KTDI Known Traveler Digital Identity

Ontsluiten van het potentieel van digitale identiteit voor veilig en naadloos reizen.
De grootste zelfgelegitimeerde privacyschending in de menselijke geschiedenis… Canada en Nederland: wereldwijde proefkonijnen voor Digitale ID.

De Known Traveller Digital Identity, of KTDI, is een publiek-private samenwerking die de veiligheidsinspanningen verbetert en tegelijkertijd een “connected journey” mogelijk maakt voor de internationale reiziger van vandaag.

Het ziet er mooi uit. De stem is kalmerend.
Het schetst een veilig en overzichtelijk toekomstbeeld.
Een zeer nabije toekomst. Van digitale identiteit en vergaande controle van onze wandelgangen, aankopen, medische keuzes en gedragingen.
Zogenaamde vooruitgang waar we vraagtekens bij stellen.
In wiens voordeel is zo’n Digital ID eigenlijk? En hoe beschermd zijn je gegevens werkelijk? Of geef je in vol vertrouwen al je informatie aan de overheid? Met welke gevolgen eigenlijk?
Wat betekent voorrang krijgen bij diensten omdat je gezien wordt als ‘low risk’ ? En wat houdt low risk dan precies in?
Wij maken ons zorgen over een toekomst waarin al onze gegevens gelinkt gaan worden in een digitaal id. Een maatschappij waarin controle en overheids dwang dan nog (wederom) maar kleine stappen zijn.
Het brengt een social credit system zorgwekkend dichtbij.

The Known Traveller Digital Identity, of KTDI, is een initiatief van het World Economic Forum dat een wereldwijd consortium van personen, overheden, autoriteiten en de reisindustrie samenbrengt om de veiligheid van reizen wereldwijd te verbeteren.
Als eerste wereldwijde samenwerking in zijn soort maakt KTDI veiliger en naadlozer reizen mogelijk, wat zowel reizigers als de reisindustrie ten goede komt.
KTDI biedt consortiumpartners toegang tot verifieerbare identiteitsgegevens van reizigers, zodat zij hun geloofwaardigheid kunnen beoordelen, de passagiersverwerking kunnen optimaliseren en risico’s kunnen beperken.
KTDI stelt personen in staat hun eigen profiel te beheren en digitale ‘attesten’ van hun persoonlijke gegevens te verzamelen, waarbij ze zelf kunnen beslissen welke gegevens ze willen delen en wanneer.
Hoe meer attesten een reiziger verzamelt en deelt, hoe beter consortiumpartners, overheden en andere partijen een vlotte en veilige reiservaring kunnen bieden.

Digital ID in! And i am OUT!

Blz 09 & Blz 12

PILOTPARTNERS:

“KTDI stelt personen in staat hun eigen profiel te beheren en digitale ‘attesten’ van hun persoonlijke gegevens te verzamelen, waarbij ze kunnen beslissen welke gegevens ze willen delen en wanneer.

Hoe meer attesten een reiziger verzamelt en deelt, hoe beter consortiumpartners, overheden en andere partijen een vlotte en veilige reiservaring kunnen bieden.”

Plaats een reactie