Bescherm je hormoonhuishouding

xeno-oestrogeen ontgiftend hormoonprotocol. Mannen kunnen hetzelfde protocol gebruiken, alleen zonder de cyclus te stoppen.
begin met het veranderen van je levensstijl om deze hormoon destabiliserende chemicaliën uit je familie op te ruimen. vruchtbaarheid, progesteron, polyester
Het endocriene systeem
Laten we, voordat we beginnen, het endocriene stelsel bespreken en hoe dit in verband staat met uw hormonen. “Het endocriene stelsel bestaat uit klieren of delen van klieren die hormonen produceren die worden vrijgegeven en via de bloedsomloop in het menselijk lichaam worden gedistribueerd. De belangrijkste organen van het endocriene stelsel zijn de hypothalamus, de hypofyse, de schildklier, de bijschildklieren, de eilandjes van de alvleesklier, de bijnieren, de testikels en de eierstokken.
De mens heeft twee systemen van interne communicatie: het zenuwstelsel en het endocriene systeem. Het endocriene systeem regelt de overdracht van boodschappen door de afgifte van chemische stoffen die bekend staan als hormonen. Hormonen worden door endocriene klieren rechtstreeks in het bloed afgescheiden. Endocriene klieren worden overal in het lichaam aangetroffen en zijn verantwoordelijk voor de afgifte van meer dan 50 hormonen die een aantal essentiële functies in het lichaam regelen, waaronder groei en ontwikkeling.” – Amerikaanse Chemische Raad

Wat zijn hormoonontregelaars?
Een hormoon-ontregelende stof is een stof die de synthese, secretie, transport, metabolisme, binding of eliminatie van natuurlijke hormonen die in het lichaam aanwezig zijn, verstoort of blokkeert. In wezen is een hormoon-ontregelaar alles wat uw lichaam ervan weerhoudt hormonen aan te maken of te gebruiken.
Tot deze stoffen behoren hormoon-ontregelende chemicaliën (EDC’s), die aanwezig zijn in ons voedsel, ons milieu en in talloze consumentenproducten zoals shampoo’s, geurstoffen, zeep, lotions, schoonmaakmiddelen en nog veel, veel meer. Het aantal producten dat deze (EDCs) bevat is verbazingwekkend en zou kunnen bijdragen aan de dramatische toename van bijniervermoeidheid en hormonale onevenwichtigheden vandaag de dag.
Studies tonen aan dat hormoonverstorende stoffen een effect hebben op het niveau van hormonen zoals oestrogeen, schade aan de voortplanting, onvruchtbaarheid, hypothyreoïdie, kanker, en nog veel meer veroorzaken.
Het endocriene systeem is verantwoordelijk voor:
-de groei en functie van het voortplantingssysteem
-de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel
-de werking van het metabolisme en de bloedsuikerspiegel
Grote onderdelen van het endocriene systeem zijn o.a:
-schildklier
-vrouwelijke eierstokken
-bijnieren
-mannelijke testikels
-hypofyse
Andere onderdelen van het endocriene systeem zijn de:
-hyper-thalamus
-pijnappelklier
-thymus
-alvleesklier
-bijschildklieren

Deze 7 staan onderaan de pagina uitgewerkt:
1. Fabrieksvlees
2. GGO’s
3. Nachtschaden
4. Verwerkte suiker
5. Conventionele zuivel
6. Soja
7. Alcohol

Baanbrekend trans-psycholoog zegt dat te veel tieners hormonen nemen “omdat het trendy is”

