Maskers, klonen & holograms

Hoe ze klonen maken. Hitlers klonen. 1938 begonnen ze klonen te maken…
Deepfakes lijken misschien een plaag op internet, maar zogenaamde “hyperrealistische” maskers hebben mensen in het echte leven voor de gek gehouden en zijn zelfs gebruikt bij misdaden
Ontmoet Jonna Mendez, de voormalige CIA Chef van Vermomming (een echte baan!). Tijdens haar ambtstermijn hield Mendez toezicht op de apparatuur die spionnen gebruikten om hun identiteit te verhullen, waaronder een vijf-seconden-masker, dat was geïnspireerd door Hollywood. De technologie, ontwikkeld over een periode van 10 jaar, maakte gezichtsbeweging mogelijk en, in tegenstelling tot zijn filmische tegenhangers, die uren in de make-up stoel nodig hadden, kon het in een oogwenk op- en afgezet worden. Luister naar Mendez die de ins en outs van dit unieke stukje spionagetechnologie uitlegt.

voor degenen die dit niet geloven: Dubbelganger, of totaal iemand anders kunnen zijn. CIA gebruikt dit al jaren. Hollywood is daar heel goed in. Niet van echt te onderscheiden. Kijk naar de film van Eddy Murphy Norbit

Kijk hoe ik Siliconen Maskers van Beroemde mensen maak!
Het proces om zulke levensechte maskers te maken, bestaat uit digitaal beeldhouwen (ik gebruik software genaamd Zbrush), 3d printen van “tegenoverliggende” mallen, vacuüm ontgassen en gieten van de Silicone, verven, haarwerk (hairpunching) en als laatste het maken van de ogen!
Het is een lang proces, maar de resultaten zijn, zoals je ziet, best goed!
hologram used on 9/11 (cgi)
Still thinking it’s just actors and masks..?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s