet ?
ABSOLUTE CRINGE
08-mei-2022 “U2’s Bono en The Edge traden vandaag op in een schuilkelder in Oekraïne nadat ze uitgenodigd waren door president Volodymyr Zelensky. De band speelde voor een kleine menigte van fans, waaronder leden van de Oekraïense strijdkrachten.”
05-mei-2022 Angelina Jolie ging naar Oekraïne en we hebben nu dit juweeltje van een clip.
Een actrice die ergens heen rent vanwege een vermeende luchtalarmsirene waar iemand op afkomt en een selfie neemt terwijl zij voor de camera’s rent. 🤣
Angelina Jolie bezoekt Oekraïne in onze gescripte realiteit
ANGELINA JOLIE BEZOEK AAN HET VATICAANSE KINDERZIEKENHUIS IN OEKRAÏNE, ZIET ER ZEKER UIT ALS EEN BEZOEK AAN EEN POP MET SYMBOLIEK 🍕
01-mei-2022 Angelina in Ukraine
Fox News Host over Schiff op bezoek in Oekraïne met Pelosi:
“Ik zag Adam Schiff daar en ik denk dat veel Amerikanen het gevoel hebben dat er nog veel onbeantwoorde vragen zijn over Oekraïne…
Het is een beetje vreemd dat iemand als Adam Schiff, die zo’n leugenaar was over de Russia Hoax situatie… Raar dat hij daar is.”
Dat is juist. Heel vreemd. Deze mensen kunnen hun corruptie niet meer verbergen. Iedereen heeft het door.

02-mei-2022 Dezelfde mensen die Amerika proberen te vernietigen zitten in Oekraïne! Adam Schiff en Nancy Pelosi! Alles wat je nodig hebt om te weten wie ze vertegenwoordigen ! Allemaal verraders.
Er is een reden waarom Adam Schiff en Nancy Pelosi dit weekend naar Oekraïne zijn gegaan. Maar het was niet openbaar (hier in de VS).

20-jun-2022 Veel mensen hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat, sinds Zelensky opdracht heeft gegeven alle Oekraïense staatsdocumenten in verband met Metabiota te vernietigen, alle documenten weg zijn en er geen bewijs zal zijn. Ik heb twee woorden voor je:
HUNTERS LAPTOP.
Ik weet dat het makkelijk is om afgeleid te worden door foto’s van Hunter met de crackpijpen, middenklasse prostituees en Pokémon opblaaspoppen; maar het echte sap zit in de Metabiota e-mails op die laptop en alle smerige zakendeals met Oekraïne.
Die imbeciel had alle informatie over het hele biologische netwerk in Oekraïne op zijn persoonlijke apparaten. En we weten dat Rusland het allemaal heeft gezien. Hoe denk je dat Rusland wist waar ze moesten zoeken naar de black site biolabs? Rusland had al deze informatie en bewijs van betrokkenheid van de Oekraïense staat, lang voordat ze een raket lanceerden.
Het enige wat de Oekraïeners deden door deze documenten te verbranden was hun medeplichtigheid en schuld aan deze misdaden tegen de menselijkheid BEVESTIGEN. Wie verbrandt er nu massaal documenten, tenzij ze iets te verbergen hebben?

we moeten de witwaspraktijken van oekraïne beschermen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s