ICE vindt “drugs”smokkeltunnel verbonden met grote rioolpijplijn in Nogales

Q: Hoe smokkelen Koningin Elizabeth II en Jacob P Wallenberg Adrenochrome door olie/gaspijpleidingen van Shell in West-Afrika?

A: Als ze het met een rioolpijpleiding kunnen, kunnen ze het ook met een olie- of gaspijpleiding. Een soort toestel dat het Adrenochrome vasthoudt, door de pijpleiding drijft en wordt verwijderd wanneer het bij filters/kleppen komt. Het verdient zeker onderzoek.(nou daar gaan we…)

ICE vindt drugssmokkeltunnel verbonden met grote rioolpijpleiding in Nogales Speciale HSI-agenten ontdekten een ondergrondse tunnel naar de International Outfall Interceptor (IOI). De IOI is een pijpleiding voor afvalwater die begint aan de Mexicaanse grens en naar het noorden loopt naar een installatie die afvalwater uit Nogales, Sonora, en steden in Arizona behandelt op grond van een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico.
Robledo-Delgado vertelde agenten dat hij de tunnel aanlegde om de IOI te kunnen doorbreken en drugspakketten te kunnen bemachtigen die via de IOI van Mexico naar de Verenigde Staten stroomden.
F-activa zijn de door de pijpleiding getrechterde activa (Adrenochrome) via lijn F39 in Afrika met behulp van Shell Oil pijpleidingen. (Door Koningin Elizabeth II & Jacob P Wallenberg; Top van de Cabal Piramide)

ICE vindt drugssmokkeltunnel verbonden met grote rioolpijplijn in Nogales
TUCSON – Speciale agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst hebben dinsdag een actieve drugstunnel ontdekt in een huis bij de grens tussen de VS en Mexico, de derde tunnel die in de afgelopen drie weken is gevonden in het centrum van Nogales.
Smokkelaars gebruikten de tunnel om harddrugs naar Arizona te transporteren door aan te sluiten op de grote rioolpijpleiding die onder de tweelinggrenssteden Ambos Nogales loopt.
Agenten namen in het huis meer dan 211 pond meth, heroïne, cocaïne en fentanyl in beslag. Ze arresteerden ook twee Mexicaanse burgers toen ze een huiszoekingsbevel uitvoerden na een maandenlang onderzoek naar het bestaan van de tunnel, aldus een persbericht van Immigration and Customs Enforcement.
Eerder in december vonden grenswachters twee onvoltooide tunnels in het westen, in de buurt van de toegangspoort DeConcini.
ICE zei dat speciale agenten van haar Homeland Security Investigations divisie in Nogales eerder dit jaar een tip hadden ontvangen over het gebruik van een tunnel om grote hoeveelheden harddrugs te smokkelen via de International Outfall Interceptor, een grote ondergrondse pijpleiding die ruw afvalwater van Nogales, Sonora naar de waterzuiveringsinstallatie ten noorden van Nogales, Arizona voert.
Na het voorleggen van bewijsmateriaal en het verkrijgen van een huiszoekingsbevel van een rechter, vielen speciale agenten van de Border Enforcement Security Task Force dinsdag rond 20.30 uur een huis binnen aan Morley Avenue in het centrum van Nogales.
Binnen ontdekten rechercheurs de ingang van de drugstunnel vanuit de keuken van het huis. De tunnel was 6 meter diep en liep 82 meter door naar de aansluiting met de IOI-pijpleiding.
“De versterkte doorgang is voorzien van een geavanceerd ventilatiesysteem met buizen die verstevigd zijn met verschillende 2 x 4’s en balken die een kruipruimte mogelijk maken. Speciale agenten schatten dat de tunnel al een paar maanden bestaat, gezien de geavanceerde constructie en het materiaal dat is gebruikt om de tunnel uit te graven,” aldus ICE in de verklaring.

Als onderdeel van de ontdekking van de tunnel in Nogales op 17 december 2019, arresteerden onderzoekers van Homeland Security twee mannen en namen 200 pond meth, twee pond heroïne, drie pond cocaïne, en 6,5 pond fentanyl in beslag.

