Willem Alexander van Amsberg

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg (Utrecht, 27 april 1967) is sinds 30 april 2013 Koning der Nederlanden. Hij is het oudste kind uit het huwelijk van Beatrix, prinses der Nederlanden, en Claus, prins der Nederlanden, jonkheer van Amsberg.

28-mrt-2013 Volgens deze video heeft Willem Alexander goeie connecties met Olgacom.
KAN HIJ ER DAN ASJEBLIEFT VOOR ZORGEN DAT HET OPHOUD.
Hier betaal ik geen belasting voor, hierdoor betaal ik torenhoge ziektekosten. Alex heeft de macht om zowel de lucht als het water weer 100% schoon te krijgen, maar wat gaat hij DOEN…
“Oorlog werkt generaties lang door. Nu, 75 jaar na onze bevrijding, zit de oorlog nog steeds in ons. Het minste wat we kunnen doen is; niet wegkijken, niet goedpraten, niet uitwissen, niet apart zetten. Niet normaal maken wat niet normaal is. En, onze vrije democratische rechtstaat koesteren en verdedigen, want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin.”
Beëdiging en inhuldiging van de Koning tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk. Toespraak en eedaflegging door Koning Willem-Alexander. Toespraak door de voorzitter van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, mr. G.J. de Graaf. Afleggen Inhuldigingsverklaring door de voorzitter. Hoofdelijk afleggen van eed of belofte door de leden van de Staten-Generaal en gedelegeerden van de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten

“Ik zweer aan de volkeren van het koninkrijk, dat ik het statuut voor het koninkrijk en de grondwet steeds zal onderhouden en handhaven.
Ik zweer dat ik de onafhankelijkheid en het grondgebied van het koninkrijk met al Mijn vermogen zal verdedigen en bewaren; dat ik de vrijheid en de rechten van van alle Nederlanders en alle ingezetene zal beschermen en tot instandhouding en bevordering van de welvaart alle middelen zal aanwenden, welke wetten te Mijner beschikking stellen, zoals een goed en getrouw koning schuldig is te doen.
🤞🏻 Zoo waarlijk helpe Mij God almachtig!”

Corona fake news, hahaha….
12-dec-2021 Prinses Amalia vierde haar verjaardag met te veel gasten
19-jul-2021 Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie
18-jul-2021 Koninklijke familie gaat er even tussenuit: 6 weken in Griekenland terwijl er een watersnoodramp is
21-aug-2020 Op vakantie: koning Willem-Alexander ondertekent in Griekenland een boodschap aan de Tweede Kamer
Willem-Alexander heeft vrijdag vanuit Griekenland een Koninklijke Boodschap aan de Tweede Kamer bekrachtigd.
Dat blijkt uit de website van de Tweede Kamer waarop de door Willem-Alexander digitaal ondertekende boodschap over de ‘Tijdelijke wet notificatieapplicatie Covid-19’ werd gepubliceerd.
De koning plaatste zijn handtekening in zijn vakantiehuis in Ermionida, zo blijkt uit de datering van de Koninklijke Boodschap omtrent de ‘tijdelijke bepalingen in verband met de inzet van een notificatie­applicatie bij de bestrijding van covid-19 en waarborgen ter voorkoming van misbruik daarvan’.
Een maand geleden, op 13 juli, had Willem-Alexander over de maat­regelen ter bestrijding van de epidemie ook al gecommuniceerd met de Kamer, eveneens vanuit Griekenland.
De koning en de Rijksvoorlichtingsdienst vertellen nooit waar hij de vakantie doorbrengt, maar publicaties in de Staatscourant en bij de Kamer onthullen af en toe toch zijn verblijfplaats, zoals dat vroeger ook het geval was tijdens buitenlandse vakanties van koningin Beatrix.

De in 2004 overleden Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld had meer buitenechtelijke kinderen dan tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
De onderzoekers berekenden dat ongeveer 1,3% van de Nederlandse bevolking Bernhardiaans bloed heeft, dat komt neer op meer dan 200.000 mensen. Toch zijn er maar drie van deze buitenechtelijke kinderen bekend:
Erica Terpstra (1943)
Alicia von Bielefeld (1954),
Alexia Grinda-Lejeune (1967)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s