Het leveringsprobleem babyvoeding wordt erger…

FDA geeft bedrijf toestemming om sommige zuigelingenvoeding vrij te geven ondanks mogelijke risico’s
Om een tekort aan zuigelingenvoeding tegen te gaan, hebben federale toezichthouders het bedrijf achter een landelijke terugroepactie toestemming gegeven om een deel van zijn eerder geproduceerde poedervormige voeding per geval vrij te geven aan particulieren.
formule uit de jaren zestig
kokend water
2 eetlepels kyro siroop
9 ons geëvaporeerde melk

New York (CNNBusiness) Al maanden hebben winkels in het hele land moeite om genoeg babyvoeding op voorraad te hebben. Fabrikanten zeggen dat ze op volle capaciteit produceren en zoveel flesvoeding maken als ze kunnen, maar het is nog steeds niet genoeg om aan de huidige vraag te voldoen.
In de eerste helft van 2021 schommelde het percentage babyvoeding dat niet voorradig was tussen 2% en 8%, maar afgelopen juli begon het sterk te stijgen. Tussen november 2021 en begin april 2022 is het percentage dat niet voorradig is, gestegen tot 31%, blijkt uit gegevens van Datasembly.
Dat percentage steeg nog eens met 9 procentpunten in slechts drie weken in april, en staat nu op 40%, laten de statistieken zien. In zes staten – Iowa, South Dakota, North Dakota, Missouri, Texas en Tennessee – was meer dan de helft van de babyvoeding in de week vanaf 24 april volledig uitverkocht, aldus Datasembly.

En hoewel in zeven staten begin april 40-50% van de babyvoedingproducten niet op voorraad was, kampen nu 26 staten met een ontoereikend aanbod.

Ouders zijn wanhopig nadat terugroepactie babyvoeding voorraad wegvaagt
Ouders zijn wanhopig nadat terugroepactie babyvoeding aanbod wegvaagt
“Dit probleem is nog verergerd door problemen met de toeleveringsketen, teruggeroepen producten en een historische inflatie,” aldus Ben Reich, CEO van Datasembly. “Helaas, gezien de ongekende hoeveelheid volatiliteit in de categorie, verwachten we dat babyvoeding een van de meest getroffen producten in de markt zal blijven.”
CVS en Walgreens bevestigden dat het klanten in het hele land beperkt tot drie peuter- en zuigelingenformules per transactie. “We blijven ijverig samenwerken met onze leveranciers om zo goed mogelijk aan de eisen van de klant te voldoen,” zei Walgreens in een verklaring aan CNN Business.
Een woordvoerder van Target bevestigde dat de retailer de aankoop van babyvoeding heeft beperkt tot vier eenheden per klant voor online aankopen. Er is geen limiet op het aantal eenheden dat persoonlijk in Target-winkels kan worden gekocht, zei het bedrijf.

Klanten deelden beelden op sociale media van Walmart die soortgelijke beperkingen oplegt aan de verkoop van babyvoeding, hoewel Walmart niet bevestigde of het een landelijk beleid was. Beelden gedeeld met CNN Business tonen lege planken waar babyvoeding zou moeten staan, en een bord waarop staat dat slechts vijf eenheden per klant zijn toegestaan.
Walmart heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar van CNN Business.

Ook hier is geen tekort, grenspatrouilleagent vertelt dat hij pallets, pallets met babyvoeding heeft aangenomen, voor alle illegalen die de VS binnenkomen

Het tekort is nog verergerd door de sluiting door de Food and Drug Administration van een fabriek van Abbott Nutrition in Sturgis, Michigan. Abbott is een belangrijke producent van babyvoeding.
In februari riep de Amerikaanse Food and Drug Administration drie merken poedervormige babyvoeding van het bedrijf terug wegens mogelijke bacteriële infecties, waaronder Salmonella. Het agentschap adviseerde ouders bepaalde partijen Similac, Alimentum en EleCare poedervormige zuigelingenvoeding, alle Abbott-merken, niet te kopen of te gebruiken.
Een voormalige werknemer van Abbott Nutrition diende maanden voor de terugroeping een klokkenluidersklacht in bij de FDA, waarin hij zijn bezorgdheid documenteerde over het feit dat het bedrijf veiligheidsproblemen in zijn fabriek in Sturgis, Mich. verborgen hield. De in de fabriek geproduceerde formules werden teruggeroepen nadat vier zuigelingen die ervan dronken ziek waren geworden met zeldzame infecties veroorzaakt door de Cronobacter sakazakii bacterie. Twee baby’s stierven, aldus de klacht.
Abbott zei dat de voormalige werknemer was ontslagen vanwege “ernstige schendingen van het voedselveiligheidsbeleid van Abbott” en dat het nieuwe beschuldigingen zal onderzoeken.
Tekort aan zuigelingenvoeding doet sommige gezinnen op de vlucht slaan
Tekort aan zuigelingenvoeding doet sommige gezinnen op de vlucht slaan
“Na het ontslag heeft de voormalige werknemer via zijn advocaat nieuwe en escalerende beschuldigingen geuit aan het adres van meerdere autoriteiten,” aldus een woordvoerder van Abbott in een verklaring.
De woordvoerder van Abbott zei ook dat de producten die zijn getest op Cronobacter sakazakii en Salmonella allemaal negatief waren, en dat er tijdens het onderzoek geen Salmonella is aangetroffen in de fabriek in Sturgis.
“De Cronobacter sakazakii die tijdens het onderzoek in de omgeving is aangetroffen, bevond zich in ruimtes van onze fabriek in Sturgis die niet met het product in aanraking kwamen en is niet in verband gebracht met de twee beschikbare patiëntenmonsters of andere bekende kinderziekten”, aldus de woordvoerder.
Het vinden van standaardformules is moeilijk geworden voor ouders, van wie velen beschrijven hoeveel moeite ze hebben gedaan om zelfs maar een enkel blikje of flesje te bemachtigen. Speciale voeding is nog moeilijker te vinden door het wijdverspreide tekort. Ouders rijden naar naburige staten om hun geluk te beproeven, en velen pleiten voor hulp op sociale media, waarbij ze vreemden smeken om eventuele extra voorraad die ze hebben te delen of zelfs te ruilen.

Abbott vertelde CNN zaterdag in een verklaring dat het nauw samenwerkt met de FDA om de operaties in zijn fabriek in Michigan te hervatten.
“We blijven vooruitgang boeken met corrigerende maatregelen en zullen aanvullende maatregelen nemen om de problemen in verband met de recente terugroeping op te lossen. In de tussentijd werken we eraan om het aanbod van zuigelingenvoeding te vergroten door prioriteit te geven aan de productie van zuigelingenvoeding in onze fabrieken die producten leveren aan de Amerikaanse markt”, aldus Abbott in een verklaring aan CNN Business.

danone formula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s