Hormoonverstorende stof

Er bestaat niet zoiets als een transgender – je bent ofwel man ofwel vrouw – maar er bestaat wel zoiets als transgenderisme: het is een ideologie die de fictie bevordert dat de geslachten onderling verwisselbaar zijn.
Man is man, vrouw is vrouw… we moeten allemaal van onszelf houden zoals we geschapen zijn. Ze programmeren onze kinderen om te geloven dat ze van geslacht kunnen veranderen met operaties, hormonen en drugs.
Satanisten aanbidden Baphomet een kwade transgender godheid, Satanisten willen dat onze kinderen in een omgekeerde, omgekeerde wereld leven, totaal verward. daarom laten ze constant transgenders of homo figuren zien in leugenachtige tekenfilms… laten ze pedo trannys scholen bezoeken voor “verhaaltjes tijd”… mannen verkleed als vrouwen alsof het goed, leuk of grappig is… hun plan is om zoveel mogelijk alpha mannen te vervrouwelijken, hoe? Door gebruik te maken van schoolboeken, animatie, kinderfilms, spelletjes, verhaaltjestijd, programma’s etc.
Globalistische demonen willen de controle over deze wereld krijgen door alle alfamannetjes uit te schakelen, degenen die gestuurd zijn om dit rijk te beschermen, als ze dit eenmaal bereikt hebben zal het een fluitje van een cent zijn om meer kwaad en verwarring te verspreiden terwijl ze de controle overnemen.

Een gezonde hormoonhuishouding draagt bij aan een gezond libido. Wist je dat je dagelijks in aanraking komt met veel hormoon verstorende stoffen?
Hormoon verstorende stoffen zijn overal rondom ons. Deze stoffen worden ook wel Endocrine Disrupting Chemicals ofwel EDC’s genoemd. EDC’s zijn synthetische chemische stoffen en je komt ze meer tegen dan je ooit zou vermoeden. Deze stoffen zijn niet afbreekbaar in de natuur, waardoor stapeling ook optreedt. Ook in ons lichaam. We slaan EDC’s met name op in ons lichaamsvet.

waar komen we al die hormoon verstorende stoffen tegen?

 • Via het voedsel door landbouwgiffen zoals pesticiden, fungiciden en herbiciden. Maar wat dacht je van al het plastic waarin het merendeel van ons voedsel verpakt zit? In plastic zit o.a. bisphenol A (BPA) en ftalaten (weekmakers). BPA zit niet alleen in plastic, maar ook in blik en pizzadozen. Maar alsof dit niet genoeg is, tref je in voeding tal van chemicaliën aan. Denk aan bewaarmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, zoetstoffen en textuurverbeteraars. Er wordt altijd wel gezegd dat deze stoffen “binnen de normen” vallen. Maar weet jij zeker wat al deze stoffen bij elkaar voor effect hebben in jouw lijf? Ik ook niet.
 • Via het water door sporen van oestrogenen die via medicijnen zoals anticonceptiepillen en overgangsmedicijnen in het drinkwater terecht komen.
 • Via je huishouden. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen zoals allesreinigers en wasmiddelen. Hierin kunnen o.a. alkylfenolen zitten. Maar wat dacht je van luchtverfrissers zoals bijvoorbeeld Febreze? Of van geurkaarsen? Daarin zitten synthetische geurstoffen en ftalaten. Grote kans dat je in je keuken teflonpannen hebt. Daarin zit o.a. polytetrafluorethyleen. En wat denk je van die wegwerp keukendoekjes of schoonmaak sprays om alle bacteriën op oppervlakten te verwijderen? Daarin zitten vaak antimicrobiële stoffen zoals triclosan die ook niet zo goed voor je zijn.
 • Via je meubels. Op banken, stoelen, matrassen, tapijten, gordijnen etc. zitten vaak vlamvertragers. Dit zijn polybrominated diphenyl ethers (PBDE)
 • Via je verzorgingsproducten. Denk aan parabenen, fluor, synthetische geurstoffen, etc. die in bodylotion, douchegel, make-up, en dergelijke zitten.
 • Via medicijnen, denk aan parabenen.

Dit lijstje is verre van compleet. Ik hou het hier maar bij, want je kunt er wel depressief van worden. Wat steeds meer duidelijk wordt door onderzoek is dat deze EDC’s invloed uit kunnen oefenen op onze gezondheid. Hieruit kunnen o.a. hormonale problemen ontstaan. Denk hierbij aan cyclusproblemen, endometriose, vruchtbaarheidsproblemen, PCOS, schildklierproblemen, bijnierproblemen. Maar ook kunnen EDC’s een verstorende werking hebben op je darmmicrobiota.