Agenten arresteerden twee mannen tijdens de huiszoeking. Ze troffen Jovany Robledo-Delgado, 33, aan toen ze het huis binnengingen. Vervolgens troffen ze Jesus Martinez-Salgado, 24, aan in de tunnel toen hij op weg was naar de uitgang die in verbinding stond met de pijplijn, aldus de strafklacht die werd ingediend in de federale rechtbank van Tucson.
Volgens de aanklacht zei Robledo-Delgado dat hij de tunnel bouwde om drugs uit Mexico naar Arizona te smokkelen, maar hij vertelde agenten dat hij dacht dat de pakketjes alleen marihuana bevatten.
Robledo-Delgado zei ook dat hij $200 kreeg om de tunnel te bouwen, en $3,000 “per smokkelgebeurtenis nadat de tunnel was voltooid,” blijkt uit rechtbankverslagen. Hoewel het onduidelijk is hoeveel smokkelbeurten er plaatsvonden.
Martinez-Salgado vertelde agenten dat hij $500 betaald kreeg om de drugs door de tunnel te smokkelen, maar dat “hij gedwongen werd in de ondergrondse tunnel te werken door onbekende personen in Mexico om een schuld af te betalen die hij had bij de drugssmokkelorganisatie,” luidde de aanklacht.
De in beslag genomen drugs waren in totaal bijna 200 pond meth, twee pond witte heroïne, drie pond cocaïne en meer dan zes en een half pond fentanyl. Agenten namen ook een voertuig in beslag bij het huis.
Robledo-Delgado en Martinez-Salgado worden elk vier keer beschuldigd van drugsbezit en samenzwering om harddrugs te verspreiden. Ze zijn woensdag voor het eerst voor de rechter verschenen. Een voorlopige hoorzitting is gepland voor vrijdag.
Homeland Security Investigations is de onderzoekstak van ICE die achter transnationale smokkel- en handelsgroepen aangaat.

24-jun-2021 Sonora, Mexico, man veroordeeld voor drugssmokkel na ontdekking tunnel onder huis Arizona
Man uit Sonora, Mexico, veroordeeld voor drugssmokkel na ontdekking tunnel onder huis in Arizona
TUCSON, Ariz – Een man uit Nogales, Sonora, Mexico, is donderdag veroordeeld tot 41 maanden gevangenisstraf, gevolgd door vijf jaar gecontroleerde vrijlating wegens het smokkelen van verdovende middelen via een illegale tunnel die werd gevonden onder een woning in Arizona die hij huurde. Speciale agenten van de U.S. Immigration and Customs Enforcement’s (ICE) Homeland Security Investigations (HSI) voerden het onderzoek uit.
Jovany Alonso Robledo-Delgado, 35, uit Mexico, werd veroordeeld door U.S. District Judge Scott H. Rash. Robledo-Delgado pleitte eerder schuldig aan samenzwering om methamfetamine, cocaïne, fentanyl en heroïne te importeren.
“Deze veroordeling weerspiegelt de ernst van de smokkel van verdovende middelen en het gebrek aan tolerantie voor het gevaar voor onze gemeenschappen,” zei HSI Phoenix Special Agent in Charge, Scott Brown. “Speciale agenten van HSI zijn zeer toegewijd aan het verstoren en ontmantelen van drugssmokkelpogingen aan de grens.”
Op 17 dec. 2019 voerden speciale agenten een huiszoekingsbevel uit in het huis dat Robledo-Delgado huurde in Nogales, Arizona. In het huis ontdekten speciale agenten van HSI een ondergrondse tunnel naar beneden naar de International Outfall Interceptor (IOI). De IOI is een afvalwaterpijpleiding die aan de Mexicaanse grens begint en naar het noorden loopt naar een installatie die afvalwater uit Nogales, Sonora, en steden in Arizona behandelt, overeenkomstig een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico. In Robledo-Delgado’s woning troffen agenten ook grote hoeveelheden methamfetamine, cocaïne, fentanyl en heroïne aan. Robledo-Delgado werd ontdekt verstopt onder een bed in het huis.
Robledo-Delgado vertelde agenten dat hij de tunnel bouwde zodat hij door de IOI kon breken en pakketten drugs kon ophalen die via de IOI van Mexico naar de Verenigde Staten stroomden. Hij werd $3,000 betaald voor elke smokkelpoging.
Craig Russell, U.S. Attorney, District Arizona, Tucson, was belast met de vervolging.
HSI is een directoraat van ICE en de belangrijkste onderzoeksafdeling van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS), verantwoordelijk voor het onderzoeken van transnationale misdaad en bedreigingen, in het bijzonder die criminele organisaties die gebruik maken van de wereldwijde infrastructuur waarlangs internationale handel, reizen en financiën zich bewegen. Het personeelsbestand van HSI, dat meer dan 10.400 werknemers telt, bestaat uit meer dan 7.100 speciale agenten die zijn aangesteld in 220 steden in de Verenigde Staten, en 80 overzeese locaties in 53 landen. De internationale aanwezigheid van HSI vertegenwoordigt de grootste onderzoeksgerichte wetshandhaving van het DHS in het buitenland en een van de grootste internationale voetafdrukken in de rechtshandhaving van de VS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s