Eet beroemdheden vlees…

Het nieuwe: Keep them fed and entertained?

10-mrt-2014 Doe mij maar echt voer, uit de natuur, niet uit een machine

In februari 2014 lanceerden we de Bitelabs-campagne – een campagne om de wateren te testen voor in vitro-vleestechnologieën. Het idee was om weefselmonsters van beroemdheden te nemen en hun vlees te kweken. Het eindproduct zou salami zijn gemaakt van hun vlees. Je zou letterlijk het vlees van je favoriete beroemdheid kunnen proeven. Binnen een week ging de Bitelabs-campagne viral.

NOTE en daarna viel het stil, de website is nooit meer geüpdate, naar wat ik er van zie

BiteLabs produceert fijne artisanale salami van vlees dat in het laboratorium is gekweekt uit weefselmonsters van beroemdheden.
In 1931 voorspelde Winston Churchill een toekomst waarin al het vlees ter wereld in laboratoria zou worden gekweekt; wat voor zin had het, zo vroeg hij zich af, om een hele kip te kweken louter omwille van de vleugels of het borstvlees?
Vandaag de dag is de productie van in-vitro-vlees bijna een realiteit, die een zeer controleerbare vleesproductie mogelijk maakt zonder de dierenmishandeling, verspilling en milieueffecten van industriële landbouw. Maar dit proces kan zoveel meer bieden dan replica’s van rund- en varkensvlees.

NOTE wie zegt dat het echt in een LAB wordt gemaakt, misschien halen ze het wel ergens anders vandaan… denk na, nu het nog kan...

Stel je vlees voor als nooit tevoren.
Het proces begint met myosatellietcellen, die via een biopsie worden verkregen. Dit zijn een bepaald type stamcellen die in volwassen spieren worden aangetroffen en die beschadigde spieren herstellen en opnieuw doen aangroeien. Het isoleren van een monster van deze cellen levert een basis op die kan uitgroeien tot zoveel vlees als nodig is.
Om vlees in volume te produceren, laten we de myosatellietcellen zich vermenigvuldigen in een groeimedium. Het medium fungeert als een soort kunstmatig “bloed” dat de cellen voorziet van voedingsstoffen en groeifactoren. De stamcellen moeten zich niet alleen vermenigvuldigen, maar zich ook ontwikkelen tot echte spieren – maar dit gebeurt als vanzelfsprekend, aangezien dit in de eerste plaats het doel is van de stamcellen.
Om vlees te worden, niet alleen qua celtype maar ook qua textuur en structuur, worden de prille spiercellen vastgehecht op een suikerdrager. Hierdoor ontstaat niet alleen een structuur voor de spier om overheen te groeien, maar worden ook kanalen gecreëerd waardoor groeimedium kan stromen, zoals aders. Op dit punt is het groeiproces overgegaan in de bioreactoren, waar gerichte stimulatie van de spieren ervoor zorgt dat zij volgroeien en sterker worden.
Wanneer de spieren volgroeid zijn, worden zij samengevoegd en vermalen tot de gewenste consistentie. Het is op dit punt dat wij verschillende soorten vlees mengen, volgens de specifieke recepten voor elk van onze producten. Kruiden, vetten en oliën worden erdoor gemengd om het vleesmengsel op smaak te brengen en de consistentie ervan aan te passen.
Het gemalen vlees wordt nu in darmen gestopt en nog eens gekruid. Vervolgens worden onze salami’s gedroogd, gerijpt en gepekeld in een traditionele omgeving met lage temperaturen, voordat ze worden verpakt voor distributie.

De salami van Franco moet rokerig, sexy en zacht zijn. Franco’s vlees past goed bij mager, sterk wild. Scherpe Tellicherry peperkorrels en gekarameliseerde uien zorgen voor de onderliggende smaken van Franco, aangevuld met een charmante hint van lavendel. De smaak van Franco salami is arrogant, onderscheidend en absoluut onmiskenbaar.
De JLaw salami wordt aangevuld met een mengeling van konijn en varkensvlees. De JLaw salami heeft een charmant en zelfverzekerd smaakprofiel, is grof gemalen in een rustieke stijl, zacht gemaakt met toetsen van honing, en gekruid met sinaasappelschil en gember. Altijd verrassend, deze salami zal nooit falen om te vermaken.
De Kanye Salami zal geen grappen uithalen: zwaar, en gedurfd van smaak, puur Kanye West vlees zal zich mengen met rijk, grof gemalen varkensvlees. Hongaarse paprika en worcestershire geven Kanye een onderliggende rokerigheid, gekruid met hints van jalapeno. De Kanye Salami is het beste te combineren met sterke bourbon
Als salami zien we Ellen Salami samengesteld met struisvogel. Zwarte peper en knoflook met een speelse kick van mosterd geven de Ellen salami een zeer toegankelijke en goed afgeronde smaak. Een vleugje cognac en sjalotten maken de Ellen salami op voortreffelijke wijze af.

Milieuvriendelijk BLAUW WIT ROOD NEDERLAND IN NOOD
Voor de productie van celebrity-vlees is minder dan 1% van de hoeveelheid land nodig die voor de traditionele landbouw nodig is. Momenteel wordt 70% van de landbouwgrond in de wereld (bijna 30% van het gehele aardoppervlak) gebruikt voor het houden van dieren. De huidige vleesproductie is gewoonweg onhoudbaar: tenzij er een radicale verandering komt, zal de prijs van vlees uiteindelijk oncontroleerbaar stijgen. Laboratoriumvlees is de toekomst.

Gezondheid BLAUW WIT ROOD NEDERLAND IN NOOD
Het vlees van Bite Labs wordt niet beïnvloed door de groeihormonen die aan boerderijdieren worden toegediend, noch komen ze in contact met pesticiden of andere chemicaliën die geassocieerd worden met industriële landbouw. De voedingswaarde van onze producten kan streng gecontroleerd worden. Boerderijen zijn vuil, en dieren vatbaar voor infecties; Bite Labs is een schone ruimte waar we veiligere, gezondere producten kunnen kweken.

Beroemdheid
Het begint allemaal met uw favoriete beroemdheden, en een snelle biopsie om weefselmonsters te verkrijgen.
Kweek
Door spierstamcellen te isoleren, kweken we vlees van beroemdheden in onze eigen bioreactoren.
Vlees
In de traditie van de Italiaanse vleeswaren, drogen, rijpen en kruiden wij ons product tot fijne vleeswaren.

Bitelabs.org is een relatief weinig bezochte website, volgens Alexa, die het een slechte rang gaf. Bovendien moet Bite Labs nog groeien in hun social media bereik, want dat is op dit moment relatief laag: 3,5K Twitter mentions, 1,1K Google+ votes en 36 LinkedIn shares. Er is nog steeds een gebrek aan gegevens over de veiligheid en reputatie van dit domein, dus je moet heel voorzichtig zijn wanneer je er rondkijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s