Climate change /Klimaatverandering

Klimaatverandering is de verandering van het gemiddelde weer of klimaat over een lange periode. De verandering manifesteert zich het duidelijkst in een stijging of daling van de gemiddelde temperatuur, veranderingen van de heersende windrichting en van de waterkringloop en daarmee van de bewolking en de hoeveelheid neerslag op aarde

Biden about climate crisis: about time.
500 wetenschappers vertellen VN dat er GEEN klimaatnoodsituatie is
Opwarming van de aarde. Godfrey Bloom MEP (UKIP) Europa van Vrijheid & Democratie fractie in het Europees Parlement Global Warming.
Greta en haar script…If we can save the banks we can save the world..
Greta Thunberg denkt dat ze bij de Oscars met tranen in haar ogen een script zit te lezen, zonder script weet ze niet wat ze moet zeggen…
Hier gaan we: eerste slachtoffer van de klimaatverandering
Hoe bosbranden ontstaan.

09-nov-2021 Canadese vrouw wordt ’s werelds eerste patiënt bij wie ‘klimaatverandering’ is vastgesteld
Volgens een Canadees dagblad heeft een bejaarde vrouw uit British Columbia te kampen met een onderliggende aandoening van astma, die volgens de artsen te wijten is aan de hittegolven en de slechte luchtkwaliteit.
In een ongewoon geval, is een vrouw uit Canada gediagnosticeerd met “klimaatverandering” en wordt geconfronteerd met ademhalingsproblemen. Ja, u leest het goed! Zij is de eerste patiënt geworden die aan een dergelijk probleem lijdt.
Volgens Times Colonist, een Canadees dagblad, is de patiënte een bejaarde inwoner uit de Canadese provincie British Columbia en heeft zij te kampen met een onderliggende aandoening van astma. Artsen, die de patiënt hebben onderzocht, beweerden dat de gezondheidstoestand van de patiënt verslechterd is door de hittegolven en de slechte luchtkwaliteit.
Dr. Kyle Merritt, de adviserend arts, verklaarde dat hij voor het eerst in meer dan 10 jaar de term ‘klimaatverandering’ heeft gebruikt bij het schrijven van de diagnose van de patiënte.
“Ze heeft diabetes. Ze heeft wat hartfalen. Ze woont in een woonwagen zonder airconditioning. Al haar gezondheidsproblemen zijn verergerd. En ze is echt moeite om gehydrateerd te blijven,” Merritt werd geciteerd zeggen aan de publicatie. De arts meldde ook dat er een sterke eis is om de primaire oorzaak te identificeren en te achterhalen in plaats van alleen de symptomen van patiënten te behandelen.
Verslagen suggereren ook dat de vrouwelijke patiënt in een woonwagen woont en in de zeventig is. Zij werd gediagnosticeerd met dit ongewone probleem kort nadat de hittegolven het land troffen die haar broze gezondheid verslechterden.
Door deze nieuwe bevinding en uitkomst heeft Dr. Merritt enkele plaatselijke artsen in de omgeving ertoe aangezet zich te verenigen en een initiatief te lanceren onder de naam “Doctors and Nurses for Planetary Health”.
Eerder dit jaar, in juni, was Canada getuige van een van de ergste hittegolven ooit, gevolgd door smog veroorzaakt door bosbranden die de lucht vulden. Onder de vele provincies had British Columbia te lijden onder verschrikkelijke hittegolven die uiteindelijk 500 doden veroorzaakten, volgens de rapporten.

Augustus 2021 Zo ziet moderne oorlogsvoering eruit: mensen moeten van hun eiland worden geëvacueerd omdat de vijand overal brand heeft gesticht. Klimaatverandering
Wat is milieu racisme, het is tijd voor een fossiel vrije revolutie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s