Reizen met Diplomatiek PasPoort Nederlands

Een diplomatiek paspoort is een paspoort dat in de eerste plaats bedoeld is voor personeel van diplomatieke missies in het buitenland, dat diplomatieke onschendbaarheid geniet op grond van het Verdrag van Wenen.

Status en bescherming

Een diplomatiek paspoort geeft niet automatisch diplomatieke immuniteit of onschendbaarheid. Voor immuniteit van persoon, bagage of residentie is accreditatie bij een land noodzakelijk. Het bezit wordt wel ervaren als een bescherming tegen willekeur door bijvoorbeeld douaniers en politie. Men zal een drager van een diplomatiek paspoort niet snel de toegang tot een land ontzeggen.
Wie op een diplomatiek paspoort reist zal er op kunnen rekenen dat zijn aanhouding aan het plaatselijke ministerie van Buitenlandse Zaken van dat land zal worden gemeld. Dat zal contact opnemen met de betreffende ambassade.

Nederland

De Nederlandse Ministers van Staat en leden van het Nederlands parlement kunnen reizen op een diplomatiek paspoort. Tot 2009 mochten ook Nederlandse oud-bewindslieden van Buitenlandse Zaken, oud-premiers en oud-ambassadeurs levenslang op diplomatieke paspoorten rekenen. Dat privilege is inmiddels ingetrokken.

Diplomatiek visum

Het Consulair Dienstencentrum (CDC) bemiddelt bij de aanvragen van visa voor alle internationale reizen naar visumplichtige landen voor de gehele Rijksoverheid, het Koninklijk Huis en de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hierbij geldt dat het CDC enkel bemiddelt bij diplomatieke, officiële en service visa.

Status en bescherming

Een diplomatiek paspoort geeft niet automatisch diplomatieke immuniteit of onschendbaarheid. Voor immuniteit van persoon, bagage of residentie is accreditatie bij een land noodzakelijk. Het bezit wordt wel ervaren als een bescherming tegen willekeur door bijvoorbeeld douaniers en politie. Men zal een drager van een diplomatiek paspoort niet snel de toegang tot een land ontzeggen.
Wie op een diplomatiek paspoort reist zal er op kunnen rekenen dat zijn aanhouding aan het plaatselijke ministerie van Buitenlandse Zaken van dat land zal worden gemeld. Dat zal contact opnemen met de betreffende ambassade.

Nederland

De Nederlandse Ministers van Staat en leden van het Nederlands parlement kunnen reizen op een diplomatiek paspoort. Tot 2009 mochten ook Nederlandse oud-bewindslieden van Buitenlandse Zaken, oud-premiers en oud-ambassadeurs levenslang op diplomatieke paspoorten rekenen. Dat privilege is inmiddels ingetrokken.

Diplomatiek visum

Het Consulair Dienstencentrum (CDC) bemiddelt bij de aanvragen van visa voor alle internationale reizen naar visumplichtige landen voor de gehele Rijksoverheid, het Koninklijk Huis en de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hierbij geldt dat het CDC enkel bemiddelt bij diplomatieke, officiële en service visa.

Is dit de beste uitleg tekst voor douaniers en luchtvaart medewerkers als je reist met een DPP?

Beste luchthaven medewerker, douanier,
Met mijn Diplomatiek paspoort toon ik aan dat ik mijn geboorte Trust nalatenschap beneficiair aanvaard heb en de DAS status van mijn natuurlijk persoon gecorrigeerd heb naar de Staat van Levende Mens (m/v). Daardoor ben ik autonoom diplomaat en diplomatiek onschendbaar.
Vanuit de positie van Levende Mens (m/v) beroep ik mij op het verdrag van Wenen 1961 inzake diplomatiek verkeer dat zegt dat ik vrij ben om zonder restricties te reizen en te vertoeven binnen iedere staat. Dit zijn alle grondgebieden in Europa en daarbuiten.
En ik beroep mij op de Universele Rechten van de Mens en met name:
Art. 13 UVRM

  1. Eenieder heeft het recht zicht vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke Staat
  2. Eenieder heeft het recht welk land ook, met inbegrip van het zijne te verlaten en naar zijn land terug te keren.
    Art. 20 UVRM
  3. Eenieder heeft het recht op vrijheid van vreedzame vereniging en vergadering.
  4. Niemand mag worden gedwongen om tot een vereniging te behoren.

Het Staatsbedrijf Nederland heeft geen professioneel contract met mij als autonome inwoner van het grondgebied en derhalve kan het Staatsbedrijf Nederland mij niet aan de ‘Covid-19’ bedrijfsmaatregelen, bedrijfskleding voorschriften en het bedrijfscrisis protocol onderwerpen. Ook uw ‘overheid’ heeft geen professioneel contract met mij; veiligheidsvoorschriften van private bedrijfsmanagement die in vermeende publieke dienst opereren, mogen de Levende Mens (m/v) niet dwingen om tot hun bedrijven te behoren door de Levende Mens (m/v) aan bedrijfsmatige veiligheidsvoorschriften te onderwerpen.
Ik heb dus het recht zonder restricties en zonder voorwaarden te reizen en te verblijven op ieder grondgebied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s