Prinses Amalia ten huwelijk gevraagd door haar Duitse vriend Isebrand Kaldewei.

Hollandse prinses knuffelt met haar Duitse miljonair minnaar

De twee lijken nu hun verkering nog officiëler te hebben gemaakt door te kiezen voor een volgende stap. Duitse media schrijven namelijk dat het koppel zich heeft verloofd.
Amalia staat in een lange Oranje-traditie, als het om de vrouwen gaat tenminste. Haar betovergrootmoeder Wilhelmina trouwde met de Duitser Heinrich von Mecklenburg-Schwerin. Koningin Juliana was getrouwd met Bernhard von Lippe-Biesterfeld, Beatrix met Claus von Amsberg…

In december werd prinses Amalia in New York op de kiek gezet met een jongeman tijdens een romantische zonsondergang. Hoewel het om anyone zou kunnen gaan (een goede vriend, een vage kennis, een stage-collega, we zeggen maar wat) gonsde het natuurlijk al snel van de geruchten over een relatie tussen deze man en de prinses. Het was het Duitse tijdschrift Bunte dat als eerste met een naam op de proppen kwam.

Isebrand Kaldewei. Deze 19-jarige Duitse miljonairszoon
Isebrand is opgegroeid in Münster en zijn familie is bekend van een sanitairbedrijf dat de familienaam draagt en zich bezighoudt met de productie van hoogwaardige badkameroplossingen van geëmailleerd staal. Ditjesendatjes.nl laat weten dat zijn ouders Christian en Janette zijn, en dat hij twee broers heeft, Rinnewe en Rickmar. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zouden Isebrand trouwens al in New York al hebben ontmoet.

Isebrand studeert op dit moment Business Innovation aan de universiteit van Tilburg en zat daarvoor op een christelijke kostschool op Long Island in de staat New York. Amalia en Isebrand hebben al het een en ander gemeen: zo zouden ze allebei van kunst en zeilen houden.

Prinses Amalia is verliefd. De 19-jarige Isebrand Kaldewei doet haar hart volgens magazine Bunte al een half jaar sneller kloppen. Isebrand is galant, ziet er goed uit én komt uit een zeer gefortuneerde familie…   
Isebrand Kaldewei komt uit Münster en maakt deel uit van een zeer vermogende familie. De familie is bekend van het sanitairbedrijf dat de familienaam draagt. Eind november waren prinses Amalia en Isebrand in New York gespot toen ze hand in hand over de Brooklyn Bridge liepen. Ze werden door een oplettende voorbijganger gefotografeerd en weekblad Story besloot de foto te publiceren. Het gezin van Isebrand bestaat uit vijf personen.
400 miljoen De ouders van Isebrand zijn Christian (links op de foto) en Janette. Ook heeft hij twee broers: Rinnewe en Rickmar. Noch Isebrand noch diens broers zullen naar alle waarschijnlijkheid ooit financiële zorgen hebben, want de familie heeft een vermogen van liefst 400 miljoen euro. Maar om het geld is het Amalia natuurlijk niet te doen. De prinses vertelde dat ze van galante jongens houdt. Ze doelde ongetwijfeld op Isebrand. Haar ouders, Willem-Alexander en Máxima, zouden hun ‘schoonzoon’ overigens in New York al hebben ontmoet.
Van goeden huize Dat schoonzoon Isebrand van goeden huize is, zal onze Koning en koningin plezier doen. Familiebedrijf Kaldewei is wereldleider in de productie van hoogwaardige badkameroplossingen van geëmailleerd staal. Het bedrijf is actief in meer dan tachtig landen en heeft zevenhonderd mensen in dienst. Overigens is de vader van Isebrand zelf actief met startup Iduwi. Deze social video-community werd in 2014 door Christian en twee partners opgericht. Het platform wil merken en klanten dichter bij elkaar te brengen door middel van branded entertainment.
Ons eerste echte gesprek voeren we in de werkkamer van haar moeder. Zij op de donkerblauwe bank, ik in een dito fauteuil, onhandig krabbelend in het opschrijfboekje op mijn schoot. Het is een nieuwe Leuchtturm, zo’n chique met lijntjes en paginanummering, door deze schrijfwarenfetisjist speciaal voor dit doel aangeschaft. De bladzijden leeg, het omslag geel. ‘Waarom niet oranje?’ vraagt Amalia. Pas als ik haar aankijk, zie ik haar spottende blik. Met ‘Amalia’ zet Claudia de Breij de traditie voort die begon met Hella Haasse die een portret van Beatrix schreef (1955) en Renate Rubinstein die Willem-Alexander portretteerde in 1985 ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Ze hebben gesprekken gevoerd over haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken, over hoe paardrijden helpt je hoofd leeg te maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen. Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij. Het boek bevat foto’s uit het privéarchief van de prinses.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s