Rob Jetten

Rob Arnoldus Adrianus Jetten is een Nederlands politicus namens D66. In 2022 werd hij minister voor Klimaat en Energie. Hij was lid van de Tweede Kamer tussen 2017 en 2022. Van 9 oktober 2018 tot 18 maart 2021 was hij er fractievoorzitter

𝐑𝐎𝐁 𝐉𝐄𝐓𝐓𝐄𝐍 (𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐊𝐥𝐢𝐦𝐚𝐚𝐭 𝐞𝐧 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞) 𝐖𝐄𝐄𝐓 𝐇𝐄𝐓 𝐕𝐄𝐑𝐒𝐂𝐇𝐈𝐋 𝐍𝐈𝐄𝐓 𝐓𝐔𝐒𝐒𝐄𝐍 𝐒𝐓𝐈𝐊𝐒𝐓𝐎𝐅 𝐄𝐍 𝐂𝐎𝟐

HOE O HOE heeft het toch ooit zover kunnen komen dat een partij als D66 überhaupt in de regering plaats mocht nemen? De bevolking moet toch wel ziende blind en horende doof zijn…

Inmiddels weten we dat de hoofdonderhandelaar van de partij die de formatie gewonnen heeft, Rob Jetten van D66, het verschil tussen stikstof en CO2 niet wist. Dat verklaart een hoop. “De Kamer doet er goed aan het stikstoffonds kleiner te maken. Niet terug naar nul, maar de komma drie plaatsen naar links. Wees royaal: 25 miljoen.”
Dit schreef Plasterk in zijn jongste column over de exorbitante uitgave van 25 MILJARD(!) aan het nepprobleem stikstof.

Het gaat immers over nepnatuur, gemankeerde modellen, ontbreken van correcte depositiemeting en bepaling van de oorsprong van die depositie. Lukraak en op model-gestuurde vermoedens gebaseerd veehouders wegpesten vanuit dit uitkoopfonds heet ONBEHOORLIJK BESTUUR.
Het vindt vanzelfsprekend zijn oorsprong in de tirannie van de milieubeweging. Die milieutirannie begint onze hele maatschappij te schaden, te verzieken.
Het geloof in computermodellen voor o.a. stikstof, en zéker die voor CO2 bij het andere nepprobleem klimaat, zijn het best te vergelijken met heksenvervolging en werpbotjes van tovenaars uit tijden van ver voor de Verlichting. Vooruit, tarotkaarten in deze tijd mag ook. Vandaar het (nep)eredoctoraat van Timmermans.
Alles bij elkaar bezien kun je je afvragen of onze bewindslieden in staat zijn de consequenties van hun beleid te overzien. Gezien het kennisniveau van Jetten, ben ik niet optimistisch.

Vraag en aanbod, dat is al te moeilijk. Juist Jetten lijkt zijn zinnen te zetten op zo spoedig mogelijke sluiten van alle fossiel en kerngestookte centrales. Die leveren weliswaar een kleine 20% van Neêrlands energie in de vorm van elektriciteit, maar toch….

Beseft Jetten wel wat er dan gebeurt met alleen al dit voornemen? Ik denk het niet, gehinderd door zijn onkunde gekoppeld aan zijn fanatisme. Elk weldenkend mens intussen begrijpt dat alleen aanbodgestuurde wind en zon nooit kunnen voldoen aan de momentane vraag.

Ik sluit af met de gevleugelde woorden die Premier Mark Rutte ooit eens zei: “Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie.”

Rob Jetten (D66/Trilateral Commission) is uitvoerder van de SDG 2030 Agenda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s