Soms is het een zoektocht

Cliënten met libidoproblemen komen bij mij. Daar willen ze graag vanaf. De oorzaak van libidoproblemen is niet altijd gelijk aan te wijzen. Het is soms een zoektocht. Hormoon verstorende stoffen zijn een onderdeel die ook altijd meegenomen moeten worden in de zoektocht. Je hoeft geen professor te zijn om te begrijpen dat deze stoffen niet natuurlijk zijn en dus geen positieve bijdrage leveren aan je gezondheid.

Wat kan je zelf doen?

Als je dit zo leest, dan kan je de moed in de schoenen zakken. We worden omringt door hormoon verstorende stoffen. Wat kunnen we doen om onszelf te beschermen? Gelukkig zijn we niet helemaal weerloos. Ons lichaam beschikt over een prachtig systeem om te ontgiften. De lever en de nieren spelen hier een grote rol bij. Maar we kunnen zelf ook veel doen om deze stoffen te weren.

 • Eet vers en onbewerkt voedsel. Lees de labels. Idealiter zitten er maar 1 of 2 ingrediënten in je voedingsmiddelen. Als je een hele lijst met ingrediënten aantreft waarvan je de woorden nauwelijks kunt uitspreken, laat staan dat je weet wat die stoffen zijn, leg het terug in het schap.
 • Eet zoveel mogelijk biologisch.
 • Kijk kritisch naar je persoonlijke verzorgingsproducten. Ik was mijzelf bijvoorbeeld met olijfzeep, waar alleen maar natuurlijke ingrediënten inzitten. Ook mijn gezichtscrème, shampoo, bodylotion, etc. zijn troepvrij.
 • Kies voor natuurlijke schoonmaak- en wasmiddelen. Weg met die luchtverfrissers. Regelmatig even de ramen tegenover elkaar open zetten werkt veel beter en is bovendien gratis.
 • Verminder geneesmiddelen zoveel mogelijk. Uiteraard in overleg met je arts.
 • Zorg voor voldoende slaap 
 • Beweeg voldoende, want transpireren is ook een manier om hormoon verstorende stoffen uit te scheiden
 • Drink gefilterd water of mineraalwater. Maar let op, dan wel uit een glazen fles.
 • Ondersteun je nieren, lever en darmen. Dit zijn je uitscheidingsorganen. Als die goed werken, dan worden een hoop gifstoffen al door deze geweldige organen afgevoerd. Je kunt deze organen ondersteunen met anti-oxidanten, prebiotica, probiotica, PQQ, mariadistel, etc. Maar hier moet per individu naar gekeken worden. Wat je wel meteen zelf al kan doen is minder alcohol drinken. Dan ontlast je de lever al behoorlijk zodat die tijd heeft voor andere zaken.

Hieronder de 7 uitgewerkte verstoorders:

 1. Fabrieksmatig gekweekt vlees
  Fabrieksmatig gefokte dieren zijn niet de gezondste keuze voor een goede hormoongezondheid. Ze krijgen een onnatuurlijk dieet, worden opgesloten in kleine kooien, zijn vatbaar voor ziektes en infecties, worden geïnjecteerd met antibiotica, hormonen, PCB’s (polychloorbifenylen, dat zijn industriële chemicaliën), en kwik. De meerderheid, zo niet alle fabrieksboeren voeden hun vee en vissen met GMO granen, die besproeid zijn met glyfosaat (waarvan is aangetoond dat ze het risico op Non-Hodgkin Lymphoma met 41% verhogen).
  Het United States Environmental Protection Agency heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van kwik op het endocriene systeem en vond de resultaten schadelijk voor het leven van mens en dier. Uit het onderzoek bleek dat kwik een negatieve invloed heeft op de gezondheid van de schildklier, het bijniersysteem, hormoonconcentraties, geslachtshormonen en de ontregeling van enzymen in de steroïdogeneseprocessen.
  Ook moet worden opgemerkt dat de hoeveelheid antibiotica die aan dieren wordt toegediend alarmerend is, zozeer zelfs dat de CDC het overmatig gebruik van antibiotica als een nationale bedreiging voor de gezondheid heeft bestempeld. Het overmatig gebruik van antibiotica leidt tot het ontstaan van antibiotica-resistente bacteriën, de zogenaamde superbugs, die verantwoordelijk zijn voor de dood van 23.000 Amerikanen per jaar.
  Het overmatig gebruik van antibiotica kan ook auto-immuunziekten uitlokken. Wanneer de darm overbelast wordt met antibiotica, wordt de goede darmflora vernietigd, waardoor de persoon met grote hoeveelheden slechte bacteriën blijft zitten, wat leidt tot IBS, zure reflux en lekkende darm. Het is belangrijk om je darmflora gezond te houden door fabrieksmatig gekweekt vlees en antibiotica te vermijden.
  Niet alle vlees is ongezond. Biologisch, grasgevoerd, scharrelvlees en vlees van wilde dieren bevatten essentiële vitaminen, mineralen en vetzuren. Controleer bij het kopen van vlees altijd het etiket en zorg ervoor dat het vrij is van hormonen, antibiotica en GMO’s.
 1. GMO’s
  GMO (genetisch gemodificeerde organismen) gewassen maken gebruik van herbiciden zoals Roundup. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de herbicide een toename van oestrogeen tot gevaarlijke niveaus veroorzaakt, wat leidt tot vruchtbaarheidsproblemen, laag aantal zaadcellen, endometriose, baarmoederfibromen, PCOS, en ovulatiestoornissen. Roundup bevat ook oppervlakteactieve stoffen, vergelijkbaar met die in shampoo en vloeibare zepen.
  Oppervlakteactieve stoffen worden in de onkruidverdelger gebruikt om door de buitenste laag van de bladeren van planten te dringen, zodat het glyfosaat in de plant kan worden geabsorbeerd. Van deze oppervlakteactieve stoffen is aangetoond dat zij celdood veroorzaken.
  Helaas hebben miljoenen Amerikanen de afgelopen 20 jaar GGO’s geconsumeerd zonder het ’s avonds te weten, omdat het niet verplicht is om GGO-voedsel te etiketteren. Een recente studie heeft aangetoond dat glyfosaten, zoals die welke in Roundup worden gevonden, in verband worden gebracht met een verhoogd risico van 41% op Non-Hodgkin Lymphoma.
 2. Nachtschades
  Nachtschades hebben veel aandacht gekregen van artsen die zich bezighouden met auto-immuunziekten. Nachtschaden zoals aardappelen, tomaten, paprika’s en aubergines zijn toegevoegd aan het auto-immuun ontstekingsspectrum.
  Om het eenvoudig te houden bevatten nachtschades bepaalde chemische verbindingen die alkaloïden worden genoemd. Deze alkaloïden kunnen het maag-darmstelsel irriteren, lekkende darmen veroorzaken en neurotransmitters aantasten. In tijden van stress kunnen alkaloïde verbindingen zoals solanidine in het lichaam worden opgeslagen en in tijden van stress vrijkomen, ten nadele van het lichaam.
  Is het beter om nachtschades helemaal te vermijden? Dat kan, vooral voor mensen die een overgevoeligheid voor nachtschadegroenten hebben die vergelijkbaar is met die van een glutengevoeligheid zoals:
  -brandend maagzuur
  -prikkelbare komaandoeningen
  -gastro-intestinale problemen
  -gewrichtspijn
  In 2002 werd in een gepubliceerde studie geconcludeerd dat muizen die aardappelen te eten kregen, die glycoalkaloïden bevatten, de symptomen van de muizen met een aanleg voor IBD verergerden, of misschien zelfs een katalysator waren. Ze zeiden ook dat het eten van aardappelen de darm van zoogdieren nadelig kan beïnvloeden en IBD kan verergeren.
