Rand Paul

Randal Howard Paul is een Amerikaans arts en politicus die sinds 2011 de rol vervult van jongste Amerikaanse senator van Kentucky. Hij is een zoon van Ron Paul, voormalig drievoudig presidentskandidaat en 12 jaar vertegenwoordiger van de VS in Texas. Paul is Republikein en beschrijft zichzelf als een constitutioneel conservatief en aanhanger van de Tea Party-beweging.

Rand Paul got kicked off YouTube for this video. 🙌🏼
SEN. RAND PAUL CONFRONTEERT BIDENS KEUZE VOOR HET MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID EN HAAR PLANNEN VOOR GESLACHTSVERMINKING BIJ KINDEREN
24-mei-2021 Verdacht pakketje met wit poeder verstuurd naar huis van Sen. Rand Paul
Een dreigbrief en ongeïdentificeerd wit poeder zijn naar het huis van senator Rand Paul in Kentucky gestuurd, aldus berichten. De FBI en de politie van Capitol Hill onderzoeken of de stof gevaarlijk was, meldde Politico op maandag. De envelop was versierd met een afbeelding van een gekneusde en verbonden Paul met een pistool tegen zijn hoofd, aldus Fox News. “Ik maak af wat je buurman is begonnen, jij klootzak…” stond er op de envelop.
“Ik neem deze bedreigingen zeer serieus,” schreef Paul (R-Ky.) op Twitter. “Als herhaaldelijk doelwit van geweld is het verwerpelijk dat Twitter beroemdheden van de C-lijst toestaat om geweld tegen mij en mijn familie aan te moedigen.”
Paul verwees naar Richard Marx, een zanger die zondag in twee tweets uithaalde naar de senator, waarvan er één Paul en senator Ted Cruz “raging a-holes” noemde.
“Ik zal het nogmaals zeggen: Als ik ooit de buurman van Rand Paul ontmoet, ga ik hem omhelzen en zoveel drankjes voor hem kopen als hij kan consumeren,” zei Marx in een andere tweet. Rene BoucherRand Paul’s buurman Rene Boucher tackelde de senator buiten zijn huis in 2017.Warren County Detention Center
Paul’s buurman Rene Boucher tackelde de senator buiten zijn huis in 2017. Paul liep verwondingen op waaronder gebroken ribben.
Marx spotte met verschillende commenters die zijn tweet over de buurman in verband brachten met het verdachte pakketje.
Gain of Function research = functieversterkend onderzoek

BREAKING: Campaign Legal Center dient klacht in tegen Sen. Rand Paul wegens het niet naleven van de STOCK Act
12-aug-2021 Hoe een onafhankelijke ethische commissie in de Senaat de corruptie zou helpen verminderen en de verantwoording in onze democratie zou doen toenemen. We hebben meer toezicht nodig op de handel in aandelen van het Congres
Volgens de STOCK-wet (Stop Trading on Congressional Knowledge) moeten leden van het Congres een aandelenhandel binnen 45 dagen na de handel bekendmaken, zonder uitzonderingen.
Washington D.C. – Vandaag heeft het Campaign Legal Center (CLC) een klacht ingediend bij de ethische commissie van de Senaat tegen Senator Rand Paul (R-KY) wegens het niet naleven van de STOCK-wet (Stop Trading on Congressional Knowledge).
In een dossier dat meer dan een jaar te laat kwam, onthulde Sen. Paul dat zijn vrouw in februari 2020 tussen de $1.000 en $15.000 aan aandelen had gekocht in Gilead Sciences, de maker van het antivirale geneesmiddel remdesivir.
Remdesivir zou later het eerste geneesmiddel worden dat werd goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19.
“De STOCK Act is in het leven geroepen om kiezers real-time transparantie te geven over de financiële bezittingen en belangen van hun gekozen functionarissen en zo een licht te werpen op mogelijke belangenconflicten”, zegt Kedric Payne, algemeen adviseur en senior directeur ethiek bij Campaign Legal Center. “Deze registratie, die meer dan een jaar te laat komt en waarin het financiële belang wordt gedetailleerd dat een senator had in een bedrijf dat een antiviraal geneesmiddel produceert tegen het begin van een wereldwijde pandemie, is een duidelijk voorbeeld van waarom meer STOCK Act handhaving nodig is.”
Volgens de documenten vonden deze transacties ongeveer op hetzelfde moment plaats als de transacties die Pauls collega-senatoren Richard Burr (R-NC) en Kelly Loeffler (R-GA) op veel kritiek stuitten. In het kielzog van deze kritiek kondigde Burr aan dat hij zich in 2022 niet herkiesbaar zou stellen, en Loeffler slaagde er vervolgens niet in te worden herkozen.
Volgens een woordvoerder was de openbaarmaking bijna anderhalf jaar te laat omdat de oorspronkelijke indiening niet goed was doorgestuurd. Alle leden van het Congres en hun personeel krijgen een verplichte STOCK Act-training – een onjuiste indiening is geen uitzondering onder de wet.
Sen Paul is niet uniek in dit opzicht, en zijn acties volgen een verontrustende, bipartisan trend. Recente voorbeelden van andere leden van het Congres die hebben nagelaten aandelenhandel bekend te maken zijn Sen. Tommy Tuberville (R-AL), Rep. Pat Fallon (R-TX), Rep. Blake Moore (R-UT) en Rep. Tom Malinowski (D-NJ), tegen wie CLC in 2021 allemaal klachten heeft ingediend bij de ethiekbureaus van het Congres.
Als volksvertegenwoordigers niet ter verantwoording worden geroepen voor het niet tijdig en correct openbaar maken van hun aandelenhandel, kan deze trend zich voortzetten en zelfs verergeren, waarbij leden openbaarmaking uitstellen en als gevolg daarvan slechts een symbolische vergoeding hoeven te betalen. Een dergelijk gebrek aan verantwoordingsplicht stelt leden in staat de STOCK Act in wezen te omzeilen.
Wanneer verkozen ambtenaren hun eigen financiële eigenbelang vooropstellen, schaden ze niet alleen hun eigen verantwoordelijkheid, maar verminderen ze ook het publieke vertrouwen in de overheid. Als leden van het Congres wetten maken die een directe invloed hebben op het leven van alle Amerikanen, moet het publiek erop kunnen vertrouwen dat de vertegenwoordigers handelen in het belang van het publiek.

