De Moestuin

Goedemorgen allemaal

Als je een moestuin begint, zul je zien als je gaat spitten in je tuin dat je veel wormen en andere beestjes tegen komt. Dat is erg gunstig voor de grond. Kom je ze echt niet tegen, dan moet de grond echt gaan bemesten. De natuurlijke bemester is het beste, zoals compost, gedroogde koemest, maar ook de verse koemest en paardemest. Er is ook een chemische bemester maar daar raakt de grond van uitgeput. Dat heet dan ook Kunst mest. Als je begint koop je wat verschillende zaden waar je mee wilt beginnen. Wil je peultjes en doperwten, dan moet je een rek timmeren met gaas om ze te laten klimmen. Zo kun je de de dopererwtjes en peultjes goed plukken. En het rek geeft stevigheid aan de planten. Wortelen kun je zaaien. Er zijn zomerwortels, maar ook winterwortels. Ook bieten zijn er in verschillende soorten. Ronde langwerpige, gekleurde. Boontjes kun je beter ook voor trekken. Thuis in bakken. Bij boontjes heb je stokbonen en stambonen. Stambonen groeien laag bij de grond. Dat zijn sperziebonen. Als je stokbonen kiest. Moet je grote bamboestokken kopen om ze daar tegenop te laten groeien. Er zijn veel soorten stokbonen, snijbonen groeien ook bij een stok, zo zijn er tal van stokbonen zoals, witte boontjes, paarse, spekbonen. Gewoon uitproberen. De wortels en rode bieten kun je rechtstreeks in de grond zaaien. Rode bietenplantjes moet je later uit elkaar uitelkaar zetten om ze ruimte te geven om te groeien. Nu zou je al kunnen beginnen maar het is overal erg nat nog helaas. Aardse medicijnen. En Aardse medicijnen chat.https://t.me/fr0201.https://t.me/aardse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s