Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal

Christianne van der Wal-ZeggelinkMinister voor Natuur en Stikstof per 10-jan-2022
Geboren op 13 november 1973 in Oldenzaal, getrouwd, 4 kinderen. Partij: VVD.
1993 Havo Jac P. Thijsse College, Castricum (dan was ze 19 jaar?)
1993-1997 Facility management, Hogeschool Holland Diemen
2002 Didactische graad HBO lesbevoegdheid
𝐃𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫 𝐞𝐧 𝐒𝐭𝐢𝐤𝐬𝐭𝐨𝐟 𝐢𝐬 𝐞𝐞𝐧 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐳𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐟𝐞𝐮𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐞 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐤𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭-𝐑𝐮𝐭𝐭𝐞 𝐈𝐕 𝐢𝐬 𝐠𝐞𝐜𝐫𝐞𝐞̈𝐞𝐫𝐝.

Taken:
-Natuur en biodiversiteit
-Integrale aanpak Stikstof
-Nationaal Programma Landelijk Gebied
-Transitiefonds tbv stikstof en natuur
-Staatsbosbeheer
-Bureau beheer landbouwgronden

Volgens minister voor Natuur & Stikstof Christianne Van de Wal is het onvermijdelijk om in sommige gebieden boeren met dwang te onteigenen, om zo de gestelde stikstofdoelen te kunnen behalen.
11-jun-2022 Go farmers 🚜 👊
Even liep de spanningen hoog op tussen minister Vd Wal en de boeren.
Enkele tientallen protesterende boeren hebben minister Christianne van der Wal van stikstofbeleid thuis opgezocht. Van der Wal praatte kort met de boeren, maar ging weer naar binnen toen ze de sfeer te bedreigend vond worden. “Mijn kinderen zitten binnen te trillen.”
10-jun-2022 presenteert #MinisterNenS Christianne van der Wal de nieuwe stikstofplannen. #marcelcrok legde bij blckbx today uit waarom de ‘stikstofcrisis’ een ‘prachtig voorbeeld van een gecreëerde crisis’ is.KDW = kritische depostitie waarde
26-apr-2022 Onze nieuwe minister van natuur en stikstof blijkt prima in de oude bestuurscultuur te passen. Ze liegt en heeft “geen idee” waar het nou allemaal om gaat.
07-apr-2022 Christianne van der Wal-Zeggelink, minister voor Natuur en Stikstof geeft in het debat landbouw, natuur en voedselkwaliteit uitleg over het opstapelen van stikstof. De opmerkingen schieten bij kamerlid Edgar Mulder (PVV) in het verkeerde keelgat, waarna hij vervolgens zijn woede uit op zijn microfoon.

Sperzieboontjes uit MAROKKO🤨
Haricots verts uit ETHIOPIË🤔
Peultjes uit ZIMBABWE🤷‍♀️
HALLOOOOO JUMBO!! Gaat lekker zo met dat stikstofbeleid!Dat wordt niet bepaald met roeibootjes hierheen gebracht! Maar het zijn ONZE BOEREN DIE VOOR DE UITSTOOT ZORGEN!!😡

05-apr-2022 Tata Steel en Schiphol grootste uitstoters van stikstofoxiden
volgt u het nog, het waren toch de boeren???
Tata Steel is de grootste uitstoter van stikstofoxiden in Nederland. Vliegveld Schiphol staat op twee. De eerste stootte in 2019 ruim 6 miljoen kilo uit tijdens het proces van staalproductie. Duizenden vluchten van en naar onze internationale airport zorgden voor 3,6 miljoen kilo aan stikstofoxiden. In 2017 stond ze een vleigveld te promoten en nu komt ze Nederland vertellen dat de boeren moeten vertrekken
12-mrt-2022 Geduld raakt op
Het kabinet wil zoveel mogelijk boeren stimuleren om vrijwillig mee te werken aan de vermindering van stikstofuitstoot. Maar inmiddels klinken ook zwaardere bewoordingen, zoals ‘onteigening’ en ‘niet ontkomen’ aan gedwongen verkoop.
De nieuwe VVD-bewindsvrouw slaat een hardere toon aan. De minister voor Natuur en Stikstof verwacht dat in meerdere gevallen niet te ontkomen is aan verplichte uitkoop van boeren. ,,Het is een laatste redmiddel, maar het is tegelijkertijd een realisme dat we het niet altijd kunnen vermijden. Ik kan het echt niet uitsluiten”, erkent ze.
De liberale politica wil in 2022 en 2023 werken met een beloningssysteem. Hoe sneller je besluit te stoppen, hoe hoger de vergoeding. Na die periode wordt het minder vriendelijk. ,,Het eerlijke verhaal is wel, dat je niet aan onteigening ontkomt, áls de vrijwilligheid er dan niet is.”
09-mrt-2022 Stikstofminister Christianne van der Wal reserveert 25 miljard euro voor de uitkoop van boeren, omdat stikstof uit hun mest natuurgebieden zou schaden. Maar volgens chemicus Jaap Hanekamp en statisticus Matt Briggs is het beleid gebaseerd op wetenschappelijk drijfzand.
02-jan-2022 BoerBurgerBeweging-lid haalt plannen nieuwe VVD-stikstofminister onderuit: ‘Totaal onrealistisch. Ze heeft geen vakkennis’.
Voormalig CDA-Kamerlid en huidig lid van de BoerBurgerBeweging Maurits von Martels verwacht weinig van de nieuwe VVD-stikstofminister. De huidige partijvoorzitter Christianne van der Wal gaat het nieuwe kabinet in als stikstofminister. Haar plannen voor de stikstofreductie worden met veel hoon ontvangen vanuit de agrarische sector. Von Martels ziet de plannen als “totaal onrealistisch”.
De twee (voormalig) boerenpartijen in het nieuwe kabinet durven de vingers niet te branden aan het stikstofdossier en dus mag de VVD deze post claimen.

Eén gedachte over “Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s