Rijksoverheid / Regering

Rijksoverheid – regering – bewindspersonen

Het kabinet-Rutte IV is op maandag 10 januari 2022 op Paleis Noordeinde beëdigd. Het nieuwe kabinet wordt gevormd door VVD, D66, CDA en ChristenUnie en bestaat uit 20 ministers en 9 staatssecretarissen. 

Het kabinet-Rutte IV richt zich op concrete verbeteringen in het leven van mensen. Het kiest ervoor om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en zet zich, naast het tegengaan van de coronacrisis, onder meer in voor de strijd tegen klimaatverandering, de aanpak van de stikstofcrisis, het bouwen van nieuwe betaalbare woningen, forse investeringen in de veiligheid en het vergroten van de kansengelijkheid in het onderwijs.

Het kabinet heeft ambitieuze plannen met als doel een duurzaam welvarend land voor de huidige en toekomstige generaties. Een land waarin alle inwoners naar vermogen mee kunnen doen. Een samenleving waarin de overheid betrouwbaar, dienstbaar, dichtbij en rechtvaardig moet zijn en mensen in staat stelt samen de schouders eronder te zetten. Met het fundament van bestaanszekerheid voor iedereen en het perspectief van vooruitgang. Dat is waar het kabinet zich de komende periode voor gaat inzetten.

‘Sigrid Kaag is officieel getrouwd, maar het klopt dat in het Kadaster ongehuwd staat bij burgerlijke staat. Dat heeft een administratieve reden. Sigrid is in 1993 in Israël getrouwd. Ze heeft dat destijds ook aangegeven bij de gemeente Den Haag. Bij terugkeer in Nederland in 2017 heeft ze opnieuw aangegeven dat ze getrouwd is. Ze had daarvoor een gelegaliseerde vertaling van een kopie van de Israëlische trouwakte nodig, en kreeg het advies om dit in Israël te regelen. Dat is er nog niet van gekomen.’
Kuipers sinds 2019 niet BIG-geregistreerd. In 2019 is zijn BIG-registratie verlopen, zo bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s