Taiwan reageert op een invasie van 29 Chinese vliegtuigen die zijn luchtruim hebben geschonden

Het Ministerie van Defensie van Taiwan heeft deze dinsdag een inval van minstens 29 Chinese militaire vliegtuigen boven zijn luchtruim in het zuidwesten van het eiland aan de kaak gesteld. Volgens Taipei is ten minste één telecommunicatievliegtuig bij de operatie betrokken; een ander herkenningsvliegtuig; zes bommenwerpers; twee controle- en alarmvliegtuigen; 17 gevechtsvliegtuigen van het model “J-16′, “Su-30′ en “PLA J-11′”; een tankvliegtuig en nog een aanvalsonderzeeër.
De Taiwanese autoriteiten hebben verklaard dat deze “territoriale schending” tot dusver deze maand al minstens negen keer heeft plaatsgevonden. De Chinese inval in het luchtruim van Taiwan is beantwoord met het sturen van een luchtpatrouille door de regering van het eiland, aldus het Taiwanese ministerie van Defensie in een verklaring.
De Chinese strijdkrachten hebben de afgelopen maanden opeenvolgende invallen in het Taiwanese luchtruim uitgevoerd, waarvan de grootste medio januari plaatsvond, toen bijna 40 vliegtuigen deelnamen aan een operatie boven de Taiwanese identificatiezone.
Afgelopen november sloeg Taiwan terug op China na een nieuwe invasie door 27 gevechtsvliegtuigen, waaronder 18 gevechtsvliegtuigen en vijf H-6 bommenwerpers, alsmede een Y-20 vliegtuig voor bijtanken in de lucht. De Chinese vliegtuigen drongen door de identificatiezone van de luchtverdediging van Taiwan in de buurt van het zuiden van het eiland en koersten in de Stille Oceaan.
De betrekkingen tussen Beijing en Taipei werden opgeschort in 1949, nadat de strijdkrachten van de Chinese nationalistische Kuomintang partij, geleid door Chiang Kai Shek, een nederlaag hadden geleden in de burgeroorlog tegen de Communistische Partij van China en zich naar het eiland Taiwan hadden verplaatst.
De banden tussen Taiwan en het vasteland van China werden pas eind jaren tachtig op zakelijk en informeel niveau hersteld. China beschouwt Taiwan als zijn schurkenprovincie, ook al heeft het eiland zich onafhankelijk verklaard en wordt het gesteund door de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Negenentwintig Chinese gevechtsvliegtuigen zijn dinsdag de luchtverdedigingszone van Taiwan binnengevlogen, de op twee na grootste dagelijkse invasie dit jaar, aldus de regering van het eiland.
Taiwan leeft onder de voortdurende dreiging van een invasie door China, dat het zelfbestuurde, democratische eiland beschouwt als een deel van zijn grondgebied dat uiteindelijk moet worden heroverd, indien nodig met geweld.
Dinsdag zijn 29 Chinese vliegtuigen – waaronder 17 straaljagers en zes bommenwerpers – de luchtverdedigingsidentificatiezone (ADIZ) van Taiwan binnengevlogen, aldus het ministerie van Defensie van Taipei.
Het ministerie voegde eraan toe dat het zijn eigen vliegtuigen heeft laten opstijgen om waarschuwingen uit te zenden en luchtverdedigingsraketsystemen heeft ingezet om de jets te volgen.
Het was de op twee na grootste dagelijkse inval van Chinese gevechtsvliegtuigen dit jaar, na 39 jets die de zone binnenkwamen op 23 januari en 30 jets op 30 mei, volgens een database samengesteld door AFP.
In het laatste kwartaal van 2021 was er een piek in het aantal ADIZ-invallen, met de grootste inbreuk op één dag op 4 oktober, toen 56 gevechtsvliegtuigen de zone binnenkwamen.
Oktober 2021 blijft de drukste maand met 196 invasies, waarvan 149 in slechts vier dagen, wanneer Beijing zijn jaarlijkse nationale feestdag viert.
China heeft de druk opgevoerd sinds Tsai Ing-wen in 2016 tot president werd verkozen, omdat zij Taiwan als een soevereine natie beschouwt.
Vorig jaar registreerde Taiwan 969 vluchten van Chinese gevechtsvliegtuigen in zijn ADIZ, volgens de AFP-database – meer dan het dubbele van de ruwweg 380 die in 2020 werden uitgevoerd. Het aantal voor dit jaar ligt tot nu toe al boven de 500.
De ADIZ is niet hetzelfde als het territoriale luchtruim van Taiwan, en omvat een veel groter gebied dat overlapt met een deel van China’s eigen ADIZ.

20-jun-2022 Michelle zegt hier dat China net Taiwan heeft aangevallen en dat de RV klaar is om te gaan en zodra Taiwan is opgeruimd, zal wachten op president Trump om het groene licht te geven om de RV vrij te geven.

Taiwan’s Thunderbolt-2000 raketsysteem, dat is ontworpen om mogelijke amfibische en zee-aanvallen van het Chinese vasteland tegen te gaan, is maandag ontploft tijdens een live-fire gevechtsoefening in het zuidoosten van het eiland.
Het artillerie-raketsysteem met meervoudige lancering, gebouwd door Chung-Shan, de top wapenmaker van het eiland, was een raket aan het afvuren tijdens een legeroefening in Jiupeng nabij Manzhou township toen de explosie zich voordeed, volgens het ministerie van defensie van het eiland.
“De raket was om een onbekende reden geblokkeerd toen hij werd gelanceerd,” zei een woordvoerder van de Vierde Militaire Operatie Zone die in het zuiden van Taiwan is gevestigd.

