Operation Purple Dragon

Paarse draak

https://media.defense.gov/2015/Aug/20/2001274181/-1/-1/0/150820-F-XXXXX-005.JPG

JTFEX 98-1 was een door het Atlantisch commando van de Verenigde Staten gesponsorde oefening die plaatsvond van 12 januari 1998 tot en met 5 februari 1998. Deze oefening was een Tier III force-on-force oefening waarbij alle diensten betrokken waren. Purple Dragon was een drie weken durende gezamenlijke opleidingsoefening waaraan meer dan 30.000 leden van de landmacht, de marine, de luchtmacht en de mariniers deelnamen. De oefening weerspiegelde de opkomende dreigingen en uitdagingen waarmee de Amerikaanse strijdkrachten over de hele wereld worden geconfronteerd en was ontworpen om een realistische en stressvolle training van hoge kwaliteit te bieden om de Amerikaanse strijdkrachten volledig voor te bereiden op gezamenlijke operaties.

Joint Task Force oefening JTFX Purple Dragon was een van de grootste oefeningen van het jaar 1998. Er werd aan deelgenomen door soldaten van het XVIII Airborne Corps en alle vier de divisies daarvan, samen met elementen van de Navy Air Force en Marine Corps. Deze grootscheepse oefening, die op verschillende plaatsen in het oosten van de Verenigde Staten, in de Atlantische Oceaan en in het Caribisch gebied werd gehouden, bood de unieke gelegenheid om de operaties van alle diensten te integreren in een scenario dat alles omvatte van anti-oproeroperaties tot massavernietigingswapens.

Het hoogtepunt van de oefening was “Operation Big Drop”, die werd uitgevoerd in de avond van 29 januari. Tijdens deze oefening parachuteerden bijna 3.000 parachutisten van de 82 nd Airborne Division in Holland en Sicily Drop Zones (DZ) in Fort Bragg. Op Sicilië DZ, werd de personeelssprong om 2015 (lokale tijd) voorafgegaan door een “heavy drop” om 2000 waarbij tientallen HMMVW’s en ander zwaar materieel/voertuigen vanuit C-141 vliegtuigen (A/C) werden geparachuteerd. In totaal waren er 32 C-130 en 48 C-141 A/C bij de dropping betrokken.

Luchtmacht mobiliteitsvliegtuigen en bemanningen ‘droppen’ bij Joint Task Force Exercise Purple Dragon op 28 januari ter ondersteuning van Operation Big Drop, op Fort Bragg, NC. Meer dan 60 vliegtuigen van het Air Mobility Command, waaronder C-17 Globemaster III’s, C-130 Hercules en C-141 Starlifters, en 75 vliegtuigbemanningen vervoerden troepen en zwaar materieel naar de droppingszones in Fort Bragg. Air Education And Training Command leverde ook een C-17, een C-130 en een C-141 voor de oefening.

Succesvolle planning en uitvoering van militaire tactieken staat of valt met solide communicatie. Eenheden moeten in staat zijn voortdurend in contact te blijven en zich aan te passen aan de steeds veranderende gevechtssituaties. Het 112e Special Operation Signal Battalion (Airborne), was de spil in de communicatie tijdens de Joint Task Force oefening 98-1, ook bekend als Purple Dragon. Zij voorzagen de Joint Special Operations Task Force van communicatie mogelijkheden en service tijdens de onlangs afgesloten oefening.

Het 28th Support Hospital van de 55th Medical Group en het 56th Evacuation Battalion werden ingezet in het oefengebied om medische zorg van niveau III te verlenen en grond/lucht evacuatie voor alle echte verwondingen die het gevolg waren van de luchtlanding- en luchtaanvaloperaties. De 4th Psychological Operations Group speelde in zowel het Puerto Rico als Fort Bragg gedeelte van de oefening.

