Vlag van de Verenigde Staten

De vlag van de Verenigde Staten van Amerika bestaat uit zeven rode horizontale strepen, gescheiden door zes witte strepen. In het kanton staat een blauw vlak met daarin vijftig kleine, witte vijfpuntige sterren in negen horizontale rijen. De vijftig sterren op de vlag stellen de vijftig staten van de Verenigde Staten voor.

American, US, International, Historical, flags, miniature ...
https://wappiepraat.files.wordpress.com/2022/02/4f288-goldfringeflag.jpg
The Yellow Gold Fringe US Flag MEANING - YouTube
WAT BETEKENT DE GOUDEN RAND OP ONZE VLAGGEN?
De gouden rand is een verminking van de eigenlijke vlag; en het vertegenwoordigt de staat van beleg. Rechter Napolitano zou dat moeten weten; maar wat Trump doet met betrekking tot GITMO en militaire tribunalen “ongrondwettelijk te ver gaan” noemen is absurd. De bedrijfsregering heeft het grootste deel van de Amerikaanse geschiedenis haar wettelijke grenzen overschreden. De geldmeesters van het Vaticaan en de Stad Londen hebben dat verraderlijke spel eeuwenlang gespeeld. Ik zal een link geven, zodat degenen die meer willen weten, het zelf kunnen lezen. Wat mij betreft, ik leef mijn leven met een visie om de corruptie die ik zie in de wereld om mij heen te onthullen en hopelijk te keren. Zal onze Schepper ooit actie ondernemen? Zal de mensheid werkelijk het Koninkrijk der Hemelen op Aarde ervaren tijdens mijn leven? Ik zie dat niet gebeuren zonder volledige ontmaskering van het bedrog en de toediening van echte gerechtigheid met barmhartigheid. Waar is de liefde?
News Man: Yellow Fringed Flag = Admiralty Flag

De geelgouden franje Amerikaanse vlag
BETEKENIS “Een militaire vlag is een vlag die lijkt op de gewone vlag van de Verenigde Staten, behalve dat hij aan drie kanten een gele franje heeft.”

President, Dwight David Eisenhower
Executive Order No.10834 op 21 augustus 1959
afgedrukt in het Federal Register op 24 F.R. 6865

De vlaggen die worden getoond in rechtbanken van de staten en rechtbanken van de Verenigde Staten hebben altijd gouden of gele franje. Door de leer van de “vier hoeken” stelt de vlag het recht vast van het land dat zij vertegenwoordigt. De goudomrande vlag staat alleen binnen militaire rechtbanken die in kort geding krijgsraden tegen burgers houden en dergelijke rechtbanken worden ten dele geregeld door plaatselijke regels, maar meer in het bijzonder door
“The Manual of Courts Martial”.
Het is een elementaire pleitregel dat een pleidooi voor de bevoegdheid een stilzwijgende erkenning is dat de rechtbank het recht heeft om de zaak te beoordelen en een verklaring van afstand is van alle uitzonderingen op de bevoegdheid.

https://addult.org/img/us-flag-with-gold-fringe-meaning-3.jpg
Wat betekenen de 13 vouwen in de Amerikaanse vlag ?

Dit is wat de 13 vouwen betekenen:
01. De eerste vouw van onze vlag is een symbool van leven.
02. De tweede plooi staat voor ons geloof in het eeuwige leven.
03. De derde plooi is gemaakt ter ere van de veteraan die onze gelederen verlaat en die een deel van zijn of haar leven heeft gegeven voor de verdediging van ons land om vrede te bereiken.
04. De vierde plooi is een voorbeeld van onze zwakkere aard als burgers die op God vertrouwen; het is tot Hem dat wij ons wenden voor zijn goddelijke leiding.
05. De vijfde plooi is een erkenning voor ons land, want in de woorden van Stephen Decatur: “Ons land heeft in de omgang met andere landen misschien wel altijd gelijk, maar het blijft ons land, goed of fout.”
06. De zesde plooi is voor waar ons hart ligt. Het is met ons hart dat wij trouw zweren aan de vlag van de Verenigde Staten van Amerika, en aan de republiek waarvoor zij staat, één natie onder God, ondeelbaar, met vrijheid en gerechtigheid voor allen.
07. De zevende plooi is een eerbetoon aan onze strijdkrachten, want het is door de strijdkrachten dat wij ons land en onze vlag beschermen tegen alle vijanden.
08. Het achtste vouwblad is een eerbetoon aan degene die het dal van de schaduw van de dood is binnengegaan, opdat wij het licht van de dag zouden zien, en om onze moeder te eren, voor wie het vouwblad op Moederdag wappert.
09. Het negende vouwblad is een eerbetoon aan de vrouw, want het is door haar geloof, liefde, trouw en toewijding dat het karakter van de mannen en vrouwen die dit land groot hebben gemaakt, is gevormd.
10. De tiende plooi is een eerbetoon aan de vader, want ook hij heeft zijn zonen en dochters gegeven voor de verdediging van ons land sinds hij of zij eerstgeborene was.
11. De elfde plooi vertegenwoordigt in de ogen van de Hebreeuwse burgers het onderste deel van het zegel van Koning David en Koning Salomo en verheerlijkt in hun ogen de God van Abraham, Izaäk en Jakob.
12. De twaalfde plooi vertegenwoordigt in de ogen van een christen een embleem van eeuwigheid en verheerlijkt in hun ogen God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
13. De laatste vouw, wanneer de vlag volledig is gevouwen, zijn de sterren boven, wat ons herinnert aan ons nationale motto, “In God We Trust.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s