eIDas (Europeesche DigiD)

EIDAS (electronic IDentification Authentication and trust Services) is de Europese verordening 910/2014 “betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt”. Deze verordening heeft tot doel het vertrouwen in elektronische transacties in de interne markt te vergroten door te voorzien in een gemeenschappelijke grondslag voor veilige elektronische interactie tussen burgers, bedrijven en overheden, en bijgevolg ook de doeltreffendheid van publieke en private onlinediensten, e-business en elektronische handel in de Unie te verhogen. Grensoverschrijdend zakendoen levert meer gemak op voor gebruikers en vermindert de administratieve lasten.
De door eIDAS vervangen Richtlijn 1999/93/EG van het Europees Parlement en de Raad had betrekking op elektronische handtekeningen zonder een uitgebreid grens- en sectoroverschrijdend kader te bieden voor veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke elektronische transacties. Deze verordening voorziet in een versterking en uitbreiding van de verworvenheden van die richtlijn.

Graag de volgende mededeling om NIET in te loggen met DidiD als je deze tekst ziet staan, want daarmee geef jij stilzwijgend toestemming om het Social Credit System te activeren.
!!Als jij daar niet achter staat, NIET INLOGGEN!!
Bron; https://www.electronicid.eu/en/blog/post/eidas-regulation-electronic-signature/en

Als je de nieuwe eIDAS gebruikt ga je akkoord met de nieuwe digitale ID. Ook hierin het liefst niet of zo min mogelijk gebruik van maken. Je hebt al DigID die eigenlijk al een voorloper is op deze nieuwe eIDAS aangezien je ook met digid jouw paspoort kan scannen om je pas in je digitale form op de telefoon te hebben. Dus beide gevallen is met beperkte mate gebruiken.
Heb je mijn overheid (vaak is dit standaard met digID) dan alle berichten uitschakelen. Behalve van de belastingdienst want die kan je niet uit zetten. Elke andere kan je uit zetten en je krijgt dan de facturen via de post. Zoals het hoort. Want ze hopen dat je het digitaal doet zodat je gaat vergeten om te kijken en zo meer jou in de problemen te brengen

De digitale markt in de EU en het faciliteren van overheidsdiensten over grenzen heen.
12-nov-2021 Waarom wil een bank in je medische gegevens rondneuzen? Simpel, dat heeft te maken met de European Digital Identity Wallet. Nederland is een groot voorstander van complete Europese federalisering en wil daarom naar een Europees paspoort. Volgens artikel 6 van de desbetreffende eIDAS-richtlijn moeten al je data worden samengebundeld in een enkele, door de overheid gecontroleerde app

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s