De Forward Sensor Enclave (FSE) werd voor het eerst ingezet tijdens Joint Task Force oefening 98-1 (Purple Dragon). De FSE werd ingezet op de tussenliggende basis in Myrtle Beach, South Carolina, om operaties op te zetten. Het scenario bestond uit twee delen, waarvan er hier één wordt besproken. Deel I van de JTF 840 (XVIII Airborne Corps) Operations Order, die viel onder fase IIIa van de operatie (Set Conditions), was geconstrueerd als een test om ons vermogen te valideren om “de kloof tussen sensor en schutter te verkleinen en om bijna-realtime sensor-tot-sensor cross-cueing uit te voeren”.

Roving Sands ’00 was een gezamenlijke tactische oefening die bestond uit verschillende interne oefeningen: Purple Dragon ’00, Purple Caduceus ’00, Coherent Joint Fires, en Joint Logistics Over the Shore. Elke oefening was anders omdat ze zich op verschillende aspecten richtten, maar er was een gemeenschappelijk scenario dat ze samenbond. Hieronder vielen medische evacuaties, herbevoorrading van eenheden, lucht- en luchtaanvaloperaties, raketverdediging en gezamenlijke vuren. Purple Dragon ’00 was een Joint Forced Entry operatie tussen het 18e Airborne Corps, geconcentreerd op de 82e Airborne Divisie en de II Marine Expeditionary Force, geconcentreerd op de II Marine Expeditionary Brigade op Camp LeJeune.

Third Battalion, Sixth Marine Regiment diende als de GCE van MAGTF-2 tijdens de Type Commanders Amphibious Training (TCAT). Deze oefening begon op 14 juni 2000 en bestond uit vier dagen inschepingstraining, amfibische planning, commando en controle, en culmineerde in een volledige Regimental Amphibious Landing op Onslow Beach aan boord van Camp Lejeune. De oefening omvatte verschillende eenheden van de U.S. Army’s 82nd Airborne die een “sprong” ter grootte van een bataljon uitvoerden in LZ Falcon. Eenmaal aan land voerde het bataljon een eendaagse offensieve oefening uit, met de codenaam Purple Dragon, in samenwerking met de 82nd Airborne. De oefening eindigde op 19 juni 2000.

Vliegtuigbemanningen van de 315th Airlift Wing, samen met hun collega’s in actieve dienst van Charleston AFB, S.C., vlogen C-17 missies van 18-23 juni, waarbij ze soldaten en uitrusting in Purple Dragon naar de lucht brachten. Purple Dragon, oefent een aanval van het leger en geforceerde invoeging van een strategische brigade van het leger. Alle actieve en reserve C-17 squadrons van Charleston namen deel aan de oefening, waarbij duizenden soldaten en tientallen platforms met zwaar materieel werden gedropt en zware pantsers, waaronder M1A1 tanks en Bradley gevechtsvoertuigen, werden geland. De droppings vonden ’s nachts plaats om eenheden van het leger en het Korps Mariniers de dekking van de duisternis te geven om hun grondtroepen in te zetten. “Dit is het moment waarop ze hun troepen ’s nachts willen inzetten omdat het hen een tactisch voordeel geeft,” zei Lt. Col. John Zazworsky, C-17 missiecommandant op Pope AFB, N.C., en hoofd van de veiligheid voor Charleston’s 437th Airlift Wing. “Onze eerste nacht van droppings zal zijn op Camp Lejeune, N.C., met Marine luchtvaart zoals F/A-18’s en AV-8B’s die aanvallen. In de tweede nacht droppen we meer luchtlandingstroepen op Fort Bragg met een volledige aanvulling van A-10’s, F-16’s en andere aanvalshelikopters die de weg vrijmaken voor de dropping van zwaar materieel, gevolgd door de grondtroepen.”

In juli 2001 verwelkomden mariniers van de 2d Marine Expeditionary Brigade hun nieuwe commandant, Gen. John F. Goodman tijdens een ceremonie voor de Julian C. Smith Hall hier, waar hij het commando over de Brigade overnam van Gen. Robert M. Flanagan. Flanagan was de eerste bevelvoerend generaal van de 2d MEB toen deze werd geactiveerd op 10 november 1999. Hij voerde het bevel over de eerste binnenlandse trainingsoefening van de 2d MEB in juni 2000, samen met de soldaten van de 82nd Airborne Division die naar Camp Lejeune kwamen om deel te nemen aan Purple Dragon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s