  Voor degenen die lijden aan een auto-immuunziekte, kan het slim zijn om te bepalen of nachtschade groenten verantwoordelijk zijn voor of bijdragen aan het uitlokken van ontstekingen in het lichaam en de symptomen.
 1. Verwerkte suiker
  Verwerkte suikers kunnen je hormonen echt ontregelen door je insulinegehalte te verhogen. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat de glucose in het bloed in de cellen terechtkomt, waardoor ze energie krijgen om te functioneren. Een gebrek aan effectieve insuline speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van diabetes. Het lichaam heeft een evenwichtige inname van suikers, eiwitten en vetten nodig om energie te creëren.
  Wanneer de cellen geen glucose kunnen opnemen, stapelen de niveaus van deze suiker zich op in het lichaam. Als de bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, maar niet hoog genoeg om op diabetes te wijzen, noemen artsen dit prediabetes. Mensen met een hoge insulineresistentie ontwikkelen vaak prediabetes.
  Als je van suiker houdt, maak je dan geen zorgen er zijn een aantal uitstekende alternatieven die veel lager op de glycemische index staan. Kies in plaats van bewerkte suikers voor een meer gezonde suikervervangers zoals dadels, grade A ahornsiroop, groene blad stevia en rauwe honing.
 2. Conventionele zuivel
  Als je al een tijdje twijfelt om zuivelvrij te gaan eten, is het nu een goed moment. Recente gegevens uit wetenschappelijke studies wijzen erop dat de aanwezigheid van steroïde hormonen in zuivelproducten kan worden gerekend tot een belangrijke risicofactor voor verschillende kankers bij de mens.
  Conventionele zuivel zit vol met antibiotica, groeihormonen en van dieren afkomstige hormonen zoals oestrogeen. Deze oestrogenen kunnen het hormonale evenwicht verder verstoren en de kans op symptomen van bijniervermoeidheid vergroten.
  Een andere reden om te stoppen met het consumeren van traditionele zuivel is dat het een carcinogeen blijkt te zijn (een stof die in staat is kanker te veroorzaken in levend weefsel.) Uit een studie die in 2000 werd afgerond, bleek dat de toename van de melkconsumptie met 20% en de incidentie van prostaatkanker in Japan de snelste stijging ter wereld vertoont.
  Probeer in plaats van conventionele, gepasteuriseerde zuivel eens rauwe, volvette melk en kaas. In tegenstelling tot gepasteuriseerde zuivel, worden rauwe zuivelproducten niet gepasteuriseerd zodat ze de vitale voedingsstoffen, enzymen en nuttige organismen behouden om de melk goed te verteren en de voedingsstoffen op te nemen. Rauwe zuivelproducten zijn meestal te vinden in plaatselijke natuurvoedingswinkels.
 1. Soja
  Ongefermenteerde soja kan de hormonen verstoren door te werken als een oestrogeen (fyto-oestrogeen), waardoor echt oestrogeen zich niet kan binden aan receptoren. Wanneer oestrogeenniveaus uit balans zijn, worden andere hormonen zoals testosteron ook verstoord. Het hoge gehalte aan fytinezuur in soja vermindert de assimilatie van calcium, magnesium, koper, ijzer en zink. Fyto-oestrogenen in soja verstoren de endocriene functie en kunnen onvruchtbaarheid veroorzaken en borstkanker bevorderen bij volwassen vrouwen. Fyto-oestrogenen uit soja zijn krachtige middelen tegen de schildklier die kunnen leiden tot hypothyreoïdie en schildklierkanker.
 2. Alcohol
  Alcohol beïnvloedt de hersenen, wat leidt tot een verstoring van de hypothalamus en de hypofyse, ook bekend als het deel van de hersenen dat het lichaam vertelt om hormonen te produceren als dat nodig is.
  “Chronische consumptie van een grote hoeveelheid alcohol verstoort de communicatie tussen het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en het immuunsysteem en veroorzaakt hormonale verstoringen die leiden tot diepgaande en ernstige gevolgen.”
  Het endocriene systeem is één groot systeem waarin, wanneer één hormoon wordt beïnvloed, ook alle andere hormonen worden beïnvloed. Alcohol vermindert de productie van testosteron, wat leidt tot een lager energieniveau bij zowel mannen als vrouwen. Een verlaagd testosterongehalte vermindert ook de vruchtbaarheid bij mannen. Alcohol verhoogt ook de insulinesecretie, wat een verstoring van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Alcohol verhoogt ook de cortisolspiegel, wat leidt tot een toename van buikvet en een onvermogen om met gewone stressfactoren om te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s