Senator Rand Paul zei dat hij van plan is een brief te sturen naar het ministerie van Justitie over een strafrechtelijke aanklacht gericht tegen Dr. Anthony Fauci.

Rand Paul onthult in late financiële onthulling dat zijn vrouw aandelen kocht in bedrijf achter remdesivir in februari 2020
Washington (CNN) Republikein Sen. Rand Paul van Kentucky onthulde woensdag dat zijn vrouw in februari 2020 tot 15.000 dollar aan aandelen heeft gekocht in Gilead Sciences, de maker van het antivirale geneesmiddel remdesivir.
Remdesivir werd later het eerste geneesmiddel dat werd goedgekeurd voor de behandeling van Covid-19. Uit Paul’s dossier bij de Senaat blijkt dat er tussen de $1.000 en $15.000 aan Gilead-aandelen is gekocht.
De STOCK Act – die in 2012 werd aangenomen om handel met voorkennis door het Congres te verbieden, of het gebruik van niet-openbare informatie voor iemands financieel voordeel – vereist dat handel binnen 45 dagen wordt gemeld. Pauls melding kwam 16 maanden te laat.
De financiële openbaarmaking was meer dan een jaar te laat omdat de oorspronkelijke indiening niet goed was doorgegeven, volgens Paul woordvoerder Kelsey Cooper, die ook opmerkte dat Paul’s vrouw, Kelley, geld verloor op de investering.
“Vorig jaar heeft Dr. Paul het rapportageformulier ingevuld voor een investering die zijn vrouw heeft gedaan met haar eigen verdiensten, een investering waar ze geld op heeft verloren. Dit werd gedaan in de juiste rapportage tijdvenster,” zei Cooper in een verklaring.
“Tijdens de voorbereidingen voor het indienen van zijn jaarlijkse financiële informatie voor vorig jaar, ontdekte hij dat het formulier niet was verzonden en waarschuwde hij onmiddellijk het indieningskantoor en vroeg om hun begeleiding. In overeenstemming met die richtsnoeren heeft hij beide verslagen vandaag ingediend.”
Het nieuws van de vertraagde financiële openbaarmaking leidde woensdag tot snelle reacties van deskundigen op het gebied van overheidsethiek en voorstanders.
“De senator zou een verklaring moeten hebben voor de handel en, nog belangrijker, waarom het hem bijna anderhalf jaar kostte om het van zijn vrouw te ontdekken,” vertelde James Cox, een professor in de rechten aan de Duke University, aan The Washington Post, die de openbaarmaking voor het eerst meldde.
“Het feit dat hij het niet bekendmaakte, en dat het onderzoek naar andere senatoren voor mogelijke handel met voorkennis in verband met Covid hem er niet toe aanzette het bekend te maken, is zeer verontrustend,” zei Walter Shaub, een senior ethics fellow bij het Project on Government Oversight, donderdag in CNN’s “New Day”, eraan toevoegend dat het niet zou uitmaken of Paul’s vrouw geld verdiende of verloor aan de handel om het aanvaardbaar te maken.
De pandemie van het coronavirus bracht de aandelenhandel van het Congres in een scherp daglicht toen een aantal wetgevers onder vuur kwam te liggen omdat ze aandelen uit hun portefeuilles hadden gehaald, vooruitlopend op de massale daling van de aandelenmarkt die kwam op de hielen van de verergerende pandemie.
Het ministerie van Justitie onderzocht verschillende leden van het Congres op handel met voorkennis, maar heeft die onderzoeken inmiddels gesloten.
Paul, die de eerste Amerikaanse senator was die positief testte op Covid-19, heeft herhaaldelijk kritiek geuit op de richtlijnen voor de volksgezondheid en heeft Dr. Anthony Fauci, ’s lands belangrijkste deskundige op het gebied van infectieziekten, bij verschillende gelegenheden publiekelijk uitgedaagd.
Eerder deze week werd Paul voor zeven dagen geschorst van YouTube voor een video waarin hij beweerde dat maskers ineffectief zijn in de strijd tegen Covid-19, volgens een woordvoerder van het bedrijf.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s