Dienstplicht voor jongens en meiden vanaf 17 jaar

Dienstplicht

De Nederlandse krijgsmacht bestaat uit beroepspersoneel. Toch is er in Nederland nog steeds een dienstplicht voor mensen vanaf 17 tot 45 jaar. Maar het ministerie van Defensie roept dienstplichtigen niet meer op. Er zijn ook geen plannen om dat weer te gaan doen. Ook niet vanwege de oorlog in Oekraïne.

Opkomstplicht uitgesteld

De dienstplicht in Nederland is niet afgeschaft. Maar sinds 1 mei 1997 is de opkomstplicht uitgesteld. Defensie roept daarom geen nieuwe dienstplichtigen meer op. Dat zou jaren van voorbereiding vragen. Er zijn geen kazernes en instructeurs voor. En er is ook niet voldoende materieel (zoals uniformen en voertuigen).

Wie 17 jaar wordt, krijgt wel een brief van de overheid over de inschrijving voor de dienstplicht. Ook mensen die tot hun 35e (opnieuw) Nederlander worden, krijgen de brief.

Dienstplicht voor vrouwen

De dienstplicht geldt sinds 1 januari 2020 ook voor vrouwen. Vrouwen die 17 jaar worden, ontvangen daarom ook een brief van de overheid over de dienstplicht.

Ontheffing aanvragen nu niet mogelijk

Het is niet mogelijk om ontheffing van de dienstplicht aan te vragen (bijvoorbeeld om medische redenen). Omdat de opkomstplicht is opgeschort, vindt er namelijk geen keuring plaats.

Dubbele nationaliteit

Heeft u een dubbele nationaliteit? Dan bent u misschien dienstplichtig in uw land van herkomst. Voor vragen over (afkoop van) de dienstplicht neemt u contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar u of uw (groot)ouders vandaan komen.

Dienstplichtbrief voor 17-jarigen valt weer in de bus
Nieuwsbericht | 11-04-2023 |
Alle Nederlandse mannen en vrouwen die dit jaar 17 worden of dat net zijn, staan nu ingeschreven voor de militaire dienstplicht. Al die jongeren krijgen deze mededeling vandaag of morgen per brief. Deze jaarlijkse inschrijving moet volgens de wet en gebeurt namens de minister van Defensie.
Mensen (jong en ouder) die toch graag kennismaken met Defensie kunnen nu vrijwillig een jaar dienen, bijvoorbeeld na de middelbare school, na een vervolgopleiding of tijdens een sabbatical in de beroepscarrière. Als volwaardige collega’s krijgen ze de kans zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Zij dragen bij aan onze veiligheid en krijgen een passend salaris. Het zogenaamde Dienjaar Defensie start dit jaar in september voor het eerst.
Afgelopen februari posten we het bericht van minister van BuZa Wopke Hoekstra die pleitte voor de herinvoering van de dienstplicht van 18 jarige Nederlanders. ( Dit was naar aanleiding van de Russische aanval op Oekraïne.
Gisteren deed Kasja Ollongren er een schepje bovenop. Het vechten voor de vrijheid waar ze het hier over heeft, gaat niet over het verdedigen van Nederland, maar over het verdedigen van Oekraïne tegen Rusland, net al ware onze vrijheid in het geding door Rusland.
Onze vrijheid is absoluut in het geding , maar dan door de globalisten van het WEF die ons proberen op te zwepen om te strijden tegen Rusland.
🔥 Update uit Duitsland 🇩🇪 Chemnitz 27-02-23
Saksen gaat de straat , “nee tegen oorlog en herinvoering van de dienstplicht, ja tegen vrede” 🕊
Het is maandagavond en overal in Saksen gaan opnieuw, demonstranten de straat op, met een duidelijke boodschap.
De protesten zijn omgetoverd in een manifestatie voor vrede.
De demonstranten eisen een onmiddellijk einde aan de westerse agressie, verzetten zich tegen de geplande herinvoering van de dienstplicht en eisen echte vrede in plaats van wapenleveranties, daarbij wappert de koninklijke Saksische verzetsvlag.
Of u graag uw kinderen beschikbaar wilt stellen om in een corrupt land te vechten zodat de winst van Shell nog een tikkie verder omhoog kan. We
Moeten ook een beetje aan de kleintjes denken, toch? De mensen die nu schreeuwen om dienstplicht waren aanwezig in Davos. Just think!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s