Paus audiëntie zaal

De Audiëntiezaal Paulus VI, ook bekend als de Pauselijke Audiëntiezaal, is een naar paus Paulus VI genoemd gebouw in Rome met een capaciteit van 6.300 zitplaatsen, ontworpen in gewapend beton door de Italiaanse architect Pier Luigi Nervi en voltooid in 1971. Het werd gebouwd op een terrein dat geschonken werd door de Ridders van Columbus
Het ligt gedeeltelijk in Vaticaanstad, maar grotendeels in Italië: het Italiaanse deel van het gebouw wordt behandeld als een extraterritoriaal gebied van de Heilige Stoel en wordt door de paus gebruikt als alternatief voor het Sint-Pietersplein bij het houden van zijn Algemene Audiëntie op woensdagmorgen. Het wordt gedomineerd door een bronzen/koperlegering[3] beeldhouwwerk van 800 kwintal (80 ton) van Pericle Fazzini, getiteld La Resurrezione (Italiaans voor De Opstanding). In het gebouw bevindt zich ook een kleinere vergaderzaal, bekend als Synodale Zaal (Aula del Sinodo). Deze zaal bevindt zich aan de oostkant op een tweede verdieping.

Zonnepanelendak
De Paul VI Audiëntiezaal, vanaf de koepel van de Sint Pieter, met het dak van fotovoltaïsche panelen (2011)
Op 25 mei 2007 werd bekendgemaakt dat het dak van het gebouw bedekt zou worden met 2.400 fotovoltaïsche panelen, die voldoende elektriciteit zouden opwekken om het hele jaar door te voorzien in de behoeften van het gebouw op het gebied van verwarming, koeling en verlichting. Het systeem werd geschonken door SolarWorld, een Duitse fabrikant, en geschat op 1,5 miljoen dollar. Het werd officieel in gebruik genomen op 26 november 2008, en werd bekroond met de Europese Zonneprijs 2008 in de categorie voor “Zonne-architectuur en stedelijke ontwikkeling”.

Er is iets ernstig mis aan het hoofd van de katholieke kerk …
Als ze dit al in het openbaar doen, stel je dan eens voor wat ze privé doen
De pauas en de Rothschilds

Zijn gezicht is hier alles zeggend…

Plaats een reactie