De Kunst van de Oorlog

Je bent getuige van de splitsing van twee realiteiten…
Angst, woede en chaos versus liefde, kennis en moed.
[Ze kunnen je alleen beheersen door angst.
Alles wat ontworpen is om je bang te maken, is ontworpen om je te beheersen. Wij zijn ontwaakt.
Wij zullen NIET meer vechten in hun zinloze oorlogen om macht.
DeepStatet kan jullie niet langer beheersen, dus in een laatste poging zal hij proberen jullie uit te putten.
Blijf sterk. Dit is letterlijk “een strijd om de ziel van de natie.”
Waar kennen jullie dat nog van?

-Manieren waarop de overheid de wet overtreedt
-EPA, ministeries van volksgezondheid en onderwijs NIET bevoegd volgens grondwet
-Grondwet. Art.1, Sectie 8 – Bevoegdheden van het Congres
-Pearl Harbor: Laatste wettige oorlog – 70 jaar geleden!!!
Pt 2
Alleen het Congres heeft de macht om de oorlog te verklaren. De laatste keer was Pearl Harbour – 70 jaar geleden!!
“Een lange gewoonte om iets lange tijd verkeerd te doen, geeft het een oppervlakkige schijn van goed te zijn” – Thomas Paine, Common Sense, 1775
SCOTUS BEPERKT EPA-bevoegdheden
Pt 1 Thomas Paine
Filosofie die leidde tot de onafhankelijkheid van de VS
“Dit zijn de tijden die de ziel van de mens op de proef stellen. Hoe harder het conflict, hoe glorieuzer de triomf.”

Ik mag je Beroven! (I’m Allowed to Rob you) Ik mag je beroven en zal je uitleggen waarom
De Kunst van de Oorlog is een oud Chinees militair traktaat uit de Late Lente en Herfst periode (ruwweg 5e eeuw v.Chr.). Het werk, dat wordt toegeschreven aan de oude Chinese militaire strateeg Sun Tzu (“Meester Zon”, ook gespeld als Sunzi), bestaat uit 13 hoofdstukken. Elk hoofdstuk is gewijd aan een aspect van oorlogsvoering en hoe dit van toepassing is op de militaire strategie en tactiek. Bijna 1.500 jaar lang was het de hoofdtekst van een bloemlezing die in 1080 door keizer Shenzong van Song werd geformaliseerd als de Zeven Militaire Klassieken. De Kunst van de Oorlog blijft de meest invloedrijke strategietekst in de Oost-Aziatische oorlogsvoering en heeft zowel het Oosterse als het Westerse militaire denken, de handelstactiek, de juridische strategie, de levensstijl en daarbuiten beïnvloed.
Het boek bevatte een gedetailleerde uitleg en analyse van het Chinese leger, van wapens en strategie tot rang en discipline. Sun Tzu benadrukte ook het belang van inlichtingendiensten en spionage voor de oorlogsinspanning. Omdat Sun Tzu lange tijd is beschouwd als een van de beste militaire tactici en analisten uit de geschiedenis, vormden zijn leringen en strategieën eeuwenlang de basis van geavanceerde militaire training.
Het boek werd vertaald in het Frans en gepubliceerd in 1772 (heruitgegeven in 1782) door de Franse Jezuïet Jean Joseph Marie Amiot. Een gedeeltelijke vertaling in het Engels werd geprobeerd door de Britse officier Everard Ferguson Calthrop in 1905 onder de titel The Book of War. De eerste geannoteerde Engelse vertaling werd voltooid en gepubliceerd door Lionel Giles in 1910. Militaire en politieke leiders zoals de Chinese communistische revolutionair Mao Zedong, de Japanse daimyō Takeda Shingen, de Vietnamese generaal Vo Nguyen Giap, en de Amerikaanse militaire generaal Norman Schwarzkopf Jr. hebben zich door het boek laten inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s