Amnesty international

Amnesty International is een vereniging die de naleving van de mensenrechten beoogt zoals die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. Amnesty International zet zich sinds 1961 in voor de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens… Algemeen-secretaris:Kumi Naidoo Oprichter:Peter Benenson

06-jul-2022 politie schiet op wegrijdende tractor, Jouke 16 is opgepakt ??? Plolitie ???

Amnesty International heeft gezegd dat het geen gehoor zal geven aan een instructie van de ethische waakhond van de staat om een donatie van miljardair George Soros terug te geven ter financiering van zijn campagne om het Ierse abortusverbod ongedaan te maken.
De Standards in Public Office Commission (SIPO) heeft Amnesty International opgedragen een donatie van 137.000 euro van de door Soros gefinancierde Open Society Foundation terug te geven.
De algemeen directeur van Amnesty, Colm O’Gorman, weigerde te gehoorzamen en vertelde The Irish Times: “Er wordt ons gevraagd een wet na te leven die de mensenrechten schendt en dat kunnen we niet doen.”
De organisatie heeft het geld gekregen voor haar My Body My Rights-campagne, waarin wordt gepleit voor de intrekking van het Achtste Amendement en de invoering van wetten die abortus in Ierland mogelijk maken.
Lobbywaakhond bekritiseert omvang van hervormingen
Bescherming van de democratie: Wet op politieke financiering moet nog strenger worden
Irish Times over de schikking met Sipo en Amnesty International: Gebreken in de wetgeving blootgelegd
Volgens het SIPO was de donatie echter in strijd met de Ierse wetgeving inzake campagnefinanciering, die buitenlandse donoren verbiedt donaties te doen aan groepen die betrokken zijn bij verkiezingen of referenda in Ierland.
Gisteravond weigerde een woordvoerder van de commissie commentaar te geven op de Amnesty-zaak, maar zei dat de rol van het SIPO erin bestond de wetgeving te handhaven. Volgens de wetgeving kan een straf van maximaal drie jaar worden opgelegd.
Gevaarlijk precedent
Amnesty zegt nu juridisch advies in te winnen over haar opties en zegt dat de Soros-subsidie goed is voor bijna 2,5 procent van haar totale jaarlijkse inkomsten, maar dat het terugsturen van de subsidie “een gevaarlijk precedent” zou scheppen.
Amnesty en andere maatschappelijke organisaties hebben al eerder hun bezorgdheid geuit over de strenge wetten op de campagnefinanciering, die een ruime definitie hanteren van politieke activiteiten die niet door buitenlandse donaties mogen worden gefinancierd.
De heer O’Gorman wees erop dat Irish Aid, de ontwikkelingshulp van de regering, regelmatig campagnes financiert die worden geleid door maatschappelijke organisaties in vele landen over de hele wereld.
De kieswet is in strijd met Ierlands verplichtingen op grond van de internationale mensenrechtenwetgeving en vormt een schending van het recht op vrijheid van vereniging en meningsuiting, aldus Amnesty.
De regels van de kieswet hebben “ernstige gevolgen” voor een groeiend aantal andere organisaties en kunnen een ernstig remmend effect hebben op het maatschappelijk middenveld in Ierland, aldus Amnesty.

De Nederlandse afdeling van Amnesty International is een petitie gestart tegen de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Deze overheidsdienst bespioneerde kritische burgers die een andere mening hadden dan de regering ten aanzien van het coronabeleid.
Hoe zit het met de vrijheid van de klokkenluiders, die opgesloten zitten ?

Amnesty International en de Postcode Loterij: werken samen voor mensenrechten

Door de activiteiten van Amnesty komen slachtoffers van schendingen van mensenrechten weer vrij en worden daders opgepakt en berecht. Gesteund door miljoenen mensen in meer dan 150 landen werkt Amnesty toe naar een wereld waarin vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen zijn gewaarborgd.
Sinds de start van de samenwerking in 1996 heeft Amnesty met hulp van de loterij 94,3 miljoen euro mogen ontvangen om mensenrechten te beschermen.

Sportgigant Astralis sluit zich zondag aan bij een aantal bekende Deense onlinepersoonlijkheden en Amnesty om geld in te zamelen voor inspanningen om oorlogsmisdaden in Oekraïne te documenteren.
Het programma omvat acht uur lang geldinzamelingsstreams met informatie, achtergronden en antwoorden op vragen – terwijl de deelnemers aan het evenement plezier maken, gokken en meedingen naar een groot aantal prijzen en verrassingen. Het vindt plaats van 12 tot 20 uur bij Astralis Nexus in Tivoli, Kopenhagen en zal worden gestreamd op Astralis’ Twitch-kanaal, twitch.tv/astralisgg.
Een vertegenwoordiger van Amnesty zal tijdens het evenement aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over Amnesty’s werk met Oekraïne.
“Het is belangrijk om nu te helpen, maar het is even belangrijk dat we eventuele oorlogsmisdadigers zo snel mogelijk voor het gerecht kunnen brengen. Daarom steunen wij het werk van Amnesty in Oekraïne”, aldus Astralis, dat ook samenwerkt met Amnesty om een veilige gamecultuur te creëren met minder online haat en grof gedrag.
Via hun contacten in de Deense gaminggemeenschap heeft Astralis een heleboel spannende streamers en gamers uitgenodigd om je de hele dag te vermaken. Hier ziet u een lijst van enkele van hen als deelnemers:
BLAMEF, FARLIG, KOBBE, SOENDERGAARD, SOFIE AMALIEE, ALBINA, COACHDP, VIGGO, VNG, TONSE, TRICKEDMINISTERN, THOMAS BENSE, NATAHRIE, MUNNI MOUSE, OLIVERLY en Celebrities van Pixel.tv.
Tijdens de hele stream zal Astralis donaties aanvaarden via SMS en MobilePay.

24-okt-2020 De ‘inclusieve’ gulheid van Sigrid Kaag kent geen grenzen
Minister Sigrid Kaag staat op het punt bijna een miljard euro belastinggeld te verstrekken aan bevriende organisaties. Komende week verdedigt de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking haar begroting voor 2021 in de Tweede Kamer. Hierin is het subsidieprogramma Power of Voices opgenomen.
‘Power of Voices’ sluist de komende vijf jaar maar liefst 825 miljoen euro naar allerlei NGO’s waarvan de doelstellingen de minister bevallen, maar waarvoor verder nauwelijks rechtvaardiging is. Naast het programma ‘Power of Voices’ verdeelt het ministerie nog vele miljoenen aan subsidies aan (deels dezelfde) activistische groeperingen, zoals Milieudefensie, COC, Amnesty International etc. Ook krijgen tal van aan de VN en de EU gelieerde organisaties als de WHO, Unicef, UNWRA etc. jaarlijks tientallen miljoenen euro’s.
15-aug-2016 Soros kiest voor organisaties die actief zijn op het gebied van mensenrechten en anti-discriminatie. Zo ontving Amnesty International Netherlands ruim 250.000 dollar en kreeg het Meldpunt Discriminatie bijna 50.000 dollar toegekend. Ook de Anne Frank Stichting en verschillende moslimorganisaties in Amsterdam en Rotterdam ontvingen geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s