De aarde liet zich voelen in het hele land: Een aardbeving met een kracht van 6,0 heeft maandag de eilandstaat Taiwan door elkaar geschud. Volgens het Amerikaanse observatorium voor aardbevingen USGS vond de beving plaats op een diepte van tien kilometer onder Hualien County in het oosten van het eiland.
Er waren aanvankelijk geen meldingen van schade. De beving werd echter in heel Taiwan gevoeld, aldus lokale media.
De aardbeving vond plaats om 9.05 uur (plaatselijke tijd). Een AFP verslaggever meldde dat er bevingen waren vanuit Taipei.
De metro in de hoofdstad Taipei stopte even vanwege de beving, volgens een passagier, maar vervolgde daarna zijn reis met verminderde snelheid. De eerste beving werd ongeveer een half uur later gevolgd door een tweede beving, volgens het Taiwanese Meteorologische Departement.
Taiwan wordt regelmatig door aardbevingen getroffen omdat de tektonische platen er op elkaar botsen. De autoriteiten geven pas een tsunamiwaarschuwing af als de magnitude 7,0 bereikt. (AFP)

BREAKING: China heeft zijn 3e vliegdekschip te water gelaten, het eerste dat volledig in eigen land is gebouwd. Het wordt de CNS FUJIAN genoemd. Fujian is de provincie direct tegenover Taiwan.

Een uitgelekt audiofragment waarin de top van de Chinese Communistische Partij militaire plannen voor een invasie in Taiwan zou bespreken, heeft online tot een controverse geleid. Volgens Indiase media is de uitgelekte clip van 57 minuten naar verluidt de allereerste opname van een vergadering van de Chinese militaire top.
Deskundige analyse van de audioclip die op het YouTube-kanaal van Lude Media is geplaatst, lijkt authentiek, meldde The Times Of India, een in New Delhi gevestigd nieuwsmedium. De virale audioclip werd ook gedeeld door Jennifer Zeng, een in China geboren mensenrechtenactiviste, op haar Twitter-account. Zeng publiceerde ook het transcript op haar website.
International Business Times kon dit fragment niet onafhankelijk verifiëren, en er is tot nu toe geen officiële bevestiging van Peking in dit verband.
Tijdens de vergadering wordt de routekaart van het plan voor de overgang van “normaal naar oorlog” van de hoogste leiding van de CPC besproken. Uit het audiofragment blijkt dat onder de aanwezigen op de bijeenkomst op hoog niveau de partijsecretaris van Guangdong, de adjunct-secretaris, de gouverneur en de vice-gouverneur zijn.
Tijdens de vergadering lag de nadruk op Taiwan, waarbij de nadruk werd gelegd op het “vernietigen van de onafhankelijkheidsstrijdkrachten en het niet aarzelen om een oorlog te beginnen”. De hoogste leiders bespraken ook “het verdedigen van nationale soevereiniteit en territoriale integriteit”, een belangrijk strategisch besluit van de Chinese president Xi Jinping en de “algemene strategische situatie van China’s grote verjonging”.
De ambtenaren hebben ook aanbevolen een gezamenlijk civiel-militair commando te openen en “plan-deploy-organize” de overgang van de provincie van normaal naar oorlog.
Op de bijeenkomst werden bedrijven besproken die tijdens de oorlog een cruciale rol zouden spelen. Hiertoe behoren Zhuhai Orbita, Shenzhen Aerospace Dongfanghong Satellite Co., Foshan Deliya en Ji Hua Laboratory. Bovendien zullen vier satellietdetachementen worden gevormd. “In totaal beschikken we over 16 satellieten met een lage omloopbaan, die over een afstand van 0,5 tot 10 meter een wereldwijde detectie met ultrahoge optische resolutie en beeldvorming mogelijk maken”, zeggen ambtenaren in het filmpje.
De mobilisatie van Guangdong door de oostelijke en zuidelijke oorlogsgebieden omvat “20 categorieën en 239 items”. Het gaat om 140.000 lakh militair personeel, 953 schepen, 1.653 eenheden onbemand materieel, 20 luchthavens en dokken, zes reparatie- en scheepsbouwwerven, 14 centra voor overdracht in noodsituaties, en middelen zoals graanopslagplaatsen, en ziekenhuizen, bloedstations, oliedepots, gasstations, enz.
Er werd ook gesproken over de aanwerving van nieuw militair personeel, gepensioneerd militair personeel en speciale talenten uit de provincie, die in totaal 15.500 personeelsleden tellen.
Verwante Verhalen
Biden zegt dat hij bereid zou zijn geweld te gebruiken om Taiwan tegen China te verdedigen
Biden zegt geen verandering in ‘strategische ambiguïteit’ als Taiwan Quad-gesprekken overschaduwt
“De verklaring van de Nationale Defensiecommissie stelde duidelijk dat onze provincie de uitvoering van de zeven soorten oorlogsmiddelen op nationaal niveau zal coördineren, waaronder voornamelijk 64 roll-on/roll-off schepen van 10.000 ton, 38 vliegtuigen, 588 treinwagons en 19 civiele faciliteiten waaronder luchthavens en dokken,” was een spreker te horen in het audiofragment.
Volgens de Times of India werd de bijeenkomst gehouden om de “vooroorlogse voorbereidingen” te bespreken en was het meer een bijeenkomst in de vorm van een discussie waarbij elke deelnemer suggesties gaf.

Exclusief: Top-gerubriceerde PLA-vergadering audio gehouden op 14/5/2022 is verkregen
NIEUW – De top van de Chinese Communistische Partij heeft naar verluidt militaire plannen besproken voor een #Taiwan invasie volgens een uitgelekt audiofragment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s