zelf redzaamheid

AARDSE MEDICIJNEN

Je zult wel denken. Wat zie ik mesthopen. Alle woensdagen ga ik wat vertellen over jezelf van voedsel te voorzien. Er zal misschien een tijd komen dat we op onzelf zijn aangewezen. Geen voorraden in de winkels waar je uit kan kiezen. Er gebeurt momenteel zoveel in de wereld. Ik ga je stap voor stap meenemen, naar de aanleg voor een tuin, of tuintje ook op je balkon. Je kan meer kweken dan je denkt. En als je moet kun je het. Als je over een tuin beschikt kun je dat eerst omspitten. Neem goed gereedschap, een scherpe schep is het halve werk. Want het is best een workout. Maar elke dag een stukje doet wonderen. Je kunt de grond bemesten als dat moet. Met echte koeiemest, of paardemest. Maar met koemestkorrel kan het ook. De grond moet daarna even totzichzelf komen.en daarna kun je al beginnen met zaaien. Heb je een balkon. Dan kun je het in speciekuipen zaaien. In een tuin kun je een composthoop aanleggen. Alle groen afval kun je daar op kwijt. En die compost kun je dat volgende jaar weer onder spitten. Bij het spitten kun je vanalles tegenkomen. Stenen onkruid, verwijder het zoveel mogelijk. Je zou kunnen beginnen met tuinbonen. De tuinboon kan tegen vorst. Niet te diep, maar ook niet te ondiep. Ga eerst 2 rijen planten, als je ze nog niet kent. 1 plant geeft zoveel tuinbonen, je kan er niet tegen eten. Je kunt ze gedopt heel makkelijk invriezen. Als de tuinboon bloeit komen er veel insecten op af, bijen, hommels, vlinders. Ook dit is weer goed voor de bestuiving van andere gewassen zoals fruitbomen. Het geeft heel veel plezier om deze beestjes te zien en te horen zoemen. In je eigen ingezaaide tuin. Ook op je balkon in bakken zul je insecten aantrekken. Lust je geen tuinbonen kun je ze altijd weggeven. Mensen zullen heel dankbaar zijn, ook ruilen wordt dan leuk. https://t.me/fr0201

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s