Pie Gate

Taartgooien of taarten is een handeling waarbij iets of iemand wordt bekogeld met taart. Het meest voorkomende fenomeen is het gooien ofwel drukken van een taart in iemands gezicht. Hierbij worden meestal slagroomtaarten gebruikt. Taartgooien is een ludieke actie die kan gebruikt worden om hoofdzakelijk twee redenen:
Een daad van amusement, soms om geld voor een goed doel op te halen.
Een politiek actiemiddel als protest tegen politici, ondernemers of anderen.
Politiek activisme is een verzamelbegrip voor buitenparlementaire activiteiten die als doel hebben politieke en/of maatschappelijke verandering te brengen. Activisten worden in Vlaanderen soms ook militanten genoemd. In Nederland wordt het woord “activisme” vaak geassocieerd met de activiteiten en ideologieën van mensen aan de linkerkant van het politieke spectrum, hoewel het daar niet strikt toe beperkt is.

Bill Gates wordt “aangevallen” in België, circa 1999
11-mei-2017 Een fanatieke christen die uit protest tegen het homohuwelijk een taart in het gezicht van Alan Joyce, CEO van Qantas, sloeg, is door de Australische politie aangeklaagd wegens mishandeling, huisvredebreuk en beschadiging.
Keith Rupert Murdoch is de oprichter, grootste aandeelhouder en CEO van News Corporation, een van ’s werelds grootste en invloedrijkste media-conglomeraten. Hij is een van de weinige directeuren in de mediawereld die een controlerend belang heeft in de bedrijven die hij bezit.
James Earl Jones is een Amerikaans acteur en stemartiest. Hij werd in 1971 genomineerd voor een Academy Award voor zijn hoofdrol in The Great White Hope
Anita Jane Bryant is een Amerikaanse zangeres en anti-homorechtenactiviste. Ze scoorde vier Top 40-hits in de Verenigde Staten aan het eind van de jaren 1950 en het begin van de jaren 1960, waaronder “Paper Roses” dat nr. 5 in de hitlijsten bereikte. Ze is ook de Miss Oklahoma winnares van 1958 en was merkambassadeur van 1969 tot 1980 voor de Florida Citrus Commission.
Johnny David Damon is an American former professional baseball outfielder who played in Major League Baseball from 1